בדיקות אחרי גרידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות אחרי גרידה
    דנה
    08/05/2009

לפני חודש ו-3 ימים עברתי גריידה בשבוע 9 עקב הפלה נדחיית (שק הריון ללא קוטב עוברי, הריון ראשון) וקיבלתי את המחזור אחרי 26 ימים מהגריידה ואני אמורה לבייץ בעוד כשבוע ורוצה לדעת כמה דברים:
    1. האם ניתן לנסות שוב להכנס להריון אחרי מחזור אחד מהגרידה או שזה מעלה את הסיכוי התפתחות לא תקינה של העובר?
    2. קראתי בהרבה מקומות באינטרנט שצריך לעשות בדיקת בטא כדי לוודא שהבטא התאפסה וכן אולטראסאונד לוודא שאין שאריות הריון וכו' אך הרופא שלי אומר שאין צורך ואני מאוד לחוצה מכך...
    האם אכן אין צורך?
    3. עברתי השבוע צילום רחם כי היה חשד במהלך הגרידה למחיצה ובפענוח כתוב שהרחם תקין, האם יש צורך בבדיקה אחרת נוספת או שצילום רחם מספיק כדי לשלול בוודאות את קיום המחיצה?
    אם היו שאריות מההריון או משהו לא תקין בעקבות הגרידה היו רואים את זה בצילום?
    אני לחוצה מלהכנס שוב להריון בלי לדעת שהכל תקין אחרי הגרידה, האם ללכת לרופא אחר להיבדק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות אחרי גרידה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    08/05/2009

1-2 - לאחר הפלה מוקדמת אין צורך להמתין עד להריון נוסף. מאידך , כמובן שרצוי לבצע בדיקת ביקורת אחרי הגרידה כולל US כדי לוודא שהרחם תקין ונקי.
    3 - סביר להניח שאם צילום הרחם תקין אין מחיצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו