שחלה פוליציסטית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחלה פוליציסטית
    הדס
    06/07/2009

אני בת 28 בריאה בדר"כ.
    אני ובעלי מנסים להיכנס להריון ראשון, הפסקתי לקחת גלולות לפני 6 חודשים ומאז קיבלתי וסת רק פעם אחת (לאחר 4 חודשים, מאז לא קיבלתי), וגם זו מוטלת בספק כיוון שזה היה דימום חלש ומועט.
    לאחר בדיקת US הרופאה חשדה שמדובר בשחלות פוליציסטיות, ולפי דרישתה עשיתי פרופיל הורמונלי ביום השלישי של המחזור, אשר כנראה יצאו בסדר.

כעת אני יותר מחודשיים ללא מחזור שוב (עשיתי בדיקה ביתית ואני לא בהריון), ואני קצת מבולבלת. שתי אחיותיי ואימי היו מטופלות באיקקלומין לאחר שלא הצליחו להיכנס להריון ולכן אני חושדת שגם אני אצטרך טיפול כזה. לקחתי גלולות במשך 13 שנים ברציפות ללא הפסקות - האם זה רלוונטי?

האם הרופאה צודקת שיש לחכות עם הטיפול? האם יתכן שהבדיקות לא היו מהימנות וצריך לעשות אותן שוב? האם כדאי ללכת לחוות דעת של מומחה לפוריות או למרפאת פוריות?

בתודה מראש ומצטערת על האריכות של השאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחלה פוליציסטית

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    08/07/2009

התופעה לא קשורה לגלולות שלקחת. רצוי להשלים בירור ראשוני כולל US ובמקרה הצורך ניתן לטפל באיקאקלומין לגרימת ביוץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו