הפלה לאחר בדיקת מי שפיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלה לאחר בדיקת מי שפיר
    ח
    06/08/2009

שלום, אני בת 39 ולפני שבועיים - בשבוע 20 להריון הייתי בבדיקת אולטרסאונד אצל רופאת הנשים
    והתברר כי אין מי שפיר ואין דופק לעובר, עברתי לידה מוקדמת. בבדיקות בבי"ח התברר כי העובר
    מתאים לגיל 17 שבועות וכל הנתונים מראים כי לאחר דיקור מי השפיר בשבוע 17 היתה ירידת מים,
    אני כאמור לא הרגשתי לא ירידת מים, לא היו לי כאבים ו/או דימום. האם סביר ש- 3 שבועות
    המשכתי את ההריון והגוף לא דחה את העובר ולא היו סימנים לכך? מדוע לא הרגשתי את ירידת
    המים? בנוסף, עלי לציין כי יש לי 2 בנות- בנות 12 (הריון ראשון) ו-5 (הריון שלישי). בהריון השני
    לא היה דופק לעובר בשבוע 14 ועברתי לידה מוקדמת, עפ"י נתיחת העובר (זכר) לא נמצאו ממצאים.
    גם ההריון הנוכחי האחרון מדובר בבן זכר. האם הסבירות שההפלה נגרמה כתוצאה ישירה מהדיקור? כל תוצאות הבדיקות כולל של מי השפיר היו תקינות לחלוטין, את מי השפיר עשיתי
    מפאת גילי בלבד. היתכן שבנים זכרים אינם שורדים הריון אצלי ובגופי ?
    אני נמענת מלחשוב על הריון נוסך מפאת חששות שמא כל יום ויום בהמשך 9 חודשים יעלו וישובו
    מחשבות שלעובר אין דופק. חיצונית התגברתי מהר על האובדן ואני חזקה כלפי הסובבים אותי,
    אך אני לא מפסיקה לחשוב כל דקה ודקה מדוע זה קרה לי.
    אודה לתשובתכם לשאלותי הרבות. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפלה לאחר בדיקת מי שפיר

הוספת תגובה

• דעה של: ח

פרופ' שבח פרידלר
    10/08/2009

תגובתך טבעית - אכן הסיפור דרמטי. קשה לחוות דעה בלי להכיר ממש את המקרה שלך ברמה הקלינית - אך יתכן דלף של מי שפיר לאחר הדיקור כאיטיות כך שלא הבחנת. לא נראה לי שמין העובר קשור. כמו לאחר כל אבדן אין ברירה צריך לקום, להביט קדימה עם אופטימיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו