רירית דקה וציסטות בשחלות אחרי גרידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רירית דקה וציסטות בשחלות אחרי גרידה
    בטי
    03/11/2009

שלום !

בת 30 ,ב-15.10 עברתי גרידה לאחר הפלה טבעית .הייתי בשבוע השמיני לאחר ששבוע לפני זה נצפה דופק בעובר ובשבוע שמיני כבר לא ראו דופק.

אציין שבשבוע חמישי של ההריון נצפתה המטומה בגודל 52*22 ובנוסף הכניסה להריון הייתה לאחר שבועיים של הפסקה בגלולות ללא קבלה של מחזור באמצע.

יש לי ילדה בת 3 שנולדה לאחר הריון תקין ללא כל בעיות ובלידה טבעית . השבוע -3.11.09 הייתי בבדיקה ונתגלו הממצאים הבאים :

1. רירית דקה בעובי 4 מ"מ .

2. 2 ציסטות בשחלה השמאלית בגדלים : 35 ו-45 מ"מ . (הציסטות צלולות)

מס' שאלות:

1. האם זה בסדר שעובי הרירית יהיה דק לאחר שבועיים וחצי מגרידה. (הרופא אמר לי שזה טבעי ושזה טוב וכי אין לי מה לדאוג).מתי רצוי לבדוק שובאת עובי הרירית כדי לבדוק אם אינה נפגעה ?!

2. על מה מעידות הציסטות (שיש לציין שלא התגלו לפני זה ובהלך כל ההריון בו עברתי מס' בדיקות אולטרסאונד) שנתגלו פתאום ?!

3.איך נוצרו הציסטות פתאום והאם זה יכול להיות קשור להריון ולגרידה ?!

4. האם יש סיכוי שהציסטות יעברו מעצמן ואם לא מה צריך לעשות ?!

אני מאוד לחוצה ומוטרדת לאור הממצאים . אציין שעד כה לא הייתה לי בעיה להיכנס להריון(כל פעם לאחר נסיון ראשון ללא שמירה נכנסתי להריון) ושזאת ההפלה הטבעית הראשונה שהייתה לי. אשמח מאוד לקבל תשובות לשאלותיי בהקדם.

אני מודה לכם מאוד מאוד וישר כוח על פועלכם בפורום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    04/11/2009

1 -כן
    2 - בדר'כ מדובר בממצאים שפירים שנספגים ספונטנית תוך מס' שבועות. מציע לחזור על הבדיקה לאחר הווסת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו