מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפלות חוזרות?דנה02/01/2010
שלום,
רציתי לשאול, 1 - לפני חצי שנה עברתי הפלה בשבוע 16 שהתאים לשבוע 13 - לא היה דופק לעובר. 2 - לפני חודש ביצעתי בדיקה ביתית להריון שהייתה חיבית בשבוע 3.5 (לפני איחור) ולאחר שהרגשתי תופעות הריון ולאחר מכן שביצעתי שוב בדיקה בשבוע 4.5 הייתה שלילית וגם בטא בדם שלילי. ואז במקביל הופיע דימום למס' ימים. כעבור שבועיים קיבלתי מחזור. (כרגע לפי בדיקה של רופא מומחה נותרה צ'יסטה שאמורה להיעלם.
3- יש לי שני ילדים בריאים שהקטן בן 5.5 שנים ומאז לא ניסיתי להיכנס להריון עד המקרים לעיל.
שאלתי: האם המקרה השני שתיארתי נחשב להפלה מוקדמת? מה הסיכוי שאכנס להריון ותהיה לי הפלה נוספת? אני בת 37. הבנתי שבכל הריון סיכוי 25% ואם כך הסיכוי שבשני הריונות רצופים 6.2% ואם זה כבר קרה אז הסיכוי להפלה נוספת, כלומר 3 ברצף הוא 1.5% ? או שבגלל שכבר היו שתיים אז הסיכון גדל?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי02/01/2010במידה ובדיקת ההריון הייתה שלילית כנראה שלא היה כלל הריון.
כאמור - הייתה רק הפלה אחת ולא שתיים. כאשר מדובר בהריון שהפסיק להתפתח בשבוע 13 , רוב הסיכויים שמדובר בעובר שהיה מראש לא תקין, אך יש טעם לבצע גם בדיקות דם לשלילת קרישיות יתר. ממליץ להתייעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך ל- הפלות חוזרות
דנה02/01/2010בהריון השני שתיארתי בדיקת הריון הייתה חיובית - ביצעתי פעמיים, אך לאחר שבוע כבר הייתה שלילית והתרחש איחור במחזור, שאולי הוא ההפלה ואחרי שבועיים קיבלתי מחזור. בשיגרה המחזור שלי סדיר מאוד ומעולם לא התרחשה תופעה כזאת. ביצעתי בדיקת קרישיות והתוצאה תקינה.
זה נראה לי אולי הריון כימי. ממה נובע בדר"כ ומה הסיכוי שלאחר שני המקרים שתארתי יהיה הבא תקין? בהתחשב בגילי, 37 ויש לי 2 ילדים. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)