הפלות חוזרות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלות חוזרות?
    דנה
    02/01/2010

שלום,
    רציתי לשאול, 1 - לפני חצי שנה עברתי הפלה בשבוע 16 שהתאים לשבוע 13 - לא היה דופק לעובר. 2 - לפני חודש ביצעתי בדיקה ביתית להריון שהייתה חיבית בשבוע 3.5 (לפני איחור) ולאחר שהרגשתי תופעות הריון ולאחר מכן שביצעתי שוב בדיקה בשבוע 4.5 הייתה שלילית וגם בטא בדם שלילי. ואז במקביל הופיע דימום למס' ימים. כעבור שבועיים קיבלתי מחזור. (כרגע לפי בדיקה של רופא מומחה נותרה צ'יסטה שאמורה להיעלם.
    3- יש לי שני ילדים בריאים שהקטן בן 5.5 שנים ומאז לא ניסיתי להיכנס להריון עד המקרים לעיל.

שאלתי: האם המקרה השני שתיארתי נחשב להפלה מוקדמת? מה הסיכוי שאכנס להריון ותהיה לי הפלה נוספת? אני בת 37. הבנתי שבכל הריון סיכוי 25% ואם כך הסיכוי שבשני הריונות רצופים 6.2% ואם זה כבר קרה אז הסיכוי להפלה נוספת, כלומר 3 ברצף הוא 1.5% ? או שבגלל שכבר היו שתיים אז הסיכון גדל?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפלות חוזרות?

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    02/01/2010

במידה ובדיקת ההריון הייתה שלילית כנראה שלא היה כלל הריון.
    כאמור - הייתה רק הפלה אחת ולא שתיים. כאשר מדובר בהריון שהפסיק להתפתח בשבוע 13 , רוב הסיכויים שמדובר בעובר שהיה מראש לא תקין, אך יש טעם לבצע גם בדיקות דם לשלילת קרישיות יתר. ממליץ להתייעץ עם הרופא המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך ל- הפלות חוזרות

דנה
    02/01/2010

בהריון השני שתיארתי בדיקת הריון הייתה חיובית - ביצעתי פעמיים, אך לאחר שבוע כבר הייתה שלילית והתרחש איחור במחזור, שאולי הוא ההפלה ואחרי שבועיים קיבלתי מחזור. בשיגרה המחזור שלי סדיר מאוד ומעולם לא התרחשה תופעה כזאת. ביצעתי בדיקת קרישיות והתוצאה תקינה.
    זה נראה לי אולי הריון כימי. ממה נובע בדר"כ ומה הסיכוי שלאחר שני המקרים שתארתי יהיה הבא תקין? בהתחשב בגילי, 37 ויש לי 2 ילדים. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו