מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות-בבקשה!!לולי11/01/2010
שלום אני בת 27(לא בהריון)
הריון ראשון הסתיים עקב הפסקת דופק שבוע 9 לפני כ שנתיים..עברתי גרידה.
לאחר מכן שנה נסיון להרות טיפול באקקלומין,הפסקה ואז הריון ספונטני..שנגמר בשבוע 21(לפני חודשיים וחצי)
היו לי מתחילת הריון כאבי בטן לחלופין שבאו ופסקו ,הפרשות חומות, וגם דימומים קלים..בסוף היו לי התכווצויות חזקות במשך שבוע שהתחזקו (היו צירים) עד לפתיחת צוואר הרחם (רחם פעור שראו דרכו עובר וכרומים) ירידת מים ולידה רגילה,לאחר מכן עשו לי גרידה לנקות את השאיריות..
הסיבה עדיין לא ידוע,עוברת בירורים ובדיקות:
בדיקת לקרישיות יתר יצא תקינה פרט ל:
35- 22 Sec 41 LAC-SCREEN-RVVT
35- 26 Sec 31 LAC-CONFIRM-RVVT
1 1.30- 0.80 1.35 SCR RV/CONF RV
פירוט הערות
מציין הערה
1
נא לחזור על הבדיקה
בעוד שלושה חודשים
בדיקת לופוס אנטיקואגולנט
בוצעה ע"י ערבוב פלסמת
החולה עם פלסמה תקינה
1. מבקשת לדעת מה בדיוק אומרת התשובה?? (נשלחתי להמוטולוג לבירור!)
כמו כן ביקרתי אצל ד"ר במרפא למניעת לידות מוקדמות(תל אביב),הומלץ לי לעבור צילום רחם
+בהריון הבא לקיחת פרוגרסטרון משבוע 16+ קשירת רחם (חשש לאי ספיקת צוואר הרחם)
**הרופא נשים שלי בילבלה אותי כי אמרה שלא שמעה מעולם על לקיחת פרוגרסטרון משבוע 16
ושניתן לקבל אותו עד שבוע 10 בלבד,
2. האם כך הדבר? כי אני התרשמתי מד"ר במרפאת ללידות מוקדמות וחשוב לי להבין האם בכל אופן יש המלצה בלקיחת ברוגרסטרון משבוע 16? או שלא הבנתי נכון (למרות שיש גם המלצה בכתב,אז אין מקום לטעיות)
בנוסף ביצעתי נתיחת עובר:
פרופיל תרומבופילי -LAC-SCREEN-RVVT 1:1 -41 H
-,תשובה פטלוגית -לא נמצאו מומים עוברי
שליה-לא נצפו שינויים דלקתיים נפצה RETROPLACENTAL HEMATOMA
3 מה זה אומרLAC-SCREEN-RVVT 1:1 -41 H??
4.RETROPLACENTAL HEMATOMA ומה זה?
*ישנה בעיה כי יש חלוקת דעות בנושא קשירת רחם,
5.האם עקב היסטוריה שלי כן מומץ לעשות קשירה?
אמורה לעשות צילום רחם ב13 לינואר ,במידה והרחם תמצא תקינה (בע"ה)
עדיין יהיה צורך בקשירה.?
יום אחרי צילום רחם,אני צריכה לעבור אולטרסאונד בטן
6. האם זה בסדר לעבור אולטרסאונד יום אחרי צילום רחם או שעדיף לדחות את האולטרסאונד למועד אחר?
7. האם אפשר להתחיל לנסות שוב או שכדאי להמתין פרק זמן מסויים אחרי הצילום?
8.האם ישנם עוד בדיקות שמומלץ שאני יעבור?
סליחה על מבול השאלות,אני מבולבלת ומאוד רוצה הריון נוסף מפחדת שלא עושה מספיק ע"מ לשלול מקרה נוסף(חלילה)
בתודה ענקית מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי11/01/2010לצערי פורום זה אינו מיועד לפירוש תשובות מעבדה. למעבדות שונות יש ערכי נורמה שונים כך שקשה להתייחס לתוצאות, ובנוסף העתקת התשובות לתוכן השאלה היא מקור לטעויות והטעיות.
ממליץ לפנות לרופא מטפל לקבלת הסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)