מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ומה בנוגע ליתר השאלות?האם זה גם לאלולי12/01/2010
הפורום המתאים,ישנן עוד שאלות שלא נענתי...
האם תועילו לענות אלהם?
שלום אני בת 27(לא בהריון)
הריון ראשון הסתיים עקב הפסקת דופק שבוע 9 לפני כ שנתיים..עברתי גרידה.
לאחר מכן שנה נסיון להרות טיפול באקקלומין,הפסקה ואז הריון ספונטני..שנגמר בשבוע 21(לפני חודשיים וחצי)
היו לי מתחילת הריון כאבי בטן לחלופין שבאו ופסקו ,הפרשות חומות, וגם דימומים קלים..בסוף היו לי התכווצויות חזקות במשך שבוע שהתחזקו (היו צירים) עד לפתיחת צוואר הרחם (רחם פעור שראו דרכו עובר וכרומים) ירידת מים ולידה רגילה,לאחר מכן עשו לי גרידה לנקות את השאיריות..
הסיבה עדיין לא ידוע,עוברת בירורים ובדיקות:
כמו כן ביקרתי אצל ד"ר במרפא למניעת לידות מוקדמות(תל אביב),הומלץ לי לעבור צילום רחם
+בהריון הבא לקיחת פרוגרסטרון משבוע 16+ קשירת רחם (חשש לאי ספיקת צוואר הרחם)
**הרופא נשים שלי בילבלה אותי כי אמרה שלא שמעה מעולם על לקיחת פרוגרסטרון משבוע 16
ושניתן לקבל אותו עד שבוע 10 בלבד,
1. האם כך הדבר? כי אני התרשמתי מד"ר במרפאת ללידות מוקדמות וחשוב לי להבין האם בכל אופן יש המלצה בלקיחת ברוגרסטרון משבוע 16? או שלא הבנתי נכון (למרות שיש גם המלצה בכתב,אז אין מקום לטעיות)
*ישנה בעיה כי יש חלוקת דעות בנושא קשירת רחם,
2.האם עקב היסטוריה שלי כן מומץ לעשות קשירה?
אמורה לעשות צילום רחם ב13 לינואר ,במידה והרחם תמצא תקינה (בע"ה)
עדיין יהיה צורך בקשירה.?
יום אחרי צילום רחם,אני צריכה לעבור אולטרסאונד בטן
3.האם זה בסדר לעבור אולטרסאונד יום אחרי צילום רחם או שעדיף לדחות את האולטרסאונד למועד אחר?
4. האם אפשר להתחיל לנסות שוב או שכדאי להמתין פרק זמן מסויים אחרי הצילום?
5.האם ישנם עוד בדיקות שמומלץ שאני יעבור?
סליחה על מבול השאלות,אני מבולבלת ומאוד רוצה הריון נוסף מפחדת שלא עושה מספיק ע"מ למנוע מקרה נוסף(חלילה)
בתודה ענקית מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי16/01/20101 - פרוגסטרון בשבועות מאוחרים יעיל במניעת התכווצויות של שריר הרחם ומניעת לידות מוקדמות
2 - קשירת צואר הרחם מומלצת כאשר יש הסטוריה של לידה מוקדמ או הפלה מאוחרת שהתחילו עם ירידת מים ללא צירים
3 - כן
4 - אין צורך להמתין
5 - רצוי להתיעץ עם הרופא המטפל לאחר בירור יסודי של ההסטוריה הרפואית שלך ובדיקות מעבדה שבוצעו עד כאן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)