מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי 2 הפלותלי24/04/2010
שלום,
אני בת 29 (ללא ילדים) אחרי שתי הפלות - הראשונה לפני 4 חודשים בשבוע 8 לאחר הפסקת דופק בעובר ובעקבות כך גרידה והשניה עכשיו- הריון כימי שהסתיים- בטא ירדה והמחזור הגיע 5 ימים לאחר המועד המקורי. האם ממומלץ להתחיל בדיקות כבר עכשיו או שייתכן שזה סתם צירוף מקרים מצער, אם כדאי להתחיל בדיקות אז ממה מומלץ להתחיל? ומה הסיכוי שההריון הבא יהי תקין? ושאלה כללית- האם רוב הנשים שעוברות הפלות חוזרות בסוף מצליחות ללדת ילד בריא- האם יש נתונים לגבי האחוזים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי24/04/2010
20% מההריונות מפסיקים להתפתח בשלבים המוקדמים, בדר'כ בגלל שהעובר עצמו איננו תקין וזוהי דרכו של הטבע לעשות את הסלקציה שלו כדי למנוע מחלות/מומים מיותרים.
לאחר הפלה שלישית ברציפות מומלץ לבצע בירור שכולל:
- לקיחת הסטוריה רפואית מפורטת ובדיקה גופנית כולל אולטראסאונד
- צילום רחם
- בירור גנטי לשני בני הזוג
- בדיקות מעבדה הכוללות זיהומים למיניהם, בעיות אוטואימוניות (במערכת החיסונית של הגוף), בעיות הורמונליות, נטיה לקרישיות יתר של הדם.
בעיקרון – הנתונים הסטטיסטיים מראים כי גם לאחר שתי הפלות מוקדמות הסיכוי להריון תקין הוא מצויין. למרות זאת , רצוי להיפגש עם הרופא המטפל כדי לקבל נתונים על שני בני הזוג, כולל הסטוריה משפחתית וכמובן בדיקות מעבדה ראשוניות כדי לבדוק האם יש גורמי סיכון להפלות חוזרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לי
ח.25/04/2010שלום לי,
אני נמצאת כרגע בדיוק באותו שלב שאת נמצאת בו. אני בת 28 ועברתי בדיוק בדיוק שתי הפלות כמו שאת מתארת...באותו שבוע אפילו...הרופאה שלי אופטימית. . חיזקי ואימצי מחזיקה לך אצבעות וגם לי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)