הפרעות קרישה ותת פוריות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות קרישה ותת פוריות
    איילת
    25/05/2010

אני יודעת זה זמן רב, ומנסיון (לצערי) כי בעיות של יתר קרישיות עלולות לגרום להפרעות בשרידות ההריון ויש לטפל בהן.
    לאחרונה כתבתי מאמר המיועד לנשים החוות אי פריון ואובדני הריון. המאמר דן בנושא, וכתבתי בו גם על הקשר בין יתר קרישיות לתת פוריות. את הקשר מצאתי במאמרים שטענו כי כשלונות חוזרים ואי הצלחה להרות עשויים להיקשר להפרעות קרישה משום שאי השתרשות ההריון היא למעשה הפלה מוקדמת מאוד.
    כתבתי שם בין היתר על הטיפול האמפירי בנשים עם כשלונות חוזרים בנוגדי קרישה.
    רופאת פריון שביקשתיה לעבור על החומר טענה כי לא הוכח קשר ישיר בין בעיות קרישה לתת פוריות, כפי שהוכח הקשר בינן ובין אי שרידות ההריון. לשאלתי על הטיפול בנשים אלו, ענתה כי עדיין הטיפול הוא ברמת "יריות לכל כוון אפשרי" ולא ברמה של טיפול לבעיה מוכחת.
    אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
    תודה רבה. איילת. אחות מוסמכת. עורכת מאמרים רפואיים בהתנדבות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קרישה ותת פוריות

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    31/05/2010

אכן יש ויכוח גדול בנושא. יחד עם זאת יש לזכור כי ישנם מקרים בהם הקשר ברור יותר (למשל - חסר בפרוטאין S ) לעומת מקרים אחרים בהם לחלוטין אין קשר (למשל MTFHR ). כמו בהרבה נושאים אחרים, לפחות אחת מהסיבות לויכוח הזה הוא שימוש היתר שנעשה בנוגדי קרישה גם כאשר אין סיבה אמיתית לכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרישת דם/הפלות חוזרות/נשים לא מודעו

הדס
    14/07/2010

אני נשואה 4 שנים ללא ילדים ושמעתי על בחורה שלא נקלטה 8 שנים והבעיה היתה קרישת דם!!!!
    זאת הבדיקה הבאה שאני הולכת לעשות!!! היה לי פעמיים כבר מחזור ארוך יותר מ6 ימים לדעתי זאת הפלה טיבעית (אולי הגוף לא מצליח להחזיק את ההריון בגלל קרישת דם) לדעתי יש נשים שנקלטות ומפילות טבעי אחרי שבועיים מבלי שהם יודעות. אני מעודדת בדיקה זו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו