מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחנות סותרות לגבי רחם קשתי/ מחיצnirit11227/05/2010
לאחר אובדן הריון שלישי ע"י הפלה בציטוטק ולאחר מכן גרידה +הדבקויות שקיימות כעת )נשלחתי למרפאת הפלות חוזרות.
במהלך הבירורים שעשיתי בתחילת הטיפולים עשיתי 3 הסטרוסקופיות (2 לצורך בירור והשלישית לאחר 2 הפלות +הדבקויות) +2 צילומי רחם. מצילומי הרחם נראה חשד לרחם דו קרני?/ מחיצה? . נשלחתי לברור בUS תלת מימד שקבע שיש מחיצה ברחם גדולה (50%) וצריך ניתוח - דבר שלא עלה בקנה אחד עם הממצאים של ההיסטרוסקופיה (של אף אחת שנעשו ע"י 3 רופאים שונים!) . נשלחתי למומחה אחר לUS תלת מימד שקבע חד משמעי שמדובר ברחם קשתי עם קשת גדולה ואין צורך בניתוח.
כעת לאחר 3 הפלות לאחר IVF ,חוזרים לנק' הזו חסרת הוודאות. למי להאמין?
הרופא המטפל חושב שיש לשלב היסטרוסקופיה+לפוסקופיה יחד על מנת לברר זאת. מצד שני לא ממליץ למהר לעשות היסטרוסקופיה+לפוסקופיה ויתכן בשילוב ניתוח להסרת מחיצה שכן מדובר על נזק בלתי הפיך שיכול לקרות לרחם (בעקבות כל החיטוטים התכופים הרחם בשנה האחרונה :2 הסטרוסקופיות, גרידה, ציטוטק+גרידה, ציטוטק + גרידה) אלא ממליץ להמשיך בIVF תוך הכנסה מכוונת לקרן שלא עברה הדבקויות וכך להמשיך עד לקליטת הריון נוסף. ולשמור אלטרנטיבה זאת כאחרונה. בנוסף אובחן ממצא לאחר ההריון האחרון - כנראה נשארה שארית (?)או הדבקויות שנוצרו למרות שעברתי גרידה נוספת להפלה ע"י ציטוטק. לא ברור מה זה גם בUS תלת מימד.
האם אתם יכולים להמליץ על רופא שמתמחה בUS תלת מימד למקרי רחם עם מחיצה/ קשתי/ דו קרני? לצורך חוות דעת נוספת.
אני ממש בדילמה האם להמשיך טיפול נוסף IVF תוך סיכוי נוסף ראלי להפלה נוספת או לעשות את הניתוח תוך סיכון אפשרי לרחם?
אני מרגישה שאני צריכה לקחת החלטה שאני ממש גדולה עלי.
ואני ממש מיואשת . לא מסוגלת להחליט בין הפטיש לסדן
שאר הבירורים של הפלות חוזרות תקינים: קרישתיות יתר, חסר בפקטורי קרישה, הצלבת רקמות, תפקודי בלוטת התריס , בדיקות הורמונליות ,ביוץ תקין , זרע תקין (כמות ואיכות)
אשמח לעצתכם....(דחוף למדי...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי31/05/2010לא נהוג להמליץ בפורום על רופאים כאלה ואחרים.
בכל מקרה - במידה ויש ספק , בהחלט יש טעם בחוות דעת נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)