מחזורים אחרי הפלות ועוד שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחזורים אחרי הפלות ועוד שאלות
    שואלת
    25/07/2010

שלום, לפני 7 חודשים עברתי גרידה בשבוע 8 בעקבות הפלה נדחית. המחזור בחודשיים שאחרי היה מאוד כבד ולווה בגושים (מה שלא היה לי בעבר). לאחר מכן שוב נכנסתי להריון אך לצערי זה היה הריון כימי. מאז ההריון הכימי (3 מחזורים) המחזור הרבה יותר חלש גם ביחס למצב שלפני ההפלה הראשונה ומלווה תמיד בגושים. ברצוני לציין שעשיתי אולטראסאונד גם אחרי ההפלה הראשונה וגם אחרי ההריון הכימי והתוצאות יצאו בסדר, כמו כן גם במחזורים החלשים שאחרי הכימי עובי הרירית היה 8 מ"מ לפני הביוץ. אחרי ההקדמה הארוכה יש לי כמה שאלות:
    1. האם השינויים הלו בווסת מעידים על בעיה הורמונלית ועל בעיתיות בכניסה להריון חדש?
    2. האם יש צורך לעשות בדיקות בעקבות השינויים האלו או שזה מצב תקין?
    ושאלה אחרונה- רופא הנשים רשם לי פרדינזון במינון 5 מ"ג- לקחתי במשך 17 יום והפסקתי כשהגיעה הווסת (לפי הנחייתו). המחזור שהגיע החודש היה עוד יותר חלש מקודמיו ומלווה בהרבה גושים, כמו כן נראה שהחודש גם הביוץ מתעכב (מזהה לפני הפרשות).
    3. האם ייתכן שבמינון נמוך ולתקופה קצרה כזו פרדניזון יכול לגרום לשינוי במחזור ובביוץ?

אני מודאגת וחוששת בעקבות ההפלות והשינויים האלה, אשמח לקבל דעתכם על סיכויי להריון טבעי ותקין לאור היסטוריה זו.
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    25/07/2010

במידה ומחזור חלש באופן משמעותי מומלץ לבצע היסטורוסקופיה לשלילת פתולוגיות בחלל הרחם.
    אין קשר בין הפרדניזון לכמות הדימום בווסת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו