החזרת עוברים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החזרת עוברים
    אני
    28/08/2010

שבת שלום

אני בתקופה של נסיונות להרות. חודש שעבר עברתי טיפול IVF אך העוברים לא נקלטו. החודש הזה אני אמורה לעבור החזרת עוברים שהוקפאו בשאיבה הקודמת.

ביום השלישי (או הרביעי) להופעת הדימום החזק (בדר"כ שבוע לפני הוסת אני מקבלת דימום כהה אך הוא חלש

מאוד ונאמר לי לא להתייחס אל זה כאל וסת ולספור את הימים מהדימום החזק) עשיתי בדיקת

זקיקים ובדיקת דם, לפי דברי הרופאה הבדיקות הראו רמת הורמונים גבוהה ליום השלישי ( E2 370, Progesterone 1.2 ) בבדיקת הזקיקים היה זקיק של 13 מ"מ , בעוד רירית הרחם סדירה ועוביה 5מ"מ.

ביום השישי עשיתי שוב בדיקות, שוב נאמר לי ע"י הרופאה שרמת ההורמונים גבוהה ליום המחזור וכן מספר וגודל הזקיקים - אחד- 17 מ"מ ונוסף- 13 מ"מ
    עובי הרירית 6 מ"מ .

הרופאה התייעצה איתי ואמרה שהמחזור הזה לא רגיל/מוזר/לא תקין ואולי כדאי לוותר החודש על החזרת העוברים כדי לא "לבזבז" עוברים טובים.

אנא עזרו לי בהתייעצות הזו....

סלחו לי אם השורות הבאות מראות על בורות בנושא ואשמח אם תתקנו אותי, אני כותבת מתוך הרהורי ליבי ולא יותר מידי בקיאה בכל מה שמתרחש "שם" בפנים :

אני רוצה לעשות החזרה החודש, אני מבינה שרירית הרחם צריכה להיות בעובי מתאים על מנת להחזיק או לקלוט את העובר. אך לגבי הזקיקים ורמת ההורמונים, האם זה מאוד משמעותי בשלב זה כאשר אין צורך לשאוב ביציות?

האם הגיוני לחכות ליום שבו רירית הרחם בעובי המתאים ואז לבצע החזרה?

בכל מקרה תודה רבה
    מצפה לתשובתכם
    שיהיה שבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החזרת עוברים

הוספת תגובה

• מאת: עדי

פרופ' שבח פרידלר
    28/08/2010

מחזירים לפי יום הביוץ - שנקבע על פי עלית ה LH בדם וחישוב התאמה בין יום הביוץ שלך ליום בו הוקפאו עוברים. התנאי להחזרה שרירית הרחם תהיה במראה ועובי תקינים, כלומר תלת שכבתי ובעובי מעל 6 מ"מ. אם התנאים האלה יתקיימו החודש יופי, אם לא בחודש הבא. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה פרופ' , שבוע טוב.

אני
    28/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - החזרת עוברים

אני
    01/09/2010

בוקר טוב

רציתי לשאול לגבי תאריך ההחזרה -

אם הוקפאו העוברים ביום 3, כמה ימים מיום הביוץ תערך ההחזרה?

תודה רבה
    ויום נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו