אין דופק - ציטוטק או לחכות לטבעי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אין דופק - ציטוטק או לחכות לטבעי
    חזרתי
    17/09/2010

שלום רב,
    שבוע 9.0 , בשבוע 7 החלו הפרשות חומות שלאט עברו להפרשות חומות מוגברות ולאחר מכן הפכו להפרשות דמיות, כעת עדיין יש הפרשות אומנם בכמות פחותה בהרבה ורק בצבע חום. בשבוע 7+3 עוד נראה דופק תקין ועובר בגודל מתאים לשבוע 6.6 (8.49 מ"מ). לפני 3 ימים בבדיקת US כבר לצערי הרב לא נראה דופק ושק שמתאים לשבוע 6.5.

לפני 8 חודשים עברתי גרידה (הפסקת הריון יזומה - בטיפשותי) שבעקבותה נוצרו לי הדבקויות קלות ברחם ובצוואר הרחם, אשר חסמו את יציאת המחזור הווסתי כך ששלושה חודשים לא היה לי מחזור כלל, עד אשר ניגשתי להיסטרוסקופיה אבחנתית שבה הופרדו ההדבקויות. הגרידה פגעה לי מאוד ברירית הרחם שירדה מעובי של 13 מ"מ לעובי של 4.7-6.6 מ"מ, וכמו כן המחזור שלי צומצם מ- 5 ימים ליומיים חלשים יחסית.
    בנס ניקלטתי להריון הנוכחי שמשום מה נגמר ( אולי יש קשר להדבקויות שהיו לי).
    שאלותי:
    מאחר והנסיון הקודם שלי עם גרידה לא היה טוב כלל, אני מפחדת שמא גרידה נוספת תחמיר את המצב.
    1) לאחר ההסתבכות שהיתה בגרידה הקודמת האם יש סיכון גובר להסתבכויות בגרידה נוספת?
    2) האם עדיף לחכות להפלה טבעית או לקחת כדורי ציטוטק?
    3) עד איזה שבוע ניתן לקחת כדורי ציטוטק או עד איזה שבוע מותר לחכות להפלה טבעית?

אני מאוד מפחדת, מודאגת ולא ממש יודעת מה לעשות?
    מתנצלת על האורך , בבקשה תענו לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מאת: חזרתי

פרופ' שבח פרידלר
    20/09/2010

פני לרופא בשאלה קונקרטית, לא מתאים ליעוץ באינטרנט.
    בכל אופן ציטוטק הוא רעיון טוב מאד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו