מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרדניזון בתח הריון לאחרהפלות חוזרותשואלת03/11/2010
שלום רב,
בעברי לידה רגילה והריון רגיל, ובשנה האחרונה ארבע הפלות רצופות בשבועות 7-8 לאחר שלא נמצא דופק לעובר. בבירור מקיף לסיבה להפלות הכל נמצא תקין למעט MTHFR הומוזיגוט.לפני כשבועיים עשיתי הזרעה והרופא נתן לי תמיכת 4 זריקות פרגניל מדי 3 ימים, דקסמטזון וקלקסן. הרופא אמר שאפסיק דקסמטוזון ואקח פרדניזון 5 מל עם קבלת תשובה על הריון כדי לשלול מצב שהגוף דוחה העובר.כעת אני בתחילת הריון (שבוע רביעי) הפסקתי הדקסמטוזון ווחוששת לקחת הפרדניזון בגלל מומים והשפעות שליליות שעשויות להיות לו. האם הטיפול נשמע הגיוני במצב של הפלות חוזרות וכדאי לקחת את הפרדניזון או שמדובר ב"ניסוי וטעיה" ואפשר לוותר על זה?אני בחורה בריאה ואין לי מחלות מיוחדות. אודה לחוות דעתך המקצועית. תודה רבה מראש על תשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדניזון בתח הריון לאחרהפלות חוזרות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי08/11/2010פרדניזון ניתן לעיתים במקרים של הפלות לא מוסברות. ישנן עבודות שדיווחו על יעילות של טיפול כנ'ל, משולב עם נוגדי קרישה, אם כי אין אחידות דעים.
ניתן לקחת פרדניזון בהריון. יש לפנות למכון ייעוץ טרטולוגי ירושליים טל. 026243669/3 או לשלוח פקס ל 026241328 . מרכז טרטולוגי נוסף: המרכז הרפואי רבין קמפוס בילינסון פתח תקווה טלפון לייעוץ: 9376911 , כל יום בין השעות שבע בבוקר לשלוש אחרי הצהריים, פרט ליום שישי . שם תוכלי לקבל אינפורמציה ספציפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)