מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי הופעת וסת לאחר הפלה טבעיתמודאגת14/11/2010
שלום רב,
רקע - יש לי ילדה בת שנה וחצי. לפני כשנה עברתי הפלה יזומה בגרידה (ההריון היה תקין), שלאחריה נוצרו הדבקויות קלות אשר הופרדו 3 חודשים לאחר הגרידה בהיסטרוסקופיה אבחנתית. מאז הווסת הופיעה באופן סדיר אך אומנם הדימום משמעותית נהיה חלש יותר מהדימומים שהיו לי לפני הגרידה. ביולי האחרון נכנסתי שוב להריון ספונטני, והפעם למרות שרציתי מאוד את ההריון, החלו לי דימומים משבוע 7 , ולמרות שבהתחלה הדופק היה תקין והעובר התפתח יפה למרות הדימומים, בשבוע 8+ הדופק פסק, ומאז החל תהליך של הפלה טבעית שלפי דברי הרופא נגמר בערך סביב התאריך 28/9 (שבועיים וחצי של תהליך נקיון) . לפי שתי בדיקות רופא שבוצעו מאז, הרחם נקי, אך מאז טרם קיבלתי ווסת. לפני כשבוע וחצי בבדיקת רופא, לא נראה ב- us אסף סימן לבואה של הוסת, ולכן הרופא רשם לי כדורי פרוגרסטרון פעמיים ביום למשך שבוע, ואמר כי 3 ימים לאחר סיום הכדורים הווסת אמורה להופיע.
כיום זה היום ה-4 מאז הפסקת הכדורים וטרם קיבלתי ווסת. אני מרגישה כל מיני תופעות פיזיות כבר שלושה שבועות , תופעות של טרום וסת ( פצעים על הפנים, רגישות בחזה וכו) אבל הווסת לא מגיעה.
שאלותי:
1) מה יכולה להיות הסיבה לאי הופעת הווסת? האם השחלות טרם חזרו לתפעול רגיל?
2) למה גם לאחר נטילת הפרוגרסטרון , הווסת עדיין לא מופיעה?
3)האם יש מצב שיש שוב הדבקויות למרות שלא היתה כאן התערבות כירורגית?
4) אני רוצה להיכנס שוב להריון, מה עלי לעשות?
אודה מאוד למענה ולהכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי הופעת וסת לאחר הפלה טבעית - תגובה
פרופ' שבח פרידלר15/11/20101. יתכן שהפרוגסטרון לא עובד כי לא היתה מספיק פעילות אסטרוגנית עם בניית רירית ואז לא יופיע וסת.
2.ייתכן שהוסת תופיע כעבור יותר מ4 ימים לאחר הפסקת הפרוגסטרון כי אולי כבר בייצת ויש פרוגסטרון עצמוני שלא הספיק לרדת.
3. ייתכן בסבירות נמוכה
4. לגשת לבירור אצל מומחה הפוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון מצב- משהו מאוד מוזר קורה לי
חזרתי20/11/2010שלשום ניגשתי לרופא שנתן לי לעשות בדיקות דם לביטא, אסטרוגן ופרוגרסטרון.טרם עשיתי את הבדיקות, רק ביום ראשון. אתמול התחילו לי הפרשות בצבע חום כהה מאוד, מלווים במין צריבה כזו בנרתיק ומין כאבים עמומים בבטן תחתונה. ההפרשות המשיכו גם היום, ובנוסף לכך התחילו לצאת לי גושים בצבע חום כהה מאוד מלווים בצריבה מקומית.
כל התופעות הללו מאוד דומות לתהליך ההפלה הטבעית שהיה לי בהריון האחרון, ממש אותן הפרשות ואותה תחושת צריבה.
1) יכול להיות שבחודשיים הללו מאז שהתנקיתי מההפלה הקודמת ניכנסתי שוב להריון ובגלל זה בעצם לא היה לי כלל מחזור ( למרות שלפני שבועיים כשהתייתי בביקור רופא שבדק אותי , הוא לא ראה הריון)?
2) ואם כן, האם יכול להיות שכדורי הפרוגרסטרון שקיבלתי לעידוד הופעת הוסת גרמו להפלה נוספת?
3) אם זה לא הריון נסוף והפלה נוספת, אז מה ההסבר הסביר לתופעה הזו?
מאוד מודאגת ואל מבינה מה קורה לי
תענו לי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)