מתלבטת לגבי טיפולי פוריות-מבולבלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתלבטת לגבי טיפולי פוריות-מבולבלת
    ליאת
    25/01/2011

שלום רב,
    אני בת 30 (עוד מעט כבר 31), בעלת שחלות פולצסטיות. בעלי ואני מנסים להכנס להריון כבר חודשיים,אפילו עוד מעט שלושה באופן ספונטני ללא הצלחה.
    הרופא נשים המליץ לי לא לחכות ולהתחיל לקחת אקולמין במשך 5 ימים ואז לבוא לאולטרסאונד זקיקים ולקבל זריקה לשריר.
    בחודשיים האלו שאני ללא גלולות קבלתי מחזור באופן טבעי (המחזור הראשון היה אחרי 35 יום וארך יומיים והיה מאוד דליל והמחזור השני הגיע אחרי 38 יום ארך יומיים וחצי והיה יותר מאסיבי). עשיתי בחודש האחרון בדיקת ביוץע"H ערכה ביתית וזה הראה כי אני מבייצת אך עדיין לא הצלחנו להכנס להריון.
    האם כדאי להתחיל כבר עכשיו בתרופות או רצוי לחכות עוד?
    אמא שלי גם סובלת מזה ונאלצה לקחת את הכדורים.
    אני מאוד מתלבטת האם "לבזבז" עוד זמן ולחכות או להתחיל כבר עכשיו (אני לא צעירה).
    האם יש לתרופות נזק שיכול להיות בלתי הפיך?
    האם הן יכולות לגרום לי לא לבייץ בכוחות עצמי (דבר שעכשיו אני עושה) או להפסיק לי את המחזור (שעכשיו אנ מקבלת ספונטני)?
    אודה לתשובה- מאוד מבולבלבת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מתלבטת לגבי טיפולי פוריות-מבולבלת - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    30/01/2011

בעיקרון, חדשיים-שלושה של נסיונות להרות לא נחשבים כתקופה שמצדיקה כבר טיפולי פוריות, במיוחד אם יש ביוץ ספונטני לפי הערכה הביתית (ברגע שיש ביוץ ספונטני שניתן לזהות אותו, הרי שהסיכוי להריון הוא מצויין למרות השחלות הפוליציסטיות).
    במידה ואת מודאגת, ניתן לבצע מס' בדיקות ראשוניות (פרופיל הורמונלי בזמן הווסת, בדיקת זרע)כדי לשלול בעיות אחרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו