שאלות אחרי הפלה שניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות אחרי הפלה שניה
    אלמונית עצובה
    27/02/2011

אני בת 34, לפני שנה היה הריון ראשון והסתיים בהפלה בשלב מוקדם. אחרי שנה של בדיקות וטיפולים נכנסתי שוב להריון. בשבוע 9 העובר הפסיק להתפתח. (זה התברר לפני כשבוע).
    הבדיקות הגנטיות הרגילות תקינות. סובלת מתת-פעילות של בלוטת התריס, אך מאז ההפלה קבלתי כמות גבוהה יותר של אלטרוקסין, היום TSH היא 3.5.
    כמו כן אובחן ביוץ מאוחר מאוד. עברתי טיפול במנוגון וגם קיבלתי אוטרוגסטן בזמן ההריון השני. הייתי בתנאים של שמירת הריון מוחלטת. ובכל זאת ההריון נפסק. אני מיועשת ואיני מבינה מה עוד ניתן לעשות.
    לפני כמה חודשים ערכתי בדיקת קרישת דם. הכל נמצא תקין חוץ מ-MTHFR הטרוזיגוטי,אבל נאמר לי שזה לא גורם סיכון ליתר קרישיות.
    יש לי כמה שאלות:
    1. האם זה באמת לא גורם סיכון ליתר קרישיות? האם יש צורך באיזשהו טיפול?
    2. האם כדאי לקחת קלקסן או אספירין גם אם לא נמצא כלום?
    3.האם יש צורך לחזור על בדיקה אחרי הפלה? אילו עוד בדיקות וטיפולים כדאי לעשות? כדאי לעשות "קריוטיפ"?
    4. האם יש בדיקות שכדאי לעשות דחוף אחרי סיום הפלה כל עוד מצב הגוף יכול להעיד על מה שקרה בזמן ההפלה?
    אודה מאוד על תשובה מהירה ככל שאפשר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות אחרי הפלה שניה

הוספת תגובה

• שאלות אחרי הפלה שניה - תגובה

פרופ' שבח פרידלר
    01/03/2011

כדאי לבצע בירור מקיף ולהתייעץ עם מרפאת פוריות מסודרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו