מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות אחרי הפלה שניהאלמונית עצובה27/02/2011
אני בת 34, לפני שנה היה הריון ראשון והסתיים בהפלה בשלב מוקדם. אחרי שנה של בדיקות וטיפולים נכנסתי שוב להריון. בשבוע 9 העובר הפסיק להתפתח. (זה התברר לפני כשבוע).
הבדיקות הגנטיות הרגילות תקינות. סובלת מתת-פעילות של בלוטת התריס, אך מאז ההפלה קבלתי כמות גבוהה יותר של אלטרוקסין, היום TSH היא 3.5.
כמו כן אובחן ביוץ מאוחר מאוד. עברתי טיפול במנוגון וגם קיבלתי אוטרוגסטן בזמן ההריון השני. הייתי בתנאים של שמירת הריון מוחלטת. ובכל זאת ההריון נפסק. אני מיועשת ואיני מבינה מה עוד ניתן לעשות.
לפני כמה חודשים ערכתי בדיקת קרישת דם. הכל נמצא תקין חוץ מ-MTHFR הטרוזיגוטי,אבל נאמר לי שזה לא גורם סיכון ליתר קרישיות.
יש לי כמה שאלות:
1. האם זה באמת לא גורם סיכון ליתר קרישיות? האם יש צורך באיזשהו טיפול?
2. האם כדאי לקחת קלקסן או אספירין גם אם לא נמצא כלום?
3.האם יש צורך לחזור על בדיקה אחרי הפלה? אילו עוד בדיקות וטיפולים כדאי לעשות? כדאי לעשות "קריוטיפ"?
4. האם יש בדיקות שכדאי לעשות דחוף אחרי סיום הפלה כל עוד מצב הגוף יכול להעיד על מה שקרה בזמן ההפלה?
אודה מאוד על תשובה מהירה ככל שאפשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות אחרי הפלה שניה - תגובה
פרופ' שבח פרידלר01/03/2011כדאי לבצע בירור מקיף ולהתייעץ עם מרפאת פוריות מסודרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)