מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור ראשון לאחר הפלה טבעיתשם בדוי29/03/2011
שלום,
אני בת 31, שנה וחצי לאחר לידה ראשונה. יש לי שחלות פוליציסטיות ומחזור מאוד מאוד לא סדיר, ולאחר שניסיתי להרות באופן טבעי ללא הצלחה התחלתי טיפול של כמה חודשים באיקקלומין ואוביטרל עד שנכנסתי להריון. ההריון היה תקין והסתיים בלידה רגילה.
לפני 5 חודשים הפסקתי גלולות על מנת לנסות להיכנס שוב להריון, בלי לחץ ובלי כדורים. להפתעתי, המחזור הראשון הופיע לאחר 5.5 שבועות (לפני 10 שנים, כשעוד לא לקחתי גלולות ולא הייתי פעילה מינית, הייתי יכולה "לחכות" לווסת גם 6-10 חודשים...)
לאחר עוד 5 שבועות שוב החל דימום, ושוב הופתעתי ושמחתי שהגוף שלי הצליח לייצר מחזור תקין. אבל, המחזור הזה התארך מהרגיל והתחזק מאוד ככל שעברו הימים, ובשיא הדימום (שבועיים לאחר שהחל) הלכתי למיון שם בדקו אותי וגיליתי שאני עוברת הפלה.
הדימום החל במרווח תקין מהווסת הקודמת, וכל כך רציתי להאמין שזה מחזור סדיר עד שלא העליתי על דעתי שאני בכלל בהיריון ושזו הפלה.
חבל לי שהיפלתי, אבל לפחות זה היה ממש בהתחלה, ולפחות אני יודעת שהצלחתי להרות באופן עצמאי! :-)
בכל אופן, מאז אותו יום במיון הדימום נחלש משמעותית ולאחר 3-4 ימים כבר לא היה דימום בכלל.
עשיתי בדיקת בטא פעם בשבוע במשך 3 שבועות עד שלפני 6.5 שבועות הבטא ירדה לגמרי.
העניין הוא שמאז לא קיבלתי ווסת. כלומר 9 שבועות מאז פסק הדימום וכמעט 7 שבועות מאז הבטא ירדה לגמרי.
האם יכול להיות שאני שוב בהריון?
האם יכול להיות שהשחלות הפוליציסטיות שלי חזרו לתעתע בי?
האם יכול להיות שאני סתם מטרידה את עצמי ושהמחזור (התקין) עדיין יכול להופיע? ואם כן, אז כמה זמן סביר לחכות למחזור ראשון לאחר הפלה טבעית שקרתה בשבוע 7 להריון?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ראשון לאחר הפלה טבעית - תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/04/2011- באשה שמבייצת סדיר, המחזור הראשון מופיע כ 6 שבועות לאחר ההפלה.
במקרה שלך, על רקע הביוץ הלא סדיר, סביר להניח שזה יקח יותר זמן, אך בינתיים רצוי לבצע בדיקת הריון.
לכל הריון יש כ 20% סיכוי להפסיק להתפתח בשלבים הראשונים כמו שקרה אצלך. מעבר לכך, הבשורות הטובות הן שיש לך ביוץ ספונטני ואת יכולה להרות גם ללא עזרה תרופתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)