הפלות חוזרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלות חוזרות
    חסויה צפונית
    07/04/2011

שלום,

עברתי שלוש הפלות, כולן בוצעו בשבוע 9, כאשר באחת הפעמים כן נצפה דופק בשבוע 6 ולאחריו לא, ובשתיים האחרות לא נצפה דופק בכלל, אך משכו אותי ליתר ביטחון, כי חשבו שאולי ההתפתחות איטית וגם קשה מאוד לראות אצלי, בגלל משקל יתר ועוד, אז רצו לתת צ'אנס, ליתר ביטחון.
    אציין שיש לי FV LEIDEN ו-PROTEINE C RESISTENCE, שהיו ידועים לי שנים רבות לפני ניסיונות הכניסה להיריון, ולכן קיבלתי קלקסאן כבר החל מהטיפול הראשון. התחלתי ב-3 הזרעות עם גונדוטרופינים ומיד אחר כך עברתי ל-IVF, עקב התחלה בגיל מאוחר, מעל 41, ועברתי בערך כ-10 שאיבות (עד כמה שאני מצליחה לעקוב...).
    היום אני ממש או-טו-טו לפני גיל 45, משתמשת בבנק הזרע, כך שאני מאמינה שאין בעיה בזרע, ומשלב מסוים, אולי לאחר כשנה של IVF, כל ההפריות בוצאו בשיטת מיקרומניפולציה. במהלך הטיפולים התגלתה אצלי גם תסמונת גנטית נדירה, מורכבת ומורחבת שיכולה להתבטא בכל מערכות הגוף.
    כרגע, מקווה להספיק לפחות עוד טיפול אחד לפני שלא יאשרו לי יותר מביציותיי, ולפני המעבר לתרומת ביצית, כשתהיה זמינה בארץ...

השאלות שלי:
    1) איזה בדיקות עושים במסגרת בירור הפלות חוזרות?
    2) לאן פונים בנושא של בירור הפלות חוזרות - האם יש מרפאות מיוחדות (בש. בריאות כללית) שמתמחות בנושא?
    3) האם צריך הפניה מיחידת ה-IVF לשם כך?

כלומר, אני מנסה לברר, האם אולי יש בעיה שאינה קשורה לביצית ולזרע, אלא אולי למשל לבעיות ברחם, או בכל זאת בגלל בעית קרישת הדם, שבעצם יכולות להפריע לי גם בהיריון מתרומת ביצית.

צילום רחם שבוצע בין ההזרעות, לא הראה בעיה מסוימת, אך מאז עברתי 3 גרידות ניתוחיות (האחרונה ממש השבוע...).

בתודה,
    לימונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפלות חוזרות

הוספת תגובה

• תוספת מידע שנשכח

חסויה צפונית
    07/04/2011

שכחתי לציין שיש לי גם מיומה תוך דופנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלות חוזרות - תגובה

פרופ' שבח פרידלר
    08/04/2011

עצם עודף המשקל שלך קשור לסיכון יתר להפלות חוזרות. מעבר לכך ודאי שצריך לברר היטב את מצב הרחם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

חסויה צפונית
    08/04/2011

לפרופ' ,

אבל זה בדיוק מה שמעניין אותי - מה בדיוק בודקים ברחם בנוגע להפלות חוזרות?, כך שאשמח אם תוכל לציין בפניי וגם לציין באיזה בדיקות מדובר? דרך מי מבצעים אותן? ושאר השאלות שהוצגו.

בתודה,
    לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך... - תגובה

פרופ' שבח פרידלר
    11/04/2011

פונים למרפאת פוריות- הם בדרך כלל אמונים גם על בירור הפלות חוזרות. אין צורך בהפניה מיוחדת. הפורום אינו תחליף לייעוץ מול רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה מינון של קלקסן את לוקחת?

עינת
    22/04/2011

הרבה המטולוגים לא מודעים לצורך לתת מינון של 1:1 (למשל מינון של 60 לאישה ששוקלת 60 ק"ג) ונותנים מינון נמוך מידי שלא עוזר כלל.

במקרים מסוימים נדרש אפילו מינון מעט גבוה יותר. האדם הכי מתאים ליעוץ בנושא הוא פרופ' מיכאל קופרמינץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלות חוזרות - תגובה

פרופ' שבח פרידלר
    23/04/2011

אכן יש מקום שתעברי בירור מלא להפלות חוזרות - גם לפני תרומת ביצית. מרפאת ההפריה חוץ גופית עוסקת גם בנושא זה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו