מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהאליה06/06/2010
צהריים טובים
האם תרומת ביצית ניתנת בתשלום ואם כן האם הקופה מחזירה?
אשמח אם תענו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו06/06/2010היי,
הטיפול אינו מכוסה במסגרת סל הבריאות וניתן בתשלום.
רוב הקופות מחזירות כ 10000 שח במסגרת הטיפולים המשלימים ומממנות את התרופות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציתטל31/05/2010
שלום
אישה שחייבת תרומת ביצית וגם תרומת זרע ( אין לה בן זוג והיא רוצה ילד)
האם זה מקרה אבוד או שקיימת אופציה אחרת שיאשרו לה את התרומות האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו31/05/2010היי טל,
אין שום בעיה שאותה אישה תקבל את שתי התרומות (יש לי לא מעט מטופלות כאלו).
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש ויכוח על כך בפסיקה בעוד בחוק יש
מאיה08/06/2010לאקונה, שמשמעה חסר ועד אשר לא ישלים ו/או ירחיב המחוקק את תנאיו של החוק נראה שהמצב ישאר בעינו. קי: רק אישה נשואה וכו' ע"פ ובהתאם לסעיפיו.
כמשפטנית נוטה אני להאמין שהמב לא ירחק להשתנות, שהרי ניתן לומר שזכות היסוד- כבוד האדם וחירותו נפגמת ואף נגועה באפליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר יואל שופרו08/06/2010איני משפטן, אך בפועל הטיפול היחיד המוגבל לזוגות נשואים הוא פונדקאות. אין בעיה שאישה רווקה תקבל תרומות ביצית וזרע יחדיו כמו חלק לא מבוטל ממטופלותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאהשולה27/05/2010
שמעתי שאם אני מקפיאה ביציות אני אוטומטית צריכה לתרום. האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו27/05/2010לא,
במסגרת הצעת חוק תרומת הביציות החדש (טרם אושר) תורמת ביציות ייעודית בתשלום תוכל לבקש להקפיא עבורה לא יותר ממחצית הביציות שישאבו (כלומר >50% יתרמו לאחרת). החוק המוצע אינו מסדיר כיצד זה בדיוק יעשה ובאילו תנאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת23/05/2010
אני נולדתי עם תסמונת רקוטנסקי אני רווקה בת 33 האם מאשרים במצב כזה לעבור שאיבת ביציות בארץ לצורך שימור איכות הביצית בהקפאה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו23/05/2010שלום רב,
במצב זה ניתן כיום בארץ להקפיא עוברים לצרכי שימוש עתידי בפונדקאות. שאיבת ביציות מרווקה לצורך הקפאה כאשר ברור מראש שניתן יהיה להשתמש בהן רק במסגרת פונדקאות, כמו במקרה שלך, הינה בתחום האפור שכן אופציית הפונדקאות בארץ כיום פתוחה רק לזוגות.
ניתן לפנות למשרד הבריאות (דרך המחלקה המשפטית) ולברר אם וכיצד ניתן לקבל אישור ספציפי לך. בחו"ל קיימים מרכזי הפריה חוץ גופית בהם ניתן לשאוב ביציות לצורך הקפאה. מומלץ לפנות למרכז בו הביציות נשמרות באמצעות ויטריפיקציה ולא בהקפאה איטית שכן שיטה זו עדיפה באופן ברור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה עקרוניתדגנית15/05/2010
אני בת 38, בריאה, נכנסתי להיריון לפני שלוש שנים בקלות רבה (ניסיון שני) וילדתי תינוק בריא.
יכול להיות שהפעם אני אצטרך IVF מסיבות טכניות, והשאלה שלי היא אם בגילי אני עדיין יכולה לתרום ביציות, או אני כבר מבוגרת מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמובן, אני רוצה להדגיש
דגנית15/05/2010שמדובר בתרומה, ולא ברצון למכור ביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר יובל בדולח18/05/2010לא ברור לי אם תצטרכי IVF על מנת שאת תהרי או שהשאלה היא האם את יכולה לתרום ביציות למישהי אחרת.
IVF - תוכלי לבצע עבור עצמך, אם כי כמובן שיש חשיבות לגיל.
אשר לתרומת ביציות - לא ניתן בארץ לתרום למישהי מסוימת, אלא רק באופן אנונימי (נכון להיום). בכל מקרה, נהוג לבקש תרומת ביציות מנשים מעט יותר צעירות.
כל טוב,
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביצית-מידע סטטיסטיanonymous13/05/2010
אשמח להתייחסותכם (במידה וקיימים מאמרים אשמח להפנייה אליהם) לגבי % עוברים תקינים להחזרה ו/או הקפאה מתרומה של 6 ביציות מאישה צעירה ובריאה כאשר הזרע תקין
(לי נאמר כי הופרו 6 ביציות מתוכם 2 התפתחו לכדי החזרה, 2 התפתחו אך לא הגיעו לשלב הבלוציסטם המאפשר הקפאה ו- 2 לא התפתחו כלל - מודה שבעקבות נתונים אלו תוהה לגבי איכות הביציות, הגיל והפרופיל ההורמונלי של התורמת)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו15/05/2010שלום רב,
הסיפור שסיפרת קורה מדי פעם שכן לא ניתן לחזות מראש מה תניב תורמת בתרומתה הראשונה, גם אם הינה צעירה ובריאה. יש לשקול התאמתה לתרומה בעתיד במקרים אלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינה10/05/2010
אחרי שנתיים של נסיונות IVF ביציות תמיד יש עוברים תמיד יש אבל איכותם לא טובה עפ"י הרופא המטפל איכות הביציות לא טובה.
אני בת 43 כל שאיבה יש לי כ- 15 ביציות ו- 10 הפריות.
במשך כל השנתיים טיפל בי אותו רופא לאורך כל התקופה.
האם לדעתכם ומנסיונכן האם צריכה לשקול את נושא תרומת ביציות? מתי לומר נואש?
או שיש לכם המלצה אחרת?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו15/05/2010שלום רב,
ייתכן בהחלט ומקור הבעיה בביצית. ע"מ למצות סיכוי להריון מביציותיך יש לבצע:
בירור שלא קיימת אצלך קרישיות יתר
היסטרוסקופיה (אם לא בצעת)
בדיקת קריוטיפ לך ולבן הזוג
לעתים שינוי המעבדה גם כן עוזר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד שחלותנילי06/05/2010
אשמח לדעת האם אני יכולה לדעת לפני שניסיתי להיכנס להריון האם השחלות שלי מתפקדות היטב?
אם כן אז איך זה מבוצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו08/05/2010שלום רב,
ישנם כמה מבחני תפקוד שחלתי כגון : FSH, ספירת זקיקים בתחילת מחזור הוסת, מימדי השחלה, אינהיבין B ו AMH.
כולם רחוקים משלמות וכושר הניבוי שלהם בנוגע ליכולת להרות וללדת הינו בעיקר סטטיסטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוקי או לא?מיטל28/04/2010
אני מבולבלת, מה החוק הישראלי אומר לגבי תרומת ביציות?
ד``ר יובל בדולח01/05/2010שלום רב!
האפשרויות הן כדלקמן:
1.ניתן לקבל תרומת ביציות מאשה המטופלת בהפרייה חוץ גופית ומוכנה לתרום באופן אנונימי מספר ביציות ביום בו נשאבות ביציות מגופה. קורה לעיתים רחוקות.
2.נכון להיום, האפשרות השניה היא טיפול ביחידה המשתפת פעולה עם יחידה בחו"ל ותרומת הביצית מתקבלת מתורמת מחו"ל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציתיפית26/04/2010
אם אני מעוניינת לקבל תרומת ביצית. האם אני צריכה לעמוד באיזה שהם קריטריונים רפואיים? האם זה כמו בתרומת כבד למשל שצריך להיות באיזו סקאלה? איך זה עובד? האם זה בעייתי? האם יש "תור" ארוך?
ד``ר יואל שופרו26/04/2010שלום יפית,
את צריכה להיות במצב בריאותי המאפשר הריון ובגיל נמוך מ52. לא מדובר באיבר אלא בתאים שמתחדשים כך שהעניין פחות בעייתי.
יש תוכניות שונות הפועלות בארץ- זמני ההמתנה משתנים- לא יותר ממס' חודשים (לוקח חודש-חודשיים להכין אותך בכל מקרה).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתרשות עובריםעידו19/04/2010
כמה ימים לאחר ivf (בתרומת ביצית) משתרשים העוברים (2)? על מה מעיד כאב עדין בבטן התחתונה (שבוע לאחר ההחזרה)?
ד``ר יובל בדולח20/04/2010תהליף ההשרשה מתחיל עם הגעת העובר לרחם ונמשך למעשה מספר ימים. הכאב אינו ספציפי - בכל הריון תקין יכול להיות כאב קל בבטן תחתונה והתופעה בגדר הנורמה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג דם ותרומת ביציתעידו18/04/2010
בעלי ואני סוג דם 0+. קיבלתי תרומת ביצית מתורמת סוג דם b+. האם יש לכך משמעות? האם ישנה השפעה כלשהי על העוברים? הצלחת ההריון? השפעה כלשהי על העתיד?
ד``ר יואל שופרו18/04/2010שלום רב
אין כל משמעות רפואית. את בעלת RH חיובי, הצאצא/ית יהיה/תהיה בעל/ת סוג דם O או B, ואין לכך משמעות רפואית.
מצד שני סוג הדם הוא מידע די נפוץ ונגיש בחיים. אם בעתיד תרצו לשמור על חיסיון מלא של התרומה, ייתכן שיהיה קשה להסביר מהיכן הגיע B למשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי התמיכהמונה14/04/2010
החזרו לי 2 עוברים 8 תאים ,
אני מקבלת אונדמטרין 100 ג'ר 3 פעמים ואיסטרופים 3 פעמים , אם זה מספק? שאני משתמשת באונדמטרין , חלק ממנו לאחר כמה שעות יוצא אם זמ בסדיר ?
מה חשבות לתמיכה ? האסטרופים זה לעובי הרירת , ואונדמטרין למה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו14/04/2010שלום רב,
מטרת התמיכה היא לחקות את ההשפעה של הורמוני השחלה על רירית הרחם ולתמוך בהשרשה והריון.
אנדומטרין הוא פרוגסטרון - הורמון המופרש ע"י הגופיף הצהוב אחרי הביוץ ולכן הוא ניתן החל מסביב מועד דיקור התורמת.
המינונים שהזכרת הם מקובלים ושגרתיים.
בכל התכשירים הוגינליים חלק נפלט כעבור זמן מה. בכל מקרה המינון המקובל הוא בד"כ עודף כך שאין בעיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציותטלי08/04/2010
היי, לצערי יש לי בעיה להרות. אני לא אכנס לכל הבעיה. אחותי הציע לתרום לי ביציות, האם זה הליל שאפשרי בארץ?
ד``ר יואל שופרו08/04/2010שלום רב,
לצערי לא, אפשרית רק תרומה אנונימית ממטופלת (כיום) או ממתנדבת (בעתיד).
משרד הבריאות אפילו לא אישר להשתיל פיסת שחלה בין אחיות, למטרות פעילות הורמונלית שכן לדידם מדובר בסוג של תרומת ביציות (למרות שהשגת ביציות עוברים והריון בנסיבות אלו קשה ביותר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת בציותפלונית31/03/2010
אני בחורה רווקה בת 34 רוצה לתרום ביציות איך אני עושה את זה? וכמה כסף מרוחים מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה- לכולן
ד``ר יואל שופרו04/04/2010אנא המנעו מהודעות אלו. מטרת הפורום היא לספק מידע רפואי למטופלות ולא להיות לוח מודעות לסחר בביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)