מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איכות העוברים ומס' נתרמות מתורמתניסים02/10/2010
האם יש קשר בין איכות העוברים לסיכוים להתפתחות מום בעובר?
כלומר, נניח שהחזרנו עובר באיכות בינונית, ומתפתח ממנו הריון שמגיע עד לידה. האם העובר בסיכון גדול יותר לפיתוח מומים?
אותה שאלה לגבי מס' הנתרמות לתורמת - האם ככל שהמספר גדול יותר, יש סיכוי רב יותר למום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות העוברים ומס' נתרמות מתורמת - תגובה
ד``ר יואל שופרו05/10/20101. לא. אך ישר קשר בין איכות ירודה וקיום הפרעות כרומוזומליות והפלות. אם ההריון ממשיך יש מקום לשקול דיקור מי שפיר במידת הצורך.
2. ממש לא, אך רצוי מסיבות אחרות לא לחלק ביציות מתורמת אחת ליותר משתי נתרמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ניסים06/10/2010אז בעצם התשובה לשאלה הראשונה היא כן, או שלא הבנתי נכון.
בהנחה שעושים מי שפיר במצב כזה, מה הסיכוי לא לגלות הפרעות כרומוזומליות שיגרמו אח"כ לבעיה בנולד?
האם יש אצלכם אפשרות לקבל רק עוברים מדרגה טובה ומעלה? במה זה כרוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר יואל שופרו09/10/2010באופן כללי- בכל מצבי ה IVF השונים: לעוברים בדרגת איכות ירודה יש יותר הפרעות כרומוזומליות. לכן הסיכוי שלהם לעבור השרשה נמוך יותר, ואם התרחשה, יהיו סטטיסטית יותר הפלות. דיקור מי שפיר ואולטראסאונד נותנים דרגת ביטחון גבוהה לתקינות העובר.
בתכנית שלנו ההתחייבות היא לפחות לשני עוברים בדרגה גבוהה (I) בכל מקרה. אם אינם מתקבלים שניים כאלו והבעיה אינה בזרע (תמיד יש לנו את הביציות של הנתרמת השנייה להשוואה) ניתן פיצוי כספי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. המשך
ניסים09/10/2010האם זכותנו לסרב להחזרת עוברים מדרגה נמוכה יותר (גם אם זה אומר שלא יוחזרו עוברים במקרה הגרוע)? מבלי קשר לפיצוי כספי, אני מתכוון ברמה העקרונית.
מה השכיחות למקרה שבו לא מתקבלים 2 עוברים ברמה גבוהה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. המשך - תגובה
ד``ר יואל שופרו09/10/2010כן- ברמה עקרונית
קורה מעט מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית תורמתניסים02/10/2010
כמה זמן לפני ההפריה מקבלים את המידע על התורמת, כגון גובה וכו'?
האם במקרה שלתורמת יש מחלות כלשהן, או לדוגמא הסטוריה של עישון, מיידעים את הנתרמת?
האם יש לנו זכות לדחות תורמת? האם זה כרוך בקנס כלשהוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית תורמת - תגובה
ד``ר יואל שופרו05/10/2010שלום,
התשובה לכך תלויה בתכנית הספציפית. אענה לך מה שמקובל אצלנו.
כשלושה שבועות לפני הנסיעה נעשית התאמה בין X תורמות ל 2X נתרמות. מוצעות מספר אופציות לכל נתרמת, ע"פ עדיפויות שהגדירה לפניכן. כמו כל דבר בחיים אף פעם אי אפשר לקבל 100% מהמבוקש. לא קרה לנו אף פעם שלא הצלחנו להתאים לנתרמת תורמת שענתה על הדרישות שלה באופן סביר.
אמנם לשמחתינו טרם נתקלנו בכך, אך אני מאמין שנתרמת שתתנהל בעניין זה מולנו באופן בלתי סביר לחלוטין, תדחה תורמת אחרי תורמת ללא סיבה נאותה- לא תוכל להמשיך להיות מטופלת שלנו וגם תהיה בכך סנקציה כספית מסויימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר שופרורחל22/09/2010
האם בתרומת ביצית יש הריונות של בני מין אחד יותר מהשני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יובל בדולח28/09/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנים או בנותרחל20/09/2010
האם בתרומת ביצית יש הריונות של בני מין אחד יותר מהשני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו28/09/2010בכל עבודה אפידמיולוגית ימצא שבאוכלוסיה כזו או אחרת יש יותר זכרים או נקבות- אף פעם אין שיויון מתמטי מדויק. ההבדלים בכל אופן זעירים, ומבחינת הפרט- הסיכוי לשני המינים שווה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פרוגינובה מעכבת מחזור ?סיון20/09/2010
שלום רב,
במסגרת בדיקה מוקדמת להשפעת פרוגינובה על רירית הרחם שלי, כהכנה לתרומת ביצית, נטלתי כ-8 ימים 3 כדורי פרוגינובה ליום.
כיום, שבועיים וחצי אחרי סיום נטילת הפרוגינובה ולמרות שהייתי אמורה לקבל מחזור לפני שבוע, עדיין לא קיבלתי מחזור. זה חריג לגמרי, כי המחזורים שלי סדירים לחלוטין.
האם ייתכן כי אי קבלת המחזור נובעת מנטילת הפרוגינובה? (אין סיכוי להריון בחודש זה). אם כן- מה עושים כדי לחדש את המחזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו20/09/2010זה די צפוי אם קיבלת פרוגינובה ללא תוספת של תכשיר פרוגסטרון כלשהו. לאחר הוספת תכשיר כזה והפסקתו- תקבלי וסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות בטא 611בעילום שם17/09/2010
שלום,
בטא ראשונה,12 יום מיום ההחזרה , 611 לאחר החזרת 4 עוברים מתרומת ביצית -
פרוגסטרון כ 64 , E2 כ 2700
שאלותיי :
א.האם בשלב זה אני יכולה להיות רגועה שלא מדובר בהריון מחוץ לרחם ? קראתי שערכים גבוהים יכולים להעיד גם על אפשרות כזו.
ב.האם ערך זה יכול להעיד על מס' העוברים ?
ג.האם אוכל לעשות אולטרסאונד כבר ביום א ? 3 שבועות לאחר ההחזרה, 4 ימים אחרי הבטא
אודה לתשובותייך, בשלב זה מתקשה מאוד לשמוח לאור החשש מסעיף א
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יובל בדולח18/09/2010שלום רב!
מותר לשמוח שכן - יש התחלה של הריון.
מוקדם לדעת איזה מין הריון הוא זה והאם הוא תוך- רחמי, אך הסיכוי שהוא חוץ רחמי, בלי הסטוריה של מחלה בחצוצרות אינו גדול.
יש אמנם סיכוי להריון מרובה עוברים ב- bHCG גבוה ולאור החזרת 4 עוברים.
כדאי לעשות אולטראסאונד 3 שבועות מיום ההחזרה, לודא שק הריון תוך רחמי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת תורמתנועה16/09/2010
שלום רב,
האם יש אופציה בהדסה לקבל תרומה נוספת מאותה תורמת שממנה נולד הילד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יובל בדולח18/09/2010אין לנו יכולת להבטיח תרומה נוספת מאותה תורמת.
בהצלחה,
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביצית והנקהנועה13/09/2010
שלום ד"ר שופרו
רציתי לדעת האם מותר להניק בזמן לקיחת התרופות לטיפול (אסטרופם, אוטרוגסטן, דקפפטיל, אספירין, קלקסן...) .
באיזה שלב בטיפול מומלץ להפסיק את ההנקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יובל בדולח13/09/2010שלום נועה,
א. מקצת מהתרופות יפחיתו את כמות החלב - כך שאפילו באספקט הזה יש צורך ממילא להפסיק להניק.
ב. לא מומלץ להניק בעת נטילת תרופות אנטי קרישתיות.
כדאי להפסיק להניק לפני תחילת הטיפול לקראת הריון חדש.
בהצלחה!
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ל - ד'ר שופרו היקר.ש.12/09/2010
שלום רב,
האם תסכים לטפל באשה בת 50 בתרומת בצית, כאשר ברקע שלה:
פיברומיאלגיה
טרומבופיליה
סכרת גבולית - עד 115.
BMI 37
כעת בהרזיה ובפעילות ספורטיבית :
הגלוקוז יירד ...
BMI יקטן ....
פיברומיאלגיה - תשתפר {בזכות הספורט והתזונה הנכונה},
לטרומבופיליה ... יש את הקלקסן.
מה דעתך המלומדת ?
אל נא תשלח אותי לאימוץ, או לאם פונדקאית ! {אין לי יכולת}.
בברכת שנה טובה ומבורכת.
ד``ר יואל שופרו13/09/2010שלום רב,
כפי שציינת אם הבעיות מטופלות ונשלטות- אין מניעה עקרונית מטיפול. הגיל והפיברומיאלגיה- אינם בעיתיים. הBMI והסכרת- כמובן שכן ועלייך להפחית במשקל. הטרומבופיליה- תלוי מה המקרה. רק מקרים בהם אירעו מאורעות מסכני חיים הם הוראת נגד ממשית לטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.
ש.13/09/2010תודה לתשובתך.
הטרומבופיליה אצלי - פקטור 2.
ביעוץ עם פרופ' ורון {מהדסה}, לדעתו, אין קונטרא אינדיקציה להריון שלי, עקב כך.
לאיזה BMI עלי להגיע, ע"מ לעבור השתלת עובר ? מה מינימום ה - ק'ג שעלי להפחית ?
כיום, BMI שלי עדיין ... 37 ....
עודף של 35 ק'ג ..........
כותבת ברגע של עצב וייאוש ....
עוד יהא טוב.
בתודה מראש ובברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד ש ... עונים פה ... הורדתי עוד ..
ש.15/09/2010צוחקת ...
אוקי, נותרו לי ... 30 ק'ג מיותרים.
{השאיפה : להגיע ל BMI נכון לי והוא 65 ק'ג}.
* לאיזה משקל עלי להגיע ע"מ שאוכל לקבוע תור אליך, ד'ר שופרו,
ולהתחיל בתהליך ?
בל נשכח .... אני בת 49 + 9 חודשים .......
ושוב, בברכת שנה טובה לך ולשלך ולכולנו.
אמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
ש.15/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר יואל שופרו20/09/2010אשמח אם תגיעי ל BMI 30 במידת האפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.
ש.21/09/2010ל - ד'ר שופרו שלום רב,
חישבתי את ה BMI המיוחל, כפי שכתבת ...
וזה אומר להפחית לפחות 15 ק'ג {אמורה להפחית 30 ק'ג}.
* האם עד שלא אפחית 15 ק'ג - לא מומלץ לי להתחיל טיפול ?
זה אומר, לדחות, ב: 3 חודשים {לפחות} ....
המשקל עלה במשך למעלה מ: 20 שנה ...
והירידה ....
מקווה שלא אבוד לי נושא האימהות ...
תודה לתשובתך וברכת חג סוכות שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר יואל שופרו28/09/2010אוכל לתת לך תשובה רק פנים מול פנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר שופרורחל10/09/2010
אני רשומה בהדסה ומוזמנת לרופא אחרי החגים.
האם למטופלות שלך במידת הצורך יש קשר טלפוני איתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן כמובן
ד``ר יואל שופרו13/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שופרו
רחל13/09/2010מודה לך מאוד על ההתיחסות מאחלת של שנה טובה ובריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לד"ר שופרורחל10/09/2010
אני נרשמתי להדסה עין כרם אחרי שתי החזרות בבית חולים אחר.הפגישה שלי עם הרופא בתאריך 14.10.10, אני מיועדת לסוע לצ'כיה בתאריך 25.11.10.
אחרי החזרה שניה בנטא בתאריך 26.7.10 היתה 19 עלתה ל-46 ובתאריך 1.8 ההריון נפל (בטא 35).
יש לי בדיקות היסטרוסקופיה מסוף אפריל, צילום רחם וטרומבופילה.
האם אני צריכה לחזור על אחת הבדיקות פעם נוספת?
להחזרות בלעתי אסטרופם ויומיים לפני ההחזרה אוטרוגסטן וגינלי.
יש לי אולטרסאונדים ובדיקות דם עם הורמונים אלה, האם אני עדיין צריכה לעשות בדיקת דמה או שבמקרה שלי אפשר לפסוח עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו13/09/2010שלום רב,
אני מניח שעל בדיקות הדמיית הרחם והטרומבופיליה שהן עדכניות אין צורך לחזור.
במחזור הדמה אנו מבצעים פיפל שיש לו אפקט טיפולי מסויים. צריך לבחון את המקרה שלך באופן ספציפי האם כדאי לפסוח על מחזור הדמה (אם היתה התעבות רירית יפה אין צורך מיוחד פרט לביצוע הפיפל- כדאי אך לא תמיד חובה)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיפה מתחילים?ורד06/09/2010
דר' שופרו.
נפל הפור, לאחר לבטים רבים הוחלט פה אחד , (בעלי נחרץ ממני בעניין הזה - לדבריו כל מה שנוצר בירושלים = מבורך...)
אנחנו מצטרפים להורים לעתיד שבחרו בהדסה.
השאלה שלי היא כזו : בהנחה שאני רוצה רופא מסויים (אותך למשל...)
האם אתה זה שמלווה אותי / אותנו מתחילת התהליך ועד סופו? כולל הנסיעה לצ'כיה?
ההכנה וכו'.
ואיך יוצרים איתך קשר? האם מדברים עם בשמת וקובעים איתה פגישה?
תודה
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכולה לענות לך כמטופלת של ד"ר שופרו
אופטימית07/09/2010קודם כל בחרתם במסלול הכי מוצלח והכי מקצועי ואמין.
הרופא מלווה אותך מהפגישה הראשונה ועד שאת מוכנה להחזרה ומוצמדת לך גם אחות.
הרופאים נוסעים לצכיה לפי סבב אחת לשנה כך שלא בהכרח הוא יהיה הרופא המלווה בצכיה.
אם תעשי טיפול עם המוקפאים שישארו אז הוא בהחלט יהיה הרופא שיעשה את ההחזרה בארץ.
ואני ממליצה מאד על ד"ר שופרו.
מקווה שעזרתי.
שיהיה המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
ד``ר יואל שופרו13/09/2010
שלום רב,
תשובותיי בגוף הטקסט שלך.
אנחנו מצטרפים להורים לעתיד שבחרו בהדסה.
בשעה טובה
השאלה שלי היא כזו : בהנחה שאני רוצה רופא מסויים (אותך למשל...)
האם אתה זה שמלווה אותי / אותנו מתחילת התהליך ועד סופו?
כן
כולל הנסיעה לצ'כיה?
לא בהכרח, נוסעים כל רופאי התורנות בסבב- אני נוסע 1-2 פעמים בשנה. יש תקשורת ושת"פ מלאים בין הרופא המטפל והרופא שנוסע לצ'כיה (שבעצם ממלא את הנחיות הרופא המטפל). לא מקובל אצלנו להתכוון לנסיעה של רופא מסויים. זה ממש לא משנה כולנו עובדים יחד ועוזרים אחד/ת לשני/ה.
ואיך יוצרים איתך קשר? האם מדברים עם בשמת וקובעים איתה פגישה?
קובעים תור במזכירות היחידה להח"ג בהדסה ע"כ (026777174/5/6) ומבקשים לקבוע איתי פגישה לצורך פתיחת תיק לטיפול בביציות תורמת. אנא הקפידי לציין את כל אלו ע"מ שתקבלי את התור במשבצת הנכונה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספתורד04/09/2010
האם יש אפשרות להביא מבחנת דם של התורמת ?
(במידה ונבחר במסלול הדסה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו05/09/2010בהחלט כן. אנו בודקים CF ו X שביר, וממליצים לכל זוג שלבן הזוג (או לתורם הזרע) יבוצעו כל בדיקות הסקר הרלוונטיות. במידת הצורך, או הרצון- ניתן להביא דגימת דם או DNA מהתורמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הי דר' שופרוורד04/09/2010
אנחנו במרחק "דילוג" מלבחור במסלול הדסה = אחרי שנה של התלבטויות והתחלת מסלול באלישע.
אני ובעלי מאוהבים בכם עוד לפני שלחצנו ידיים "בנעים מאוד".
התחלתי את הדרך בשיחה עם בשמת ה מ ד הימה. (לא יכולתם לבחור טובה ממנה)
השאלה שלי היא :
כמה פעמים להערכתך אנו נצטרך להגיע לירושלים - אנחנו מחיפה, במהלך התוכנית?
האם אתם מתחשבים בבדיקות קודמות או דורשים "חדשות" כמו : צילום רחם, היסטרוסקופיה , קרישיות וכו'.
האם אני אוכל לבחור את הרופא המטפל מהפאנל?
האם יש התחשבות בבחירת התורמות ?
והאם ישנם מיקרים בהם אתם פועלים לפי בינת הלב ולא לפי חוזה לגבי מוקפאים= אם אין מוקפאים במחזור , האם יש פיצוי כלשהו??
חשוב לנו לברר שניחנתם גם בתבונה וגם ברגישות.
אשמח לבהירות בנושא לפני פגישה.
תודה
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר יואל שופרו04/09/2010היי ורד,
תודה על המחמאות. תשובותי:
1. כמה פעמים להערכתך אנו נצטרך להגיע לירושלים - אנחנו מחיפה, במהלך התוכנית?
קשה להעריך בדיוק- תלוי במקרה. לפחות פעמיים. בדיקות שוטפות (US וב.דם) אם אין בעיה אפשר לבצע במקום המגורים ולדווח.
2.האם אתם מתחשבים בבדיקות קודמות או דורשים "חדשות" כמו : צילום רחם, היסטרוסקופיה , קרישיות וכו'.
תלוי איזו בדיקה. היסטרוסקופיה, צ.רחם- חוזרים רק אם אירע משהו מאז ביצועה. קרישיות- אין צורך לחזור על הבדיקות הגנטיות. מחלות זיהומיות- שנה אחרונה.
3. האם אני אוכל לבחור את הרופא המטפל מהפאנל? כן.
4. האם יש התחשבות בבחירת התורמות ?. כן. בכל מחזור טיפול ביציות מ X תורמות מחולקות בין 2X נתרמות. יש רשימת עדיפויות, אך לא מובטח שכל הדרישות יענו (כמו כל דבר בחיים צריך להחליט מה חשוב ומה פחות).
5. והאם ישנם מיקרים בהם אתם פועלים לפי בינת הלב ולא לפי חוזה לגבי מוקפאים= אם אין מוקפאים במחזור , האם יש פיצוי כלשהו??. פועלים ע"פ חוזה, אך גם ע"פ בינת הלב- תלוי בכל מקרה.
6. חשוב לנו לברר שניחנתם גם בתבונה וגם ברגישות. אני מקווה שתיווכחי שכך הוא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה פשוט שנה טובה
ורד05/09/2010אם יוחלט על מסלול הדסה בסופו של תהליך מבלבל
אתה תהיה הרופא שנרצה שיטפל בנו
אתה אכן ניחנת גם ברגישות וגם בתבונה
שנה טובה לך דר' יקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושנה טובה
ד``ר יואל שופרו13/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצעתי החזרת מוקפאים 23.8.10 מתרומהלילוש02/09/2010
החל מיום 2.9.2010 אני חשה כאבי בטן עזים מעת לעת ובנוסף התחילו לי דימומים קלים ביותר או התחלה של דימום. מה זה אומר?
עלי לבצע בדיקת הריון ביום ראשון, 5.9.2010, האם כאבי הבטן מעידים שההריון נקלט או לא?
אני נוטלת אסטרופן וכן עושה שימוש בנרות אנדומטרין.
לתשובתך אודה בהקדם.
בתודה רבה מראש לילוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו04/09/2010שלום לילוש,
לצערי איני יכול להשיב באחריות הראויה לשאלות על תלונות ספציפיות של מטופלות. אנא פני לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)