מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עד איזה שבוע יש לקבל תמיכה ?אמא15/04/2011
1. עד איזה שבוע יש לקבל תמיכה הורמונלית כשמדובר בתרומת בצית ?
2. האם יש להמשיך ולבדוק רמת הורמונים בדם עד שהשילייה תופסת פיקוד ??
3. במקרה של ירידה בהורמונים בתחילת ההריון, מה עושים ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד איזה שבוע יש לקבל תמיכה ? - תגובה
ד``ר יואל שופרו17/04/20111.עד שב 10-12
2. אם ההריון חי ותקין אין צורך לבדוק
3. משתנה ממקרה למקרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה האופציות כאשר יש ירידה
אמא17/04/2011תודה לתשובתך.
ובהמשך לתשובה 3 : מה האופציות כאשר יש ירידה ברמת ההורמונים ?
להעלות מינון ??
ואם לא מודדים רמת הורמונים בדם - כיצד יודעים האם יש ירידה ??
מדוע הירידה ??
מינון מסויים של הורמונים "הכניס אותי להריון" -
מדוע מינון זה לא מספיק לשמירה על ההריון !?
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה האופציות כאשר יש ירידה - תגובה
ד``ר יואל שופרו19/04/2011היי
אם ההריון תקין אין צורך למדוד רמת הורמונים.
אם יש ירידה משמעותית ובעלת חשיבותית קלינית (מוחלט ע"י הרופא המטפל בלבד) ניתן להגביר מינון או לשנות תרופות או דרך מתן.
לא לכל שינוי יש להגיב.
ההנחה שיש לשמור על המינון " שהכניס להריון" אינה נכונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לירידה ברמת ההורמונים יש משמעותאמא15/04/2011
שלום רב
אני בהריון מתרומת בצית, כמעט שבוע 5
הבטא עולה ועולה ב"ה יפה
וההורמונים בירידה : פרוגסטרון ירד תוך שבוע מ - 44 , ל - 34
אסטרדיול ירד מ - 750 , ל - 580
אשמח בתודה לדעתכם המלומדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לירידה ברמת ההורמונים יש משמעות - תגובה
ד``ר יואל שופרו17/04/2011זו שאלה שכדאי להפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןאמא11/04/2011
האם רמה של 44.5 פרוגסטרון, 14 יום לאחר החזרת עוברים [ בטא מעל 300 ],
מ ס פ י ק ה - כדי לשמור על ההריון ??
כתבו לי בבקשה מהי הרמה התקינה של פרוגסטרון ואסטרדיול,
בתחילת ההריון וגם בהמשך !
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון - תגובה
ד``ר יואל שופרו17/04/2011כן!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברנו בחמישיורד10/04/2011
יום שישי הקרוב החזרה בצכיה. יןם שלישי שאיבה. צריכה להתחיל להזריק גסטון כבר ביום שלישי.
היום עשיתי אולטרהסאונד והרירית לא עלתה אלא ירדה קצצצצצצצצצצתתת
וגם ערכי האסטרודיול שבוע שעבר ביום ראשון הרירית היתה 8.5 מ"מ והאסטרודיול היה 1467
והיום שבוע אחרי האסטרודיול הוא 1099 והרירית 8.3
הפרוגסטרון קקטן מ-0.8 בשני המיקרים
ויש לי כאבי בטן / התכווצויות. מה זה אומר ? האם הערכים שירדו מסמנים שחורות (יום רביעי טסה) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברנו בחמישי - תגובה
ד``ר יואל שופרו10/04/2011ורד,
קודם כל יש לך רופא מטפל.
נשמע לי דווקא שהכל בסדר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיון07/04/2011
מה משמעות עובי הרירית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יואל שופרו08/04/2011שאלה מצויינת,
בהנחה שההכנה ההרומונלית ראויה,
אם דקה 6 ממ ופחות- הסיכוי להרות נמוך משמעותית.
אם 7 ממ ומעלה- הסיכוי להרות "רגיל", אינו עולה ככל שהספר גבוה יותר.
יותר מזה- רק במסגרת ייעוץ פרטני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה פתולוגיתאמא07/04/2011
שלום רב
בסיום טיפול דמה, בבדיקת פיפל, האבחנה הפתולוגית היא כדלקמן :
רירית הרחם בתקופת ההפרשה המוקדמת [ יום 19-20 למחזור ].
האם רמת הפרוגסטרון ברחמי, משביעת רצון או שמא יש צורך להוסיף זריקות גסטון ?
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה פתולוגית - תגובה
ד``ר יואל שופרו08/04/2011שלום רב,
אם הבדיקה נלקחה לאחר 7 ימי פרוגסטרון- הרי שהאפקט הביולוגי שלו מספק בהחלט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת את עזרכתכםגלילה31/03/2011
שלום רב
אני בשלב של לקראת תרומת ביצית,ברצוני לברר אם התורמת הינה גויה,מה עלי לעשות מבחינה הילכתית בכדי שהילד שלי יהיה יהודי,ולא יתקל בבעיות בארץ.
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרושהרוקה יהודיה בריאה לתרומת ביצית
תרמו לי ביצית02/05/2011אנו זוג שעבר המון טיפולים ללא הצלחה ומבקשים ילד אחד לגדל
את יכולה להיות איתנו כדי להבין והמידע יבטיח לך את הבטחון שבהליך אנא צרי קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתורמת גויה
תרמו לי ביצית02/05/2011הילד בהלכה הינו במחלוקת ...העיקר לגדלו כיהודי ולהכינו לגיור בגיל 13 בחכמה ובהכוונת של רב חשוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל 3.75 ומנפאוזהשני31/03/2011
האם מתן דקפפטיל 3.75 לנשים מבוגרות ו/או בעלות FSH גבוה יכול להקדים את המנפאוזה או לגרום שינויים בלתי הפיכים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל 3.75 ומנפאוזה - תגובה
ד``ר יואל שופרו02/04/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שני03/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן הכנה לתרומהנ26/03/2011
שלום
לקראת תרומת ביצית בפדיוס
התחלתי אתמול לקחת אסטרופם (1 בבוקר ועוד 2 בערב), ב 3-4 אמורה לעשות אולטרסאונד
כמה זמן עורכת ההכנה? מתי בערך נצטרך לטוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן הכנה לתרומה - תגובה
ד``ר יואל שופרו26/03/2011כדאי לשאול את הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום 10 לאחר החזרהתודה25/03/2011
ערכתי בדיקת דם 10 ימים לאחר ההחזרה ,
בטא שלילית
פרוג' 33.3
אסטרודיל 876
האם יש עדיין סיכוי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום 10 לאחר החזרה - תגובה
ד``ר יואל שופרו26/03/2011שלום
רמות אסטרדיול ופרוגסטרון משביעות רצון.
לגבי בטא- תלוי באיזה גיל הוחזרו העוברים ומהי רגישות הבדיקה.
אולי כדאי להמתין בסבלנות עוד כמה ימים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציתמיכל21/03/2011
שלום רב,
אבקש את הצעתכם, אני בחורה רווקה בת 45 המעוניינת להרות אך הביציות שלי חלשות, מעבר לכך הכל תקין. כיצד עליי להתחיל את תהליך תרומת הביצית? למי עליי לפנות ? בבקשה... תאמרו לי כיצד להתחיל !!!!! תודה מקרב לב ,,,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביצית - תגובה
ד``ר יובל בדולח21/03/2011שלום רב,
בגיל 45 האופציה היחידה היא אמנם תרומת ביצית.
כרגע, החוק לתרומת ביצית מתורמת בארץ אינו מיושם עדיין בשל העובדה שטרם הוקמו המנגנונים ליישומו.
אי לכך, תרומת ביצית מתבצעת ע"י שיתוף פעולה בין מרכז לפוריות בארץ ומרכז בחו"ל.
אני מציע לך לקבוע פגישה באחד המרכזים בארץ - לדוגמא, יש באפשרותך לקבוע שיחה ראשונית עמנו בהדסה בירושלים, 02-5844956.
בהצלחה,
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריים בארץ או בחו"לרונית11/03/2011
מה ההבדל בסיכויי ההצלחה של החזרת טריים בחו"ל לעומת בארץ?
טריים למול מוקפאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריים בארץ או בחו"ל - תגובה
ד``ר יואל שופרו12/03/2011שלום רב?
אני מניח שאת מתכוונת לעוברים שהובאו ארצה באינקובטורים ניידים, לעומת נסיעה להחזרה בחו"ל.
למרות הנשבעים בהן צדק- איני מאמין שעוברים טריים שטוטלו והובאו ארצה בטיסה הם בעלי אותו פוטנציאל השרשה כמו עוברים שלא טוטלו אלא הועברו ישירות ומיד מהאינקובטור הנייח למטופלת. עדיף בהחלט להסיע את המטופלת. לא רואה מה הבעיה בכך ב 2011.
מוקפאים= מחצית מסיכויי ההריון של עוברים טריים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
יולי15/03/2011אבל גם בגוף האישה באופן טבעי עוברים מטוטלטלים אז מה ההבדל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר יואל שופרו16/03/2011הבדל עצום- ממש לא אותו הדבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמות מתמשכות אחרי ווסת של טיפול שאורן10/03/2011
שלום רב
אני בת 43 ועברתי מספר נסיונות של תרומת ביצית בשנים האחרונות (שני הפלות לפני כשנתיים) ברוב הטיפולים קיבלתי דקאפפטיל 3.75 לפני הטיפול. בשנה האחרונה שמתי לב שהווסת שלי התארכה ביום ויש לי הכתמות קלות מאוד שממשכיות ליום 7 ואף 8 של המחזור. בטיפול האחרון שניסיתי לקחתי דיכוי יומי קצר במקום ה 3.75 ולצערי הטיפול נכשל, הפסקתי תמיכה וקיבלתי ווסת. אני כבר ביום 15 ועדיין יש הכתמות קלות.
ממה נובעות ההכתמות המתמשכות האלה? האם זה קשור להורמונים שריבלתי בטיפולים או שזה עניין של גיל ותופעות של טרום מנופאוזה?
האם זו בעיה שיש לבדוק בדחיפות או שכדאי לחכות מחזור מלא לווסת הבאה ? אני חיה בחו"ל והגישה כאן לגניקולוג אינה זמינה כמו בארץ. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכתמות מתמשכות אחרי ווסת של טיפול ש - תגובה
ד``ר יואל שופרו10/03/2011שלום רב,
לצערי איני יכול להשיב באופן ספציפי ויהיה עלייך לפנות לגינקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המחירים...ורד03/03/2011
ערב טוב.
האם ידוע לכם על העלאת התעריף של המסלול סיכון משותף??!!!
במייל ששלח לי רוברט "נוספו" לסכום המצויין במצגת שלכם 900 ש"ח.!!!!!!!!!
כשאנחנו פתחנו תיק בהדסה הסכום היה 24.000 ש"ח לנסיעה קבוצתית + 12000 ש"ח להדסה (בדיוק כמו שפירסמתם) איך זה יתכן שאנו היום צריכים לשלם את התוספת הזו?
מיותר לציין שהסכומים מלכתחילה גבוהים מאודדדד ורובנו נאלצנו לקחת הלוואה לשם כך.
אשמח להבהרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המחירים... - תגובה
ד``ר יואל שופרו05/03/2011אני פני לד"ר רבל, מנהל התכנית, להבהרה בנוגע לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמחירים מאד גבוהים - כולם לוקחים ב
אלמונית01/04/2011בסביבות 5000 יורו - שזה 25000 ש"ח - למה לא תהיו כמו כולם, והרי אתם גוף מוכר ובית חולים וטסים בקבוצה שזה אמור להיות הנחה בפני עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמחירים מאד גבוהים - כולם לוקחים ב - תגובה
ד``ר יואל שופרו02/04/2011שלום
נושא המחיר תלוי במספר גורמים, בעיקר רמת המחירים הכללית, רמת החיים, ורמת מחירי התרופות והשרותים הרפואיים במדינה בה ניתנת התרומה.
לכן במדינה בה כל אלו גבוהים יותר (צ'כיה) עלות הטיפול גבוהה יותר ממדינה בה כל אלו נמוכים (אוקראינה). (זאת בנוסף להבדלי איכות אחרים עליהם לא אוכל להרחיב את הדיבור מסיבות מובנות).
אם להקצין- עלות הטיפול בארה"ב גבוהה הרבה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמחירים... - תגובה
ד``ר יואל שופרו02/04/2011אנא פני לד"ר רבל מנהל התכנית דרך מרכזיית ביה"ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדסה לא יותר יקרים מהאחרים
מצפה03/04/2011המחיר שלהם כולל טסה ומלון ואצל אחרים 5000 יורו לא כוללים אותם.
חוץ מזה בהדסה בפעם השניה יש הנחה של 3000 ש"ח ואם נרשמים לשרד ריסק
אז בכלל זה יוצא יותר זול.
מניסיוני בהדסה ובמקומות אחרים, בהדסה לוקחים אחריות ומתחייבים על עוברים
בדרגה ראשונה ולא תמיד רואים זאת בשאר המסלולים.
לכן כשעושים חישובים כלכליים צריכים לקחת בחשבון את כל הפרמטרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות או דקפפטילנולי02/03/2011
שלום,
אתמול הייתי בשיחה עם היחידה בבי"ח אלישע לצורך מתן מידע לגבי תרומת ביצית מקייב.
יש לי קצת סלט בראש ואשמח אם תעשה לי סדר בבלאגן.
המחזור שלי לא סדיר לכן בהתחלה האחות אמרה לי שכשמתחיל המחזור אתחיל לקחת גלולות למניעת הריון.
אח"כ היא אמרה, "את יודעת מה, תעשי בדיקת דם ביום ה 21 למחזור, ואם רמת ההורמונים מתאימה אני אזריק לך דקפפטיל".
עכשיו, כשאני חושבת על זה, את הזריקה הנ"ל נותנים אחרי שרואים בבדיקת הדם שהיה ביוץ. מאחר ולי אין ביוץ סדיר, אז אני אצטרך לעשות את בדיקת הדם כמה וכמה פעמים עד שהיא תראה שהיה ביוץ (לא נראה לי הגיוני להידקר בלי סוף..).
האם לא עדיף באמת לקחת גלולות למניעת הריון? ואם לוקחים את הגלולות, מתי מתחילים לתת אסרופם? במקביל לגלולות? כשמפסיקים את הגלולות? אשמח אם תסביר לי את התהליך.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נולי סליחה שאני נדחפת
רחל04/03/2011למה את מקבלת הוראות מהאחות מירה? למה אחות מחליטה אם את זקוקה לגלולות או לדקפפטיל?
לצערי הרב את שתי ההחזרות הראשונות תרומת ביצית עשיתי בבית חולים אלישע, לא קיבלתי עובר אחד בן 8 תאים, לא נתנו לי מידע לגבי טיב העוברים, עם או בלי שברים.
בבית חולים אלישע יש הבטחה לביציות ולא לעוברים, את לא יודעת אם הביציות טובות או לא, אם יהיו הפריות וכמה. לאחר החזרה שניה נפגשתי עם ד"ר קול שאמר שהוא מבטיח
סיכוי להריון אבל לא עוברים.
עשיתי החזרה אחת בברנו, בית חולים הדסה עין כרם, ד"ר שופרו, רופא יסודי, אחראי, אכפתי.אמנם גם בהחזרה זו לא נקלטתי אבל אני מאוד אופטימית, היתה הבטחה ל-2 עוברים 8 תאים דרגה A. קיבלתי 10 ביציות הופרו 7. הוחזרו 2 עוברים אחד מהם יותר מ-8 תאים שניהם דרגה A. הוקפאו 5 עוברים 8 תאים ומעלה שניים מהם דרגה A.
בהדסה יש מסלול 1+1 שנותן לך ביטחון שאם בהחזרה ראשונה לא תצליחי יש לך החזרה נוספת טריים ולרוב יש גם מוקפאים.
אם היית בוטחת באחות מירה הרי לא היית שואלת את ד"ר שופרו את שמטריד אותך, מציעה לך לשקול שנית אם את באמת רוצה במסלול בית חולים אלישע.
מאחלת לך הרבה הצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי הצלח בבית חולם אלשיע
מונה10/03/2011קבלתי דקפפתיל יכנסתי להיריון בסיבוב ראשון בתאומים שרד אחד היום אני עם ילדה יפה דומה לבעלי תודה לאלוהים האחראית הייתי האחות מירה בהצלחה גם לך ,היו 5 עוברים 8 תאים החזרו 2 הקפו 3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות או דקפפטיל - תגובה
ד``ר יואל שופרו05/03/2011שלום רב
איני יכול להחליף את הרופא המטפל. זאת שאלה שצריך לשאול אותו.
מקובל שאחיות מעבירות למטופלות/מבצעות את הוראות הרופא. אחות אינה יכולה בשום אופן לתת על דעת עצמה תרופת מרשם כלשהי, אלא רק בהוראת רופא.
בלי להתייחס למקרה הפרטני, מקובל בנשים שאינן מבייצות, אם רוצים להתחיל דיכוי מידלוטאלי (כלומר אמצע התקופה שלאחר ביוץ), לתת שבועיים לפניכן גלולות, ואז להתחיל את הדיכוי. בתם חפיסת הגלולות מופיעה וסת ואז ממשיכים בטיפול כרגיל.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)