מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי כמות העוברים המוחזריםאורית27/02/2010
שלום, אני בת 44 וחצי, בתהליך לתרומת ביצית. לבן זוגי ולי ילדה בת 5 מהריון טבעי. בן זוגי ואני חוששים מלידת תאומים - האם כדאי להחזיר עובר אחד או שהסיכוי לקליטה אינו גבוה וחבל? מצד שני, אם יהיו תאומים - האם דילול הינו תהליך מסוכן ומסכן? מה לעשות?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו28/02/2010שלום רב,
הסוגיה שהעלת אכן חשובה. התשובה תלויה באיכות העוברים. בתכנית הדסה אנו מחזירים בד"כ שני עוברים ובמקרים נבחרים וטובים- עובר אחד.
בהצלחה
ד"ר שופרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורנית23/02/2010
אתמול (22.2) עברתי הזרעה, ובאותו היום נאמר לי שיש לי דלקת בשתן ועלי לקחת אנטיביוטיקה, האם ניתן לקחת אנטיביוטיקה או לחילופין תרופה אחרת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יובל בדולח23/02/2010האם הכוונה להזרקת זרע או החזרת עוברים מתרומת ביצית (הפורום עוסק בתרומת ביצית)??
בכל מקרה - אם אמנם יש זיהום בשתן, עפ"י צמיחה של חיידקים בתרבית שתן, יש לטפל בכך באנטיביוטיקה.
כל טוב, דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציתמריומה14/02/2010
אני בת 27 נשואה וזקוקה לתרומת ביצית עשיתי כבר 5 הפריות מתרומת ביצית בחו"ל בפעם החמישית הופיע בטא 9, לאחר יומיים בטא 18, יומיים אחר כך בטא 5, אין הריון.
אנני מבקשת לשאול לגבי יבוא ביציות מחו"ל מהם היתרונות והחסרונות בהבאת הביצית מחו"ל
אשמח אם תענה לי במהרה - מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו15/02/2010שלום רב,
ראשית כל עלייך לעבור סקירה מקיפה של כל הטיפולים שעברת, וכן בירור אי הצלחות, לפני שאת ממשיכה בטיפול כלשהו. צריך לעצור לבדוק מחדש ולחשוב.
ייבוא ביציות או עוברים מחו"ל, בין אם מוקפאים או טריים, הינו פחות מוצלח מאשר ביצוע החזרה באתר האיסוף. עלויות נסיעה לחו"ל הן שוליות ביחס לעלות ההליך כולו.
ד"ר שופרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריית ביצית מתרומה בזרע מנוקהנעמה10/02/2010
בן זוגי הוא נשא HIV
לא הצלחנו להרות ב-IVF רגיל, והרופאים באירופה המליצו לנו לקבל תרומת ביציות. במרכז הרפואי שבו טופלנו באירופה, אין אפשרות חוקית לקבלת תרומת ביציות.
האם ידוע לכם על מרכזים רפואיים בעולם שבהם ניתן לקבל תרומת ביציות ולהפרות את הביצית בזרע מנוקה של הבעל ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו13/02/2010שלום רב,
תנסי את היחידה של CARLOS SIMON בספרד. אם אין לו יכולת טיפול בזרע הרי שהוא יכול לספק ביציות תורמת אשר עברו ויטריפיקציה (זיגוג) וניתנות להעברה לכל מקום בקלות, והן בעלות פוטנציאל הפריה והתפתחות כמעט כשל ביציות טריות. לחלופין ניתן בהחלט להקפיא את הזרע המטופל ולהעבירו ליחידה שמוכנה וערוכה לטפל בו.
אנו בהדסה מתכוונים לפתוח אחרי פסח מרפאה פריון ייעודית לזוגות בהם הגבר נשא והאישה אינה נשאית. אני ארכז את המרפאה. בשלב ראשון נציע רק IUI - אני יודע שאינו רלוונטי עבורכם אך אני מאמין שהשירות יתפתח בהמשך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהענת28/01/2010
שלום
בת 28 , ICSI בגלל MF
נשאבו אתמול 3 ביציות, היום נאמר לי שלא רואים הפריות בנתיים וביקשו להתקשר מחר.
האם יש עוד סיכוי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יובל בדולח28/01/2010כן. לעיתים ההפרייה מאוחרת.
לכולם הפורום מיועד לשאלות בנושאי תרומת ביצית ולא IVF "רגיל".
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה חוץ גופניתדנה28/01/2010
שלום,
הייתי רוצה לשאול האם הפריה חוץ גופית בארץ ממומנת על ידי קופות חולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יובל בדולח28/01/2010כן.
במידה ויש אינדיקציה ברורה , עד 2 ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שופרו שלום!רעיה20/01/2010
לא מצאתי דרך אחרת לכתוב לך מלבד כאן.
בשבוע שעבר נותחתי על ידך (הוצאת חצוצרה) ורציתי להודות לך.
היו לי המון שאלות והתלבטויות ואתה ענית לי בסבלנות אחת לאחת.
נתת לי תחושה שאני בידיים טובות.
אני מחלימה ברוך ה' ועדיין מקווה שההחלטה להוציא את החצוצרה היתה נכונה-
ימים יגידו..
תודה, חני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה- כיף תמיד לקבל תודה!
ד``ר יואל שופרו20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצעו לי בדיקת רחם וגילו חסימותאשה20/01/2010
בשתי החצוצרות - האם להמשיך בטיפול תרומת ביצית או לטפל בבעיה.
יש לי FSH גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יובל בדולח20/01/2010האם יש חסימה המלווית בנפיחות של החצוצרה (נקרא הירוסלפינקס או סקטוסלפינקס)? אם לא ואת בתהליך של תרומת ביצית - אין חשיבות לחצוצרות.
בהצלחה!
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצעתי גם מספר טיפולי IVF
אשה20/01/2010הרבה מאד פעמים - הבנות ב"מעקב הזקיקים" אמרו לי שקשה לראות אצלי - רק כשלחצו מאד (עד כאב) היו רואים.
אני יודעת שבמהלך הבדיקה - כאב לי מאד גם בבדיקת הסטרוקופיה של הרחם - כאב לי מאד מאד.
סיכום הבדיקה היתה כך:
"אינטרוזציה. חסימה קרבינית דו צדדי (בשתי החצוצרות). ניתן לשקול צנטור אך ורק תחת סדציה או בהרדמה".
השאלה היא: מהיכן שואבים את הביציות במהלך IVF - ומהיכן רואים שיש זקיקים כשמבצעים בדיקת "מעקב זקיקים" - הרבה פעמים הרופא נדהם, מאחר וההורמונים היו גבוהים מאד - ולא היו רואים כלום.
האם בעיה כזו מהווה בעיה גם במעקבים וגם בהצלחת טיפולי IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגז19/01/2010
האם וסת שבה יש גושים יכולה להעיד על קרישיות יתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו19/01/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי14/01/2010
שלום רב,
אני אמורה להתחיל פרוטוקול ארוך לפני טיפול IVF. הבנתי כי ישנה אפשרות במקום לחכות ליום ה- 21 לחודש כדי להתחיל בהזרקת הדקא (0.1), לקחת גלולות למספר ימים. לאחר כמה ימי גלולות ניתן להתחיל פרוטוקול ארוך? כמה ימים אדרש לקחת גלולות בסה"כ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יובל בדולח16/01/2010המדור עוסק בתרומת ביצית ולא ב- IVF רגיל. אנא פני לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומה לצורך עזרהרביב14/01/2010
עד איזה גיל אפשר לתרום
האם רק נשים שילדו יכולות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יובל בדולח16/01/2010האתר עוסק רק בנשים הזקוקות לתרומה ולא באלו שמעוניינות לתרום - אין אפשרות חוקית לכך בישראל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתחבצלת06/01/2010
שמבצעים שקיפות עורפית עד כמה משמעותי הגיל למשוואה? האם עלי להגיד את הגיל שלי או של התורמת?
ביצעתי את הבדיקה ואמרתי את הגיל שלי ואני חושבת שהרופא חישב לפי הגיל שלי.
בכל אופן יצא לי תוצאה 2.6 וסיכונים 1:292 עד כמה אני צריכה להיות מודאגת מהתשובה?
אשמח לקבל תשובה בהקדם....דואגת וחרדה......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יובל בדולח06/01/2010שקיפות עורפית כבדיקה שעומדת לבדה, אינה בדיקה שלוקחת בחשבון את גיל המטופלת בהריון.
הגיל נכנס לנוסחה שכוללת פרמטרים נוספים.
לא ברור לי מה טיב הבדיקה שבצעת. בכל מקרה כדאי לקבוע בהקדם פגישה עם מומחה לרפואת האם והעובר ולציין את גילה של התורמת.
בהצלחה,
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולכים על תרומת ביציתענת06/01/2010
שלום לכם
אני בת 32 ואחרי המון היסוסים והחלטות קשות החלטנו על תרומת ביצית. בעלי עם בעית זרע
(מרפולגיה רק 4% תקינים) ואני עם כשל שחלתי ברצוני לדעת כמה זמן נמשך ההליך הזה? (מתחילת הטיפול) ומהם הסיכוים לגילי ועודף משקל יכול להוות מכשול?( 1.60 -90 ק"ג )
ויש לציין שיש לי ילד בן 4 מהריון ספונטני.
והאם יש לקחת ביצית מתורמת בחו"ל ולעשות את הטיפול בארץ?
תודה על תשובתך ומצטערת על הברות,
ד``ר יובל בדולח06/01/2010שלום ענת,
ההכנה המיידית לטיפול אורכת בין שבועיים לחודש וחצי לערך, אם כי ישנן הכנות ובדיקות נוספות שאורכות זמן נוסף.
גילך לטובתך, עודף המשקל בודאי לא מועיל ולגבי שאר הפרטים הייתי מציע שתשוחחו פנים אל פנים עם מומחה בתחום. יש לתאם פגישה ביחידה העוסקת בתחום.
בהצלחה,
דר. בדולח, יחידת הפוריות של הדסה הר הצופים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך הזמן האופטימלי להכנה לתרומהאלונה01/01/2010
שלום רב,
כהכנה לתרומת ביצית אני נוטלת פרוגינובה באופן הדרגתי. הבנתי שזמן מומלץ הוא בין 10 - 30 יום של נטילת פרוגינובה בכדי להגיע מוכנה לתרומה. במקרה שלי אאלץ לקחת פרוגינובה למשך 37 יום לפני התרומה. האם זה בעייתי לעניות דעתך? האם הסיכוי להצלחה מופחת עקב הזמן הממושך של נטילת הפרוגינובה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יובל בדולח02/01/2010כל עוד הרירית "יציבה" ונראית היטב באולטראסאונד, אין בכך בעייתיות.
בהצלחה!
דר. בדולח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסלול אלישע להבאת עוברים טרייםעדי30/12/2009
שלום,
קראתי בפורום שכן שבמסלול הזה מוחזרים עוברים טריים שמגיעים מקייב ומקבלים עוד סבב חינם במקרה של כישלון. רציתי לשאול אם חס וחלילה לא נקלט או שיש הריון כימי, האם אפשר מבחינה בריאותית לעשות את הסבב הנוסף מיד בחודש שאחרי? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת לשאלה: חודש אחרי חודש
אינה31/12/2009אחרי החזרת 2 עוברים טריים מקייב (אסותא), לפני ארבע ימים בטא קטן מ-2. האם יכולה להחזיר 3 קפואים בחודש הקרוב או צריך לחכות עוד זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר יובל בדולח31/12/2009ראי תשובה קודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר יובל בדולח31/12/2009מבחינה בריאותית אין בעיה. טכנית - לא תמיד זה מסתדר כך.
בהצלחה,
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)