מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גידול שפירנדב06/12/2014
לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח להוצאת גוש תת עורי מעל לקרסול, לאחר בדיקת מעבדה התגלה כליפומה, כנראה דלקתית.
מטריד אותי העניין שהיתה וסקולריזציה היקפית מסביב לליפומה.
מה פשר העניין לדעתך? הוסקולריזציה נבעה מהדלקת? תעבור מעצמה? תעודד צמיחה מחודשת של הליפומה? צריך לעשות משהו בנידון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גידול שפיר - תגובה
ד''ר בועז ליברמן07/12/2014ליפומה = גידול שפיר ממקור שומני. לכל השאר אין משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות פט סקאן שאינו באיכות אבחנתיתמורן04/12/2014
אמי ביצעה פט-סקאן בבילינסון. נמסר לה דיסק של הבדיקה אך היה רשום שהוא "באיכות לא אבחנתית".
אנו רוצים לפנות לחוות דעת שניה לגבי ממצאי הבדיקה.
שאלתי היא האם ניתן להשתמש בדיסק המצוי בידינו לצורך חוות דעת שניה?
האם כדאי לטרוח ולהשיג את הדיסק ברמת האיכות הגבוהה מן המכון? (לא כ"כ פשוט לתפוס אותם...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משמעות פט סקאן שאינו באיכות אבחנתית - תגובה
ד''ר בועז ליברמן29/12/2014ניתן להשתמש בדיסק שקיבלתם כל עוד הוא מכיל את כול הבדיקה שבוצעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא חולהטובה28/11/2014
אבי בן 84 התאשפז בגלל המוגלובין רמה נמוכה של 6 כשהגיע לבית החולים קיבל מנות דם לא ידוע מדוע היום עשו לו סיטי בטן והתשובה היתה שינויי אוסטאופניה ומוקדים ליטיים בעצמות האגן לאחר שדיברנו עם הרופא הוסבר שזה יכול להיות גרורות סרטן אך הוא לא חולה סרטן ומצד שני בדיקות דם גם לא מראות על סרטן ויש עוד דבר שאמרו יכול להיות שזו מחלת דם אבל גם פה הבדיקות דם לא מאששות מחלה כזו ולבסוף אמרו יכול להיות שיש לו בריחת סידן כל כך רצינית שזה עושה לו חורים בעצמות בקיצור אנחנו מאוד מבולבלים.
אשמח מאוד לקבל את תשובתך המהירה
המון תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבא חולה - תגובה
ד''ר בועז ליברמן28/11/2014אנמיה ומימצאים בשלד יכולים להתאים למספר מחלות שלא כולן גידוליות, הבירור כולל בדיקות הדמיה לאיתור מיקום ופעילות הממצאים, בדיקות דם מכוונות מטרה, וביופסיה לפי הצורך, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתה רחבה של ליפוסרקומה בירך.גדי20/11/2014
באחד האתרים קראתי שהשוליים הנקיים של ניתוח מסוג זה צריכים
להיות בעלי רוחב של 1.0 -1.5 לפחות, כדי להבטיח שההקרנות תהיינה
יעילות. האם קביעה זאת היא "חלק מכתבי הקודש?"
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כריתה רחבה של ליפוסרקומה בירך. - תגובה
ד''ר בועז ליברמן20/11/2014המספר קיים בספרות הרפואית על מנת להוריד את הסיכוי לשארית מחלה בשדה הניתוח. אך לעיתים מבנים חשובים כגון כלי דם ועצבים יושבים קרוב לגידול. כך שיש לחרוג מהמספר הנתון. ולכן בפועל מבצעים רחב ככל האפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים סקלרוטייםעמי18/11/2014
שלום,
בן 70 ברקע aml עבר טיפול 3 פלוס 7 ולאחר מכן טיפול מיצוק. ממתין להשתלת מח עצם. כרגע בהפוגה.
עקב שעול והרגשת חנק לא קבועה, נשלח לביצוע ct חזה.
בסיכום נכתב ללא לימפדנופתיה,
אין ממצא ריאתי חשוד,
מרקם בלתי אחיד בסטרנום וקלביקולות דוצ עם אזורים כתמיים סקלרוטיים ,חשוד למעורבות משנית.
מבקש לשאול מה מהות הממצא האחרון, האם מדובר בפיזור משני של לוקמייה או שינויים ניוונים אחרים? מעורבות משנית לטיפול הכימי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתמים סקלרוטיים - תגובה
ד''ר בועז ליברמן18/11/2014סקלרוטי משמעותו יוצר עצם, ממצא זה אינו אופייני לפעילות של המחלה, ניתן לבצע בדיקות נוספות כגון PET על מנת לאפיין את פעילות המחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקומה well differ. and myxoidתמר15/11/2014
הי,
קבלנו את האבחנה הזו על גוש בירך שמאל, במימדים 8.9*4.4*18.2 תוך שרירי בין שרירי הגלוטאוס מדיוס ומינימוס באספקט הקדמי לטרלי.
הטיפול שהומלץ לנו הוא קרינה ולאחריה ניתוח.
רציתי לדעת האם כדאי גם לקחת טיפול כימותרפי? ואם כן, האם זה חשוב אם זה לפני הקרינה או אחריה?
מהם סיכוי ההחלמה?
תודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרקומה well differ. and myxoid - תגובה
ד''ר בועז ליברמן15/11/2014הטיפול בסרקומות של רקמה רכה מבוסס על כריתה רחבה של הגידול ומתן קרינה לפני או אחרי ניתוח על מנת להוריד את אחוזי החזרה המקומית, אין הבדל בעיתוי הקרינה לתוצאה הסופית, כימותראפיה שמורה לרוב למקרים של מחלה גרורתית, אך באבחנה הפתולוגית שציינת, ובגודל הגידול המתואר יש כיום ספרות רפואית התומכת במתן כימותראפיה טרם ניתוח תוך שיפור התוצאה הסופית יחסית לחולים שלא קיבלו כימו טרם ניתוח.
בכל מקרה יש לבדוק את המטופל ולבחון את פרטי המקרה לגופו, לפני מתן המלצה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול באצבעירון11/11/2014
שלום,
אני בן 39 בריא בדרך כלל. יש לי היסטוריה של סרטן במשפחה. אמי נפטרה מלוקמיה (CLL). לאחרונה התחילה לכאוב לי האצבע והופנתי לצילום.
תשובת בדיקת דימות :
*ממצאים :
צילום אצבע 2 כף יד שמאל
============================
בראש פלנגה האמצעית של אצבע ה 2 מודגם מבנה לוצנטי אקספנסילי, גבוליותיו סקלרוטיים, די ברורים ,
יכול להתאים לאנכונדרומה, אחר ?
כמו כן, שינויים ניוונים ב DIPJ של אצבע .
בביקור אצל אורטופד כף יד, נאמר לי שמדובר ככל הנראה בגידול שפיר ושיש לבצע צילום עוד 4 חודשים למעקב. שאלותי הן:
1. האם לא כדאי לבצע CT או MRI?
2. במידה ומדובר חלילה בסרטן, האם 4 חודשים הם לא זמן יקר?
3. האם כדאי לקבל חוות דעת נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גידול באצבע - תגובה
ד''ר בועז ליברמן11/11/2014אנכונדרומה הוא גידול שפיר ממקור סחוסי בעל מראה אופייני בצילומי הרנטגן. באם קיים כאב או עיוות מקובל לנתח. בדיקת הדמיה נוספת לא תקדם לרוב את הטיפול אלא אם קיימת אי בהירות בצילום הפשוט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש שפיר בשוקענת09/11/2014
בת 32, לפני שבועיים הבחנתי בגוש תת עורי בשוק שמאל, בסונאר נראה גוש בגודל 1.5 ס"מ עם זרימה מוגברת של דם בהיקף.. בבדיקה ידנית של אורטופד מומחה בבית החולים ולאחר צילום רנטגן שהראה כי העצם נקיה, הוחלט שהגוש שפיר לחלוטין וכל מה שנותר הוא להוציאו באם מפריע.
שאלתי היא האם גוש שפיר יכול להיות עם זרימה מוגברת של דם בהיקף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש שפיר בשוק - תגובה
ד''ר בועז ליברמן09/11/2014זרימת הדם לא מעידה על האבחנה, אם כי אני מעדיף להוציא גושים כאלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש שפיר בשוק
ענת12/11/2014למה כוונתך "זרימת הדם לא מעידה על האבחנה"? שהאבחנה לא נכונה? או שזרימת דם קיימת גם בגושים שפירים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גוש שפיר בשוק - תגובה
ד''ר בועז ליברמן12/11/2014לא ניתן לקבוע אבחנה לפי בדיקת על קול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Mixoid liposarkomeהלל09/11/2014
שלום רב , לפני כחצי שנה אובחן אצלי גידול בירך כ8 ס״מ עברתי כ25 טיפולי הקרנות ולאחריו ניתוח . כשלושה חודשים לאחר הניתוח ביצעתי MRI שהבחין בהאדרה קלושה במקום הניתוח , האם זה אומר שנותרו עדיין תאים סרטניים ובמידה וכן האם צריך לנתח שוב . בסיכום הבדיקה רשום שאין עדות להשארות התהליך השאתי . אז מה אני אמורה להבין מכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Mixoid liposarkome - תגובה
ד''ר בועז ליברמן09/11/2014הבדיקה פוענחה כתקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפומה גדולה תוך שרירית שטחית בארבע ראשיד``ר בועז ליברמן08/11/2014
בת 55 מספר חודשים התנפחה ירך שמאל. באולטרא סאונד הכל תקין וכן בצילום ירך הנפיחות ירדה במימדיה . בוצע MRI ובתוצאות ליפומה גדולה תוך שרירית שטחית בארבע ראשי.האם לבצע ניתוח? האם אפשר לשאוב? כמה זמו החלמה אחרי ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ליפומה - תגובה
ד''ר בועז ליברמן08/11/2014ליפומה מוגדר כגידול שפיר ממקור שומני, באם הגידול תוך שרירי, מעל 5 ס"מ ובעיקר ממשיך לגדול מומלץ להוציאו, שאיבה אינה טיפול מקובל או נכון בגידולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליפומה תוך שרירית - מה קרה עם זה?
מיכל18/05/2015האם מצאת את התשובות לשאלות שלך בינתיים? אשמח אם תוכלי לשתף לטובת אלה הסובלים מאותה בעיה (כמוני). בתודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליפומה
מייקל19/05/2015רציתי להודות על התשובות שקיבלתי לשאלותי בנושא.
כהמשך לשאלותי עברתי ניתוח ליפומה בירך לפני כ 5 חודשים הרגל מאוד נפוחה
וכואבת הצלקת דווקא משתפרת איזו בדיקה כדאי לי לעבור ולמי לפנות ? בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכאבים מחמירים בעיקר בלילה ולאחר ישיבה ממושכתד``ר בועז ליברמן02/11/2014
שלום,
אני בת 20, סובלת כבר יותר משנה מכאבים חזקים מאוד בכתף, נעזרת במשככי כאבים מספר פעמים ביום.
לאחר בדיקות רבות גילו שיש לי אוסטאואיד אוסטאומה והופניתי למחלקה לאורטופדיה אונקולוגית, במקביל הומלץ לי על שימוש באספירין.
הכאבים מחמירים בעיקר בלילה ולאחר ישיבה ממושכת ופעילות עם היד והכתף הבעייתית (ייתכן? או שאין קשר בין הדברים?),
רציתי לשאול האם ידוע לכם על מקרים שבהם מנוחה יכולה לעזור בשילוב עם טיפול תרופתי מתאים? או שהטיפול המסורתי במקרים כאלה הוא ניתוח?
אני שואלת כדי לדעת קצת יותר על אפשרויות הטיפול לפני שאגיע לחוות הדעת בבית החולים שאליו הופניתי.
תודה מראש ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוסטאואיד אוסטאומה - תגובה
ד''ר בועז ליברמן06/11/2014הטיפול המקובל הוא צריבה על ידי גלי רדיו תחת בקרת CT, ללא ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנגיומהויקטור29/10/2014
היי לאחר בדיקת סיטי שעשיתי בנוגע למשהו אחר ראו C7 בעמוד שדרה שנכלל בסריקה ממצא היפודנסי קטן בגוף השמאלי של חוליה הנראה המנגיומה 4 אחר והפנו אותי לאורטופד שיבדוק את זה השאלה שלי למרות שהרופאה אמרה שזה שפירי ולא מסוכן האם זה נורמלי או נפוץ לגיל שלי? האם זה יכולצלהתפתח למשהו מסוכן והאם זה דורש טיפול? דרך אגב אני בן 29
המנגיומה - תגובה
ד''ר בועז ליברמן29/10/2014המנגיומה הוא תהליך שפיר שמורכב מריבוי מקומי של כלי דם, אין לו פוטנציאל סרטני, וכל עוד אינו תופס את רוב/כול גוף החוליה אין לו משמעות מכאנית/סכנה לשבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
אורם29/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליטה באילאום שמאל באגן - עזרהקרן21/10/2014
אמי, בת 75 , סובלת כחודשיים מכאבים באזור הגב התחתון, ממיפוי עצם שבר סקרום מסוג אי ספיקה וקליטה באילאום שמאל.
אבקש לדעת מה הכוונה בקליטה באילאום שמאל באגן וכן איזה בירור כדאי לבצע? MRI או פט סי.טי
והאם הכאב בגין השבר או הקליטה באילאום שמאל ואם יש שייכות בין השנים.
תודה על תשומת הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קליטה באילאום שמאל באגן - עזרה - תגובה
ד''ר בועז ליברמן21/10/2014האבחנה שהופיעה כאן מדברת על שבר מאמץ, בדיקת הבחירה להמשך הבירור היא MRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקזסטוזיסאמא15/10/2014
ביתי בת 5 עם אקזסטוזיס בכל הגוף כך לפחות נאמר לי ע"י אורטופדים שביצעו רק צילומיי רנטגן כל הזמן יוצא לה במקום אחר בגוף לפני חודשים עשתה ניתוח באצבע וכבר חזר לה ועכשיו יצא לה בצלעות האם יתכן שזה בכלל לא אקזסטוזיס בניתוח נלקח ביפסיה פירורים ויצא שזה אקזסטוזיס למרות זה אני עדין לא רגוע ולא מבינה איך כל כך מהר זה חזר יצא עכשיו גם בצלעות מאוד מודאגת
אקזסטוזיס - תגובה
ד''ר בועז ליברמן20/10/2014אקזוסטוזיס מרובה היא תופעה גנטית. צילומי רנטגן מהווים אמצעי מעקב טוב. יש לבחור רופא בעל רקע מתאים כגון אורטופד ילדים או אורטופד אונקולוג שיבצע מעקב רציף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקזסטוזיס
אמא25/10/2014זה נכון שבמידה ויש אקזסטוזיס בצלעות זה יכול ליהיות אקזסטוזיס 1 בסיכון האם אתה ממצילץ לפנות לאונקולוג אורטופד או להמשיך בטיפול אורטופד רגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אקזסטוזיס - תגובה
ד''ר בועז ליברמן26/10/2014ההתנהגות של כל גוש חשובה יותר מהמיקום, הסיכוי להתמיינות ממאירה נמוך, עדיף מעקב על ידי אורתופד ילדים או רופא המתמחה באורתופדיה אונקולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בשוקדוד13/10/2014
בעקבות גוש שמיששתי בשוק רגל ימין לאחר שלוש שנים של ריצות 7 ק״מ מדי יום, התקבלו התוצאות הבאות באולטראסאונד:
תת-עורי, הודגם תהליך היפואקוגני ולא הומוגני, בגודל כ- 1.3/ 2.7 ס״מ, עם מוקדים נוזליים קטנים בתוכו, ווסקולריזציה בעיקר היקפית מוגברת. הודגמה הסננת השומן מסביב. טיבו של הממצא אינו ברור.
יש ממה לחשוש דוקטור?
האבחנה המשוערת של האורטופד הייתה גנגליון של מעטפת הגיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
ענת21/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גוש בשוק - תגובה
ד''ר בועז ליברמן21/10/2014יש לבקש מרופא המשפחה להפנותך לבדיקת mri. אשמח לראותך לאחר מכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ענת21/10/2014על מה ממצא כזה יכול להעיד, זה יכול להיות גנגליון כמו שחשב האורטופד או שזה יכול להצביע על משהו יותר מסוכן?
שאלה נוספת - תגובה
ד''ר בועז ליברמן21/10/2014אין אפשרות להעניק יעוץ רפואי ברשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ענת22/10/2014שלום דוקטור, סליחה שאני מציק אבל רק עוד שאלה קטנה, האורטופד בקופ"ח חולים החליט לשלוח אותי לביופסיה, מבית החולים שבו אני אמור לבצע את הבדיקה נאמר לי שהזימון יגיע אליי בדואר מפני שהמקרה אינו דחוף?
האם עליי לדרוש בדיקה דחופה או לחכות לזימון? מה דעתך בהתאם לממצאים ששלחתי לך בהודעה קודמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
ד''ר בועז ליברמן22/10/2014כפי שציינתי איני מטפל דרך האינטרנט
באם רצונך בטיפול יש להופיע בפני הרופא המטפל עם כל החומר הרפואי, על מנת לתת חוות דעת מדויקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)