פורום אורתופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר בועז ליברמן
ד"ר בועז ליברמן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר בועז ליברמן ללא פרסום בפורום

• Mri אגן, פירוש הממצאים
    אני
    03/06/2016

שלום, עשיתי mri אגן ועלה הממצא הבא;
    " סיגנל מוגבר בT2 והאדרה בצד האיליאקלי של המפרק הסקרואיליאקלי "

מה המשמעות? יש לממצא זה משמעות? והאם מבחינה ראומטולוגית/אורטופדית/גניקולוגית?

האם מממצא זה באגן יכול להשפיע על העיכול? (גסטרולוגית הבדיקות תקינות וסובלת מאוד מאוד...)

תודה! אני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Mri אגן, פירוש הממצאים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Mri אגן, פירוש הממצאים - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    05/06/2016

הממצאים מפוענחים בהתאם לקונטקסט התלונות, נא לחזור עם הבדיקה לרופא השולח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך ליטי בחוליה
    נחמן
    03/06/2016

שלום!
    בעלי בן 55,חולה של AS.בסי-טי של עמוד השדרה הצווארי נמצאו :שינויים ניוונים בע''ש.הסתיידות בליגמנטום קדמי.נגע סקלרוטי ב-C-3,בפרוצסוס ספינוזוס C4,C6.תהליך ליטי בחוליה C7.
    לפני כחודשיים בעלי עשה MRI צווארי ובו נמצאה המנגיומה בגוף החוליה C7.פרט לכך רשום שאין שינויים הרסניים בחוליות.
    ברצוני לדעת,האם מדובר באותם הממצאים ?האם תהליך ליטי בחוליה יכול להיות המנגיומה או שמדובר בממצא אחר?
    מהן הסיבות לתהליך ליטי פרט לגידול וגרורות?
    תודה רבה,
    דינה

לקביעת תור
    סגירה
    תהליך ליטי בחוליה

הוספת תגובה

• תהליך ליטי בחוליה - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    05/06/2016

לא כל התהליכים הליטיים הם על רקע גרורות, המנגיומות הם דוגמא טובה לתהליכים ליטיים נפוצים בחוליות עמ״ש, יש לחזור עם הבדיקה לרופא השולח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין סרקומה לנפיחות בקרסול?
    טל
    02/06/2016

האם יתכן קשר בין סרקומה לנפחות בקרסול?

הוספת תגובה

• קשר בין סרקומה לנפיחות בקרסול? - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    02/06/2016

כן, בתנאי שהסרקומה קרובה וגורמת חסימה ורידית/לימפטית קרובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה לקראת ניתוח להסרת אוסטאויד אוסטאומה
    דניאל
    02/06/2016

שלום בועז, שמי דניאל ואני מחכה חודש וחצי להסרת הגידול שנמצא על הירך ליד המפרק.
    לקח כשנה וחצי לאבחן את הגידול. בתחילה קיבלתי זריקת קורטיזון כי חשבו שמדובר אולי בפריצת דיסק (החזיקה כ7 חודשים). בחצי השנה האחרונה לוקחת באופן קבוע משככים לרוב אופטלגין נוזלי ובארבעת החודשים האחרונים לקחתי ארקוקסיה (80 כדורים סך הכל, 90 מ"ג) עם הפסקות קצובות של שבוע עד עשרה ימים כל פעם (כי הכאבים היו בלתי אפשריים והמשככים הרגילים לא עוזרים יותר מ-3 שעות רצוף, לכן גם לא ישנה כמעט). לאחרונה החל לי טנטון באוזן לרבות זרמים מוזרים בראש שהרגישו כמו נתק, ומיד הפסקתי את הטיפל בארקוקסיה מחשש שמא אני עושה נזק בלתי הפיך לגוף. כעת, שלושה שבועות לקראת הניתוח, אני בדילמה נוראית כי לא ברור לי איך ומה לעשות כדי להפיג את הכאב עד אז. מצד אחד יש לי מרשם לפרקוסט 5 מג (30 כדורים סך הכל) לצד משככים כגון מוסקול, נורופן ואופטלגין נוזלי. הבנתי שפרקוסט עלול למכר ואסור לשימוש באופן ממושך. אני מנסה לברר האם אפשר לזרז את הניתוח באמצעות מסלול פרטי. האם אתה יודע באם יש אפשרות לבצע את הניתוח באופן פרטי ? האם לקחת את הסיכון וליטול רק פרקוסט? האם אפשר לבקש בשלב זה מרשם לטיפות או אפילו גראס רפואי? אני מנסה בעצם בשורה התחתונה להבין מהו המשכך הכאבים הכי פחות גרוע וזה שיעזור לי לצלוח את ה 21 ימים הבאים. כל יום בשבילי הוא סוג של נצח, ואני סובלת מאוד. מבחינתי, במידה ויש רק את האופציה לקחת משככים מזיקים בגלל הטנטון ותופעות הלוואי שהזכרתי, אני מעדיפה לשלם כל סכום רק לזרז הניתוח ולסיים עם הכאבים האלה ובעיקר התלות במשככים המזיקים.
    אנא ייעוץ ותשובתך בהקדם. אני אובדת עצות כעת.

הוספת תגובה

• הערה לעניין תופעות הלוואי

דניאל
    02/06/2016

רק רוצה לציין שבימים האחרונים מאז הפסקתי הארקוקסיה הזרמים שהזכרתי בראש נעלמים אט אט אבל הטנטון בצד אוזן ימין כן נשאר, טנטון של רחשים בקצב דפיקות הלב שלי, ומורגש רק בלילה ובבוקר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה לקראת ניתוח להסרת אוסטאויד אוסטאומה - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    02/06/2016

האם ביקרת במרפאתי ואתה ממתין לפעולה עצמה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא

דניאלה
    02/06/2016

אני צפויה לעשות את הפרוצדורה באיכילוב, אצל ד"ר סגל אורטל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    03/06/2016

הרוב המוחלט של החולים מטופל בשיבא על ידי צריבה עם מחט תחת בקרת ct, כך שאנו מגדירים את התהליך כפעולה ולא כניתוח, בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוצדורה וזירוז הניתוח

דניאלה
    03/06/2016

נכון, גם כתבתי פרוצדורה.
    על כל פנים האם ניתן לעשות את הניתוח באופן פרטי? יודע במקרה מה העלות? האם יש לי סיכוי לזרז את הפרוצדורה דרככם? יש לי 20 יום לחכות מהנקודה הזו. כפי שאמרתי אני אוהדת עצות לגבי סןג המשככים שיעזרו לי עד אז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצם השוק בסמוך לברך
    דני
    21/05/2016

שלום,
    אני בחור בן 44 בד"כ בריא.
    מבנה גוף רזה מאוד. 1.80 משקל 58 ק"ג.
    מבחינת כושר הולך ברגל רבע שעה כל יום.

לפני כחודשיים החל לי כאב בעצם שוק ימין ( טיביה )
    ממש סמוך מתחת לברך ימין ועד כ 5-8 ס"מ מתחת.
    הכאב ממוקם מאוד רק בעצם שם באיזור של כמה ס"מ.
    בתחילה הרגשתי את הכאב רק בזמן מאמץ
    ובשבוע האחרון הכאב מורגש גם בלי מאמץ וגם קצת במגע והולך ומתגבר.
    צילום רנטגן השבוע של ברך ימין ושוק ימין קדמי וצדי - פוענח כתקין.
    אורטופד בקופח אמר שהצילום תקין
    וכתב ברך ימין ללא תפליט, טווח 0-140, ללא רגישות על סדקים,
    יציבות שמורה. ממקם רגישות מדיאלית ל TT ומעט דיסטלית לו. מפרקי ירך רוטציות שמורות.
    בדיקות דם כימיה ספירה CRP CALCIUM כולל ALK PHOS תקין
    צילום חזה לפני שבועיים - תקין.

הסביר לי שמדובר באיזור שאין בו גידים או שרירים
    אלא רק עצם ואם הכאב לא חולף לבוא אליו שוב עוד חודש וחצי.
    בינתיים הכאב הולך ומחמיר למרות שאני לא עושה מאמצים מיוחדים.

ברצוני לשאול האם עלול להיות כאב בעצם השוק כתוצאה מסרטן עצם ראשוני או משני
    אבל שלא רואים כלום בצילום של השוק וגם בדיקות ספירה CRP כימיה תקינות?
    זה סביר או מאוד לא סביר?
    מה דעתך והאם נדרש עוד בירור? או כדאי לחזור על הצילום בעוד חודשיים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עצם השוק בסמוך לברך

הוספת תגובה

• עצם השוק בסמוך לברך - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    22/05/2016

תהליך גידולי אפשרי אך אינו שכיח, יש לבצע מיפוי עצם כל גופי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיון מר תעשה סי טי

תום
    05/07/2016

פעמיים עשו לי רנטגנים ולא ראו כלום ורק בסי טי ראו שכמעט ואין עצם.תתעקש על הבדיקות האלה ואם צריך גם אמ אר איי.ויפה שעה קודם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש בעכוז תוצאות בדיקת U S רקמות רכות
    גבי
    20/05/2016

שלום רב יש לי גוש בעכוז כבר שלוש שנים ללא כאבים עברתי בדיקת U S תוצאה הודגמו מספר ממצאים סמוכים בעלי תכונות דומות הגדול באורך 1-2 סמ עומק 0-85 ממצאים שהודגמו בעלי מראה סונוגרפי יכול להתאים להסתיידות אבקש חוות דעת תודה מראש גבי

הוספת תגובה

• גוש בעכוז תוצאות בדיקת U S רקמות רכות - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    22/05/2016

הסתיידות ברקמת השומן נפוצה יחסית ומקורה לרוב בחבלה או לאחר ביצוע זריקה, באם הגוש אינו גדל יש לבצע ביקורת בדיקת על קול עוד 3 חודשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בפיענוח מיפוי עצמות.
    רוני
    18/05/2016

שלום,

אבי בן 74 , סובל מסכרת , לחץ דם, פסוריאזיס , המעיט מאוד בצריכת מוצרי חלב כל חייו.
    לאחרונה אובחן בסרטן הערמונית, נשלח לבדיקת מיפוי עצמות ו- סי-טי לשלילת גרורות , אין לנו עדיין תוצאות ה-סי-טי , אך להלן תוצאות המיפוי:

ממצאים:
    קיימת קליטה פתולוגית בגוף החוליה 1.4 בגוף ובאלמנטים לטרליים מימין של חוליות P9-P10
    אי סדירות קשה בקליטה לאורך ע"ש גבי כולו וצווארי
    קיימת קליטה מוגברת בכתפיים, בברכיים (בולטת יותר מימין בעיקר בקונדיל מדיאלי טיביאלי)
    קיימת קליטה מוגברת בפרקי הירכיים ב- SLPS
    קיימת קליטה פתולוגית ב – RT SCI
    קיימת קליטה מוגברת בצלע 10 משמאל מאחור

סיכום:
    ממצאים בע"ש – שינויים ניוונים קשים? פיזור משני? שבר בחוליה 1.4?
    קליטה מוגברת בצלע 10 משמאל מאחור – שבר?
    שאר הממצאים במיפוי יכולים להתאים לשינויים ניווניים ושינויים אוסטאוארטריטים.

אודה להסברך המלומד על הממצאים בכלל , ובפרט של קליטה פתולוגית ומוגברת. וכן האם הממצאים רומזים לגרורות המחלה או לא בהכרח בהינתן ההיסטוריה הרפואית שלו שצייניתי לעייל ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בפיענוח מיפוי עצמות.

הוספת תגובה

• עזרה בפיענוח מיפוי עצמות. - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    22/05/2016

השאלה רחבה מדי, יש לחזור לביקורת לרופא השולח או לרופא המתמחה באורתופדיה אונקולוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תימצות השאלה לשאלה כללית.

רוני
    22/05/2016

תודה ד"ר , אנסח את השאלה כשאלה כללית תמציתית:

האם קליטה פתולוגית במיפוי עצמות של גבר מבוגר מעל גיל 70 מצביעה בהכרח
    על גידול סרטני או לא בהכרח ?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תימצות השאלה לשאלה כללית. - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    22/05/2016

לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב עמוק וקבוע כחודש אצל אדם בריא בדכ, בשנות הארבעים לחייו.
    א.ב.
    14/05/2016

ד"ר שלום רב,

כבר חודש שאני מרגיש כאב עמוק בגב עליון, בצד שמאל (לא בעמוד השדרה), ממש מתחת לגוף הסקפולה. הכאב מלווה אותי 24/7, ומתחזק דווקא במנוחה, בלילה בשינה (ללא קשר לתנוחה, והכאב מורגש בשינה!), וכן לפנות בוקר. כשאני פעיל והולך (אני מדריך טיולים) - הכאב מורגש, אך פחות. בנוסך, אציין שללא קשר לימי עבודה או ימי מנוחה - אני עייף בצורה בלתי רגילה בחודש האחרון, מן העת בה החל הכאב.
    רופא המשפחה נתן לי משכך כאבים (קוד-אקמול), לקחתי אותם בצמדים בלילה - עזר למספר שעות בלבד. בנוסף, ל "Swiss Relief Spray" שרשם לי, לא הייתה כל השפעה.
    הרופא הציע שבמידה ולא יעזור אפנה לאורטופד וכך עשיתי.
    האורטופד חושב שמדובר בדלקת. שאלתי למה דלקת, ואיך? (הייתי ספורטאי שנים ארוכות והיו לי דלקות לא מעט. הכאב היה מעט שונה, ובכל אופן - במנוחה תמיד עברו.
    כעט אני לוקח כדורים אנטי דלקתיים (אטופן 400, שחרור איטי 12 שע'.) שרשם לי, כבר ארבע יממות. יש שיכוך בכאב ויכול לישון 6-7 שעות רצוף (וזה כבר טוב), אך, לאחר מקס' 8 שעות מנטילת הכדור - הכאב חוזר במלוא עוצמתו. ההרגשה האישית שלי היא שמדובר ביותר מדלקת (והרי דלקת יכולה להיות תגובה למשהו אחר - זיהומי?), ושזה יכול להיות כל דבר אחר - מלבד "סתם" דלקת. אם מדובר מעניין הדורש טיפול, אינני מעוניין לאבד עוד שבועות ארוכים וחודשים - אילו בדיקות ניתן לעשות? איך שוללים גידול ממאיר חלילה? איך שוללים זיהום מסוכן (גם אם אני נשמע היפוכונדרי במקצת)?

אשמח להכוונה מהירה לגבי האפשרויות!
    בתודה וברכה,
    א.ב.

הוספת תגובה

• כאב עמוק וקבוע כחודש אצל אדם בריא בדכ, בשנות הארבעים לחייו. - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    14/05/2016

כאב ממושך דורש בירור גם אם הסיכוי לאבחנה רעה נמוך ביותר, הייתי מתחיל בצילומים ממוקדים ומיפוי עצם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דר בועז ליברמן

א.ב.
    14/05/2016

תודה על תגובתך המהירה דר בועז ליברמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסטאואיד אוסטאומה - נפיחות רבה בשוק הרגל אחרי ניתוח
    קאטי
    06/05/2016

בתי בת 17 עברה ניתוח עם מחט חשמלית להורדת גידול שפיר ,אוסטאואיד אוסטאומה בשוק הרגל לפני יותר משבועיים,
    כרגע הרגל נפוחה מאוד ממקום הניתוח בשוק ועד למטה
    רציתי לשאול האם זה בסדר וכך צריך להיות?אמרו לנו שיש נוזלים בעצם ןזה יעבור אבל הנפיחות רק גדלה במקום לרדת
    אשמח לחוות דעת מקצועית

הוספת תגובה

• אוסטאואיד אוסטאומה - נפיחות רבה בשוק הרגל אחרי ניתוח - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    06/05/2016

לא. אמורה להתפתח נפיחות משמעותית. יש לפנות לרופא המבצע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנכונדרומה או המנגיומה בבדיקת MRI לגב
    צחי
    12/03/2016

שלום
    בשל תלונות על כאבי גם בלתי פוסקים, הפנה אותי אורתופד גב לראומטולוג, שהפנה אותי לבבדיקת MRI אגן עם וללא חומר ניגוד (גדוליניום) בחשד לסקרואילאיטיס.
    הבדיקה תקינה זולת ממצא אחד:
    "מוקד האדרה בקוטר 1.3 ס"מ, באיזור אינטרטרוכאנטרי משמאל, יתכן אנכונדרומה/המנגיומה".
    שאלתי:
    1. במה מדובר? האם זה גידול שפיר?
    2. מה הטיפול המומלץ ומה הצעד הבא שאני אמור לעשות?
    3. האם זה מסביר את כאבי הגב הכרוניים, שאני סובל מהם תקופה ארוכה ורק מחריפים?
    אציין כי לפני כ 9 חודשים בוצע לי MRI לעמוד שידרה מותני והוא היה תקין לחלוטין, בעקבותיו חשד אורתופד גב במחלה ראומטולוגית ושלח אותי לראומטולוג שיזם בדיקה זו.
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• אנכונדרומה או המנגיומה בבדיקת MRI לגב - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    12/03/2016

הממצא המתואר מוגדר כשפיר. ירך המקורב בו ממוקם התהליך אינו נכלל בבדיקת עמש מותני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה יכול להסביר כאבי גב כרוניים?

צחי
    12/03/2016

ד"ר ליברמן, תודה על תשובתך המהירה! בדיקת ה MRI המדוברת אכן הייתה לאגן ולא לעמוד שדרה מותני. האם הממצא יכול להסביר כאבי גב כרוניים בלתי פוסקים שרק מתגברים עם השנים? יכול להיות שהגידול השפיר לוחץ שם על איזה עצב שפשוט כואב כל הזמן?
    מה הטיפול המקובל במקרה כזה? ניתוח להסרה? יש טיפולים לא פולשניים?
    צחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה יכול להסביר כאבי גב כרוניים? - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    12/03/2016

לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת צילום חזה מראה על פריצת קורטקס בצלע
    מירה
    09/03/2016

שלום
    מהי פריצת קורטקס בצלע מס' 5 ? זה סוג של גידול?

הוספת תגובה

• תוצאת צילום חזה מראה על פריצת קורטקס בצלע - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    09/03/2016

נא להוסיף נתונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא היפודנסי בסיס הדנס בדיקת צוואר
    סאמר
    08/03/2016

שלום דר
    בן 28 קצת רקע , לפני שנתיים קליקים בגרון רופא אאג שלח אותי לאולטראסאונד וסיטי צוואר הבדיקות היו תקינות , לפני חצי שנה סחרחורות וצוואר תפוס עשיתי סיטי ראש , הבדיקה תקינה , בתקופה האחרונה הלכתי לאורתופד הצוואר כל הזמן תפוס לא משחה ולא כדורים עזרו , שלח אותי לרנטגן צוואר , נמצא ממצא היפודנסי בבסיס הדנס , הרופא נתן לי לעשות מיפוי עצמות ועוד לא הלכתי לבדיקה !
    עם כל הבדיקות שעשיתי בתקופה זאת לא נמצא ההממצא הזה בבדיקות יותר מתקדמות בבדיקת רנגן זה הופיע משום מה , אני בלחץ ולא רגוע מהממצא הזה והרופא לא הסביר לי ממש מה זה יכול להיות , אני אחזור לרופא אחרי מיפוי עצמות רק אני רוצה הסבר קצר מה יכול להיות!?
    האם זה יכול להיות ממצא סרטני ? שפיר? דלקת?
    תודה לך

הוספת תגובה

• ממצא היפודנסי בסיס הדנס בדיקת צוואר - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    09/03/2016

יש להשלים את הבדיקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש קשה מתחת לעור בחלק עליון ישבן שמאלי
    דנה
    01/03/2016

שלום רב,
    מזה מספר חודשים אני סובלת מכאבים בירך שמאל- בירך עצמה זה מרגיש כמו כאבים בעור- של אחרי נפילה, ואילו יותר באזור הישבן אלה כאבים של ממש. באזור הסמוך לכאבים בישבן, אך אינו כואב, קיים בלחי המאלית, למעלה, גוש שמרגישים רק כשלוחצים על העור פנימה. גוש קשה ולא כואב, בערך בגודל של 1 ס"מ. האם זה משהו שרואים בצילום רנטגן של ירך? האם זה מדאיג? באם עלול להיות סרטני? אני בת 33.

הוספת תגובה

• גוש קשה מתחת לעור בחלק עליון ישבן שמאלי - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    03/03/2016

לא נשמע מדאיג. יש לפנות לרופא לאחר ביצוע בדיקת על קול של הממצא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ דחוף
    לבנה
    03/02/2016

אבי בן ה-85 כאבים עזים בעצמות, בצילום נמצא ממצא בקלויקולה לטענת רופא אורטופד נראה ממאיר (צילום רגיל), הפנה למיפוי עצמות - שם נכתב כי קיים ניוון עצמות קשה, רופא האורטופד שלח לבירור אונקולוגי - הבדיקות היחידות שעשו אלה הן מרקרים
    ואלה התוצאות CA-15-3 תוצאה של 29.44
    CA-19-9 תוצאה של 29.48
    CEA תוצאה של 1.82

האם לפי תוצאות המרקרים - ניתן להגיע לייעוץ אונקולוגי - מטרת הביקור - לקבל משככי כאבים שיסייעו ויקלו עליו
    היום מקבל מדבקות בוטרנס 30 מ"ג (שמקלים ממש במעט)

האם יש צורך בהמשך בירור - רופא אורטופד ביקש מרופאת משפחה את בדיקות המרקרים, לא הסכים לתת אפילו בדיקת CT להמשך בירור (הרי ידוע שלא כל דבר ניתן לראות במיפוי עצמות
    אודה למענה
    בברכה
    לבנה

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ דחוף

הוספת תגובה

• ייעוץ דחוף - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    04/02/2016

מרקרים אינם בסיס לבירור ראשוני. צריך סיטי ולשקול ביופסיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי סיטי מדאיגים
    יוני
    14/01/2016

שלום ד"ר, אימי בת 91, אובחנה עם שבר תלת ראשי בירך עקב נפילה בביתה.
    בממצאי ct חזה שנעשו בבית החולים, אובחן "תהליך לובולרי הטרוגני עם איזורי התנזלות בתוכו ב lul במימדים של כ 3.7X2.5X3.5 ס"מ עם נודולים קטנים בסמןך באספקטו מתמשך לענף פריברונכו ווסקולרי. מתאים לתהליך שאתי. וכן - תהליך אקספנסילי מתאדר הורס עצםראש הקלביקולה משמאל במימדים של כ - 4X3.5 ס"מ המתבלט תת עורית, וכן תהליכים ליטיים בצלע 1 ו - 2 מימין מתאימים לפיזור משני."
    עשו לה גם מיפוי עצמות והממצאים: "קליטה מוגברת ניכרת בחלקה המקורבת של הקלביקולה השמאלית, עקמת בעמוד השדרה הגבי מותני עם קליטת יתר בלתי אחידה בעמוד השדרה לאורכו, קליטת יתק באיזור הטרוכנטרי של פמור ימין עם חוסר קליטה באיזור ראש הפימור של אותה ירך, קליטת יתר במשטחי הברכיים ובפרקי כפות הרגליים".
    "סיכום מיפוי עצמות: תהליך גרמי פעיל בחלקה המקורבת של הקלביקולה השמאלית, ממצאים בפמור הימני יכולים להיות על רקע שבר ידוע באיזור צוואר הירך, avn בראש הפמור. שינויים ספונדילוארטיריטיים וניווניים בעמוד השגרה לאורכו בברכיים ובכפות הרגליים"
    בבית החולים נאמר לנו כי הממצאים מעידים על מחלה ממארת עם גרורות.
    השאלות:
    לנוכח גילה של אימי, האם יש טיפול ומהו ?
    האם הבדיקות שנערכו כאמור לעיל הן מספיקות כדי לדעת שמדובר אכן בתהליך ממאיר ?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי סיטי מדאיגים

הוספת תגובה

• ממצאי סיטי מדאיגים - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    17/01/2016

אין לטפל ללא אבחנה, יש לפנות לרופא המשפחה או אונקולוג בקופה לצורך השלמת הבירור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יוני
    17/01/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה