מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם PVNS יכול להפוך לממאיר?ד``ר בועז ליברמן29/04/2014
שלום רב
מה הטיפול בPVNS, האם יכול להפוך לממאיר, האם ניתן לקבל ריפוי מלא בטיפול נכון
תודה
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
PVNS - תגובה
ד''ר בועז ליברמן29/04/2014תהליך רקמה רכה שפיר תוך מפרקי דמוי רקמת דלקת, נפוץ בעיקר בברך אך יכול להופיע בכול מפרק גדול, כריתה קפדנית מביאה לריפוי בלמעלה מ 90% מהמקרים, תלוי מיקום, גודל, חדירה לעצם, וניתוחים קודמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שאלה נוספת הקשורה לPVNS
נורית29/04/2014בני עבר ניתוח רצועה צולבת בברך ואחרי חצי שנה עבר ארטרוסקופיה לכריתת צלקת מאזור הניתוח הקודם ומניסקטומי
במהלך הארטרוסקופיה נילקחה רקמה לביופסיה שאובחנה כ-pvns, האם טראומה בברך ( בני כדורסלן) יכולה לגרום לבעיה או ההתערבות הניתוחית פעמיים או שזה צרוף מיקרים
בברכה
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה שאלה נוספת הקשורה לPVNS - תגובה
ד''ר בועז ליברמן26/09/2015קיימת תאוריה שלא הוכחה כי לחבלה יש קשר להופעת pvns. הייתי בודק את ההדמיות לפני השחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהpvns
בני24/09/2015במהלך בירור על פגיעת ספורט התגלה בברך ימין ממצא זה בממדור אחורי של הברך הקידמית,עשוי להחשיד לארוזיה בקוטר 8 מ"מבמישור צדדי פנימי+ציסטה פופליטיאלית כלפי מעלה עם האדרה היקפית בקוטר 1.5 ס"מ
כל שאר הברך לרבות רצועות ,מניסקוס,מנגנון וסחוס תקינים
אני חש כאבים קלים מדי פעם
מה כבודו ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
pvns - תגובה
ד''ר בועז ליברמן26/09/2015אין להמליץ על טיפול על פי תשובת הדמיה בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהpvns
בני13/10/2015אז מה נדרש לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בירך האחורי בזמן מתיחהאור25/04/2014
שלום רב יש לי שאלה ואשמח להענות
אני עוסק בקראטה ועושה מלא מתיחות לפני 3 חודשים התפתח לי ככל הנראה קרע מתוצאה של המתיחות (ההסבר הכי הגיוני) באזור ההמסטרינג כשמתחתי יותר מדיי חזרו לי הכאבים חזרה . הלכתי לאורטופד שלח אותי לעל קול רקמות רכות יצא לי פענוח של פישוק בסיבי השריר חשד לקרע חלקי בשלבי התארגנות . באתי לאורטופד בכלל לא בדק אותי פיזית ואמר שאני יכול להמשיך להתאמן רגיל ולהמשיך עם המתיחות גם שיזרזו את ההחלמה בהמסטרינג. אמר לי שזה יעבור לי בעוד 3-4 חודשים .
1.באמת מתיחות יכולות לעזור לי .
2.האם יש חשד לסרקומה או גידול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו קטן להוסיף
אור25/04/2014חשוב לי להוסיף שבפענוח כתוב לא נצפו שטפי דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ALKP גבוה מאודגל23/04/2014
עשיתי בדיקות דם השבוע אני בן 19 בריא לא נוטל תרופות. הALKP יצא מ190 שהמקסימום זה 115 AST ו ALT ו GGT תקינים אך נמוכים ! האם זה בעיה חמורה בעצמות על אף שאין כאבים או שברים ? והאם זה מסוכן אני נורא מודאג, תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ALKP גבוה מאוד - תגובה
ד''ר בועז ליברמן24/04/2014נא לפנות לרופא ששלח את הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בגב תחתוןנטלי11/04/2014
שלום רב
לפני יומיים הבחנתי בגוש גדול בגב תחתון צד שמאל מעל האגן. לא שמתי לב אליו קודם ועכשיו הוא ממש מטריד אותי. הוא לא כואב כשאני נוגעת בו. האם יתכן שמדובר בגידול סרטני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש בגב תחתון - תגובה
ד''ר בועז ליברמן12/04/2014רוב הגושים התת עוריים שומניים במקורם ובעלי פוטנציאל ממאירות נמוך, יש לפנות לרופא המתמחה בתחום להמשך בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרורה בודדת מ rccאתי10/04/2014
אבי בן 62 עבר כריתת כליה ב 2006 עקב גילוי rcc ללא פיזור דאז. נאמר לו שהוא אדם בריא וזקוק למעקב בלבד במשך 5 שנים. כך עשה והיה בריא ופעיל מאד. ניהל חיים איכותיים. כיום, מזה כשנה סבל מכרבי גב חזקים ורק לאחרונה הופנה לסי טי עמוד השדרה, אשר גילה גידול בחוליה t11 אשר הסתבר היסטולוגית כגרורה מ rcc, עם לחץ מהותי על חוט השדרה. ביצעו סי טי כל גופי (חזה, בטן ואגן) והכל נקי, ללא גרורות נוספות.
לפני כשלושה שבועות עבר ניתוח קשה לכריתת חוליה t11, הצליחו להוציא את הגידול במלואו. כעת בשיקום ובהמשך יופנה ליעוץ אונקולוגי.
השאלה היא מה נהוג במקרים כאלה? האם מעקב בלבד לאור העובדה שהיתה גרורה בודדת אשר נכרתה במלואה? האם יהיה צורך בהקרנות או נטילת סוטנט במשך כל החיים? מה הפרוגנוזה ואיכות החיים הצפויה?
מצטערת מראש על האורך ועל האמוציות, אבל עלי להבהיר שזה נפל כרעם ביום בהיר מכיוון שהיינו בטוחים שהכל מאחורינו היות ולא היה פיזור במשך כמעט 8 שנים..
האם סביר שמדובר בגאורה שצמחה עוד מאז שנכרתה הכליה ולא מדובר בהתעוררות של מחלה פעילה?
תודה ענקית מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורה בודדת מ rcc - תגובה
ד``ר רוני וייצן11/04/2014בהחלט סביר כי מדובר בגרורה מהגידול הראשוני, בתנאי שאין ממצא חדש בכליה. המשך הטיפול תלוי במספר גורמים כגון מצבו הכללי, הממצאים בניתוח ובדימות לפני ואחרי הניתוח, תפקוד הכליה הכבד והלב ועוד. מקובל להשלים קרינה למיטת הניתוח, טיפול בתרופה לחיזוק העצם ולשקול טיפול בסוטנט אולם כל זאת בתאום עם האונקולוג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהsutent 50 gr - תגובה
ד``ר רוני וייצן04/09/2014פנו לאתר ״חברים לרפואה״
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בלוטת התריס פפילארי וגרורותמיה04/04/2014
שלום
לחברי בן ה48 יש סרטן בלוטת התריס פפילארי.
לפני שנה עבר ניתוח דיקציה צווארית נרחבת + הוצאת גידול שלחץ על העצב באיזור סי 3 בעמוד השידרה למעלה. ולפני חודש וחצי שגילו שזה התפשט לריאות הוא עבר הקרנות בריאות ולאחר שבועיים יוד 200 מיליקירי בפעם השניה בהפרש של שנה בערך.
לפני ההקרנות הוא חש כאבים חזקים בצלע שבה יש גידול אגרסיבי.
בימים האחרונים הוא שוב חש כאב בגב לאחר שמההקרנות היתה קצת הטבה.
זה סימן מדאיג? הטיפול לא הצליח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרטן בלוטת התריס פפילארי וגרורות - תגובה
ד''ר בועז ליברמן04/04/2014לא ניתן לקבוע לפי הנתונים שהוצגו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים נוראיים ברגלזיו01/04/2014
בוקר טוב
לפני חודשיים נתקפתי בכאבים חזקים באזור הברך עם הקרנה לשוק
כאב שורף ונימול
קיבלתי ארקוקסיה שלא עזרה
במיון עשו צילום ברך שיצא תקין וקיבלתי זריקת וולטרן
ביצעתי בדיקת זרימת דם ברגל שיצאה תקינה וויטמינים b טופלתי בדיקור סיני וטווינא והכאב נרגע מעט. ביום חמישי האחרון שוב ללא הקדמה מיוחדת התחילו כאבים עזים שוב ברגל ימין אך הפעם הכאב מתחיל מתחילת היאך למעלה ולאורך כל הרגל כולל כף הרגל
כאב נוראי ששורף כאילו מבעירים לי את הרגל.
שוב טיפול בארקוקסיה שלא עוזר וכדורים נגד כאבים שממש לא עוזרים
שוב קיבלתי זריקת וולטרן וביצעו לי c.t עמוד שדרי מותני שיצא תקין.
שוחררתי הביתה עם כדורים נגד כאבים שמיועדים לאפילפסיה
שאלתי היא: כל הזמן הרופאים מתמקדים בעמוד בשדרה וטוענים שייתכן שיש איזה לחץ על עצב שגורם לכאבים נוראיים אלה. אף פעם לא העלו את האופציה שאולי הבעיה ברגל ספציפית. האם ייתכן שמדובר בסרטן ברגלהאו בעצמות?
מה עלי לבקש מהרופא על מנת לשלול אופציה זו
תודה רבה
זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים נוראיים ברגל - תגובה
ד''ר בועז ליברמן01/04/2014כאב בעל אופי עצבי אינו מאפיין לרוב הופעה של סרטן עצמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירורעדן15/03/2014
תשובות pet ct
צוואר: קליטה פתולוגית של FDG בבלוטה עח בריחית ימין 1.7 ס״מ
אברי הצוואר שמורים.
חזה:קליטה פתולוגית של fdgבעוצמה גבוהה בגוש 4.1*2.9 ס״מ ב RLL מערב ומושך את הדסק האלכסוני.
צוואר: קליטה פתולוגית של fdg בעוצמה גבוהה בנגע בלסטי בחוליה L1
כמו כן בזיז רוחבי בשמאל ובולחיה D1
ותשובה ראשונית לביופסיה היא תקינה
אז בבקשה אנא מפחדת מה זה? וגם אם התשובה הסופית תשתנה ?!?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בירור - תגובה
ד''ר בועז ליברמן15/03/2014יש להמתין לתשובת הביופסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה מבוהלת תוצאות סיטידנה11/03/2014
בעלי מקבל אמברל כשנה לפני כחודשים חש כאבים בין גב תחתון לצלעות בבדיקת סיטי המנגיומה בגוף החוליה l 1
מוקדים ליטים קטנים במספר חוליות - ממצאים לא ספציפים: שינויים מטבולים? פיזור מישני ? זו נוסח התשובה
הופנה להמשך בירור למפוי עצמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בבקשה מבוהלת תוצאות סיטי - תגובה
ד''ר בועז ליברמן11/03/2014אצטרך לראות את הבדיקה, מיפוי עצמות הוא בירור סביר במקרה זה אך יכול לפספס חלק מהאבחנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בחוליה d11 ולחץ על חוט השדרהאתי10/03/2014
שלום רב, אבי בן 62, לפני כשמונה שנים עבר כריתת כליה בעקבות rcc אך ללא טיפול נוסף מכיוון שלא היה פיזור. כל התקופה הזאת עובד ופעיל ובמעקב שגרתי אחת לחצי שנה. כחצי שנה סובל מכאבי גב חזקים ונשלח לבדיקת סיטי שהדגימה הרס בחוליה d11 עם לחץ מאסיבי על חוט השדרה. בעקבות כך אושפז. בוצע סיטי נוסף לכל הגוף שנמצא נקי ללא פיזור באיברים אחרים ואם אר אי מכוון לאזור שהצביע גם הוא על לחץ על חוט השדרה. כעת ממתינים לתוצאות ביופסיה ומדברים על צורך בניתוח ועל כך שזה נראה כמו גרורה מכליה, דהיינו מגידול ממאיר שהוסר בהצלחה לפני 8 שנים.
השאלות:
האם סביר כי תופיע גרורה לאחר פרק זמן ארוך, כאשר במקור הוסר האיבר הנגוע ללא צורך בטיפול נוסף?
במה כרוך הניתוח? האם מדובר בהחלפת חוליה? ומה הפרוגנוזה בניתוח כזה?
אודה מאד על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גידול בחוליה d11 ולחץ על חוט השדרה - תגובה
ד''ר בועז ליברמן11/03/2014גרורה בודדת מספר שנים לאחר כריתת כליה סבירה, באם מדובר על גרורה ממקור כליתי הטיפול הכירורגי מורכב עקב נטיית הדמם הניכר במחלה זו.
באם ניתן יש לבצע אמבוליזציה (צנטור של הגידול וחסימת כלי דם מזינים) קרוב ככל האפשר למועד הניתוח.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיעת דםאביבה משה27/02/2014
בהמשך לשאלה שהפנתי קודם.
שקיעת הדם 46 (esr).
אביבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שקיעת דם - תגובה
ד''ר בועז ליברמן27/02/2014אביבה היקרה, טיפול רפואי בהתכתבות ברשת הוא מתכון בטוח לרפואה גרועה, מומלץ לחזור לרופא המפנה עם תוצאות הבדיקות, בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטפול בהתכתבות
אביבה משה28/02/2014שלום,
תודה על ההתיחסות.
זה בדיוק מה שעשיתי אלא שאני לא מקבלת תשובה ברורה במילים של הדיוטות.
אני מנסה להבין לבד את המינוחים המקצועיים ולנסות להבין מה יש לי.
מה שבקשתי בפורום זה הסבר למינוחים המקצועיים. חשבתי שזה המקום, אבל כנראה שטעיתי.
תודה
אביבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מיפוי עצםאביבה משה20/02/2014
שלום,
אבקש עזרה בפענוח. תודה
למה הכוונה רטרו-פטלרי משני הצדדים, ובפטלה משמאל?
קליטות מוגברות בטרסוס משני הצדדים?
קליטה מוקדית באספקט אחורי תחתון של ה-calcaneus משמאל, בולטת פחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות מיפוי עצם - תגובה
ד''ר בועז ליברמן20/02/2014נא לפנות לרופא המפנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמות ובדיקת MRI ראשתמרה20/02/2014
שלום רב,
עקב תאונת דרכים נגרמו לי פגיעות שונות כמו פריצת דיסק בע"ש צווארי ועוד...
במיפוי עצמות שעברתי הובחנה קליטה מוגברת בעצמות הגולגולת - היפראסטוזיס פרונטלי.
לאחר מכן החלה הידרדרות בשמיעה ופרץ לי הרפס בקרקפת שגלש גם לעין ועברו חודשים
ואני עדיין סובלת מכאבים בעצבים. בינתיים , הגיע התור לבדיקת MRI ראש בה הובחן
אות חריג בחומר הלבן תת קורטיקלי פרונטלי מעל ועד לחדר הלטרלי הימני.
יצוין, שכ-3 חודשים לפני עברתי MRI מוח עקב תאונת דרכים והייתה תקינה.
כיום, קשה לי להתרכז , לחשוב ולעבוד על מחשב בגלל ההשפעה של אור המסך על העין
שעברה הרפס ומרגישה לחץ נוראי בראש מלווה בגלי חום , כאבי ראש , סחרחורת , חולשה וצרוך לישון כל הזמן. בנוסף לכאבים מפריצת הדיסק בצוואר המיצר על הנוירופורמינה בחוליה
C5-C6 ובלט דיסק נרחב מיצר משמעותית את הנוירופורמינה השמאלית ולוחץ על השק התקאלי. כמו כן, פריצת דיסק גם בע"ש מותני עם לחץ משמעותי על השק .
עוד יצוין במיפוי עצמות הובחנה קליטה מוגברת גם בגובה חוליות L4-L5 דו צדדי ובעצמות
MIDFOOT דו צדדי וכן גם בעמ"ש גבי בגובה T12 משמאל והכל מלווה בכאבים, קצוצים
ורדימות ביד שמאל . עניין שהפך יום יומי שעה שעה עם כאב במפרקי הזרוע.
האם קיים איזה שהוא טיפול ניתוחי או אחר בבעיות האורטופדיות?
ועד כמה חמורה ההבחנה בקליטה מוגברת שהובחנה במקומות השונים , האם יש לה טיפול ומה הבעיות שעלולה ליצור?
מאוד אודה על מענה ולו על חלק ממה שצוין.
בברכה חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיפוי עצמות ובדיקת MRI ראש - תגובה
ד''ר בועז ליברמן11/03/2014נא לחזור לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדוקרינולוגשרה ונילי18/02/2014
שלום רב
אשמח אם תוכל לחזור אלי למייל עם שמו המלא של האנדוקרינולוג האמריקאי שישב איתך במרפאה ביום שלישי בתאריך 18 לפברואר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנדוקרינולוג - תגובה
ד''ר בועז ליברמן11/03/2014יש לפנות לד"ר וייצן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסמדי06/02/2014
שלום, אני בת 40. נבדקתי ע״י כירורג בעקבות גוש נייד בגב- מתחת לסקפולה. הכירורג אמר שכדאי לשקול להוציא אותו כדי שבעתיד לא יתפתח והפנה אותי לכירורג חזה. תשובת אולטרסאונד - ליפומה. הכירורג חזה תוך כדי מישוש בלבד אמר שמדובר באלסטופיברומה ואין צורך לדעתו להוציא רק אם זה יפריע לי בעתיד. חזרתי לכירורג הכללי והוא אומר שכן להוציא. פניתי לכירורג כללי נוסף וגם הוא במישוש ידני אמר לא לגעת. שאלתי היא האם על סמך מישוש בלבד ניתן לאבחן שמדובר באלסטופיברומה ואין צורך לבצע בדידות נוספות? אני מאוד מודאגת שמדובר בסרטן. אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר בועז ליברמן09/02/2014ליפומה ואלסטופיברומה ניתן לא לנתח בהתחשב בגודל/מיקום/תסמינים, בדיקת MRI מבדילה בין אבחנות אלו ועוזרת לקבוע את המשך הטיפול/בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)