מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אובחנתי עם סרטן שד גרורתיגליה21/04/2009
לעצמות.
אני בת 42 בסה"כ מרגישה טוב.
לפי הבדיקות יש תגובה חיובית לאסטרוגן.
מה הפרוגנוזה שלי לדעתכם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד גרורתי לעצמות
ד``ר רוני וייצן26/04/2009בטיפול מתאים ניתן לחיות באיכות חיים טובה תקופה ארוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פורום לשד עצםחגית13/04/2009
לאחר כאבים של שנה וחצי בכפות רגליים - נשלחתי לבצע MRI בכף רגל והתשובה הסופית הייתה - מוקדים בלשד העצם שאינם ספציפים (במספר מקומות בכף רגל ) האם הפורום הזה עוסק בבעיה הנ"ל ? אם כן - אני אפרט את מיקום המוקדים בבקשה לעזרתכם , אם לא - האם ידוע לכם איזה פורום של רופאים עוסק בבעיית לשד העצם בכף רגל ובכלל ?
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר בועז ליברמן13/04/2009פורום של אורטופדיה כף רגל-קרסול, או פגיעות ספורט יכול להתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההפניה
חגית13/04/2009תודה על התשובה וההפניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CT בעקבות מחלת הסרטןארז מ.25/03/2009
לצוות הרופאים בפורום שלום רב,
אצל סבתי התגלה סרטן המעי הגס לפני כשנה.בוצע ניתוח להסרת הגידולים שחלקם התגלו כממאירים וחלקם כשפירים. לאחר 10 טיפולים בכימותרפיה היא נשלחה לCT ולהלן התוצאות אשמח אם אקבל תשובות בדבר הבדיקה, וזאת כחוות דעת נוספת שבה נקבע כי הבדיקות תקינות אך תשומת ליבי הוסבה אל ממצא שיודגש
בדיקת CT בטן:
מעבר חזה בטן תקין
כבד אינו מוגדל מרקדמו אחיד
כיס מראה לאחר כריתה , הודגמו סיכות
דרכי מרה תקינים
מצב לאחר כריתה חלקית של הקולון הודגם אנטומיזיס בבטן מימין
הסננה של השומן מזנטריאלי סביב איזור ניתוח, הודגמו תפרים.
כריתה של השחלות
-בחלון לעצמות הודגם איזור אוסטאוליטי בכנף של עצם האילאום גודל של הממצא 2*0.5 ס"מ גבולותיו סדירים , קורטקס במקום של הממצא שמור-{להלן הממצא המדאיג}
לאור כל האמור לעיל אשמח לקבל חוות דעת נוספת אם באמת הבדיקה תקינה לחלוטין כדברי הרופא המטפל. בתודה רבה וסליחה על האריכות במילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא ליטי בעצם
ד``ר רוני וייצן04/04/2009אזור אוסטיאוליטי בעצם יכול להיות ממאיר או שפיר. נדיר לראות ממצא כזה כגרורה בודדת מגדול ממאיר של המעי הגס אך יש צורך בהתייחסות של אורטופד המתמחה בתחום וכן להתייחס לסימפטומים במידה וישנם. רצוי לבצע השוואה לבדיקת CT קודמת האם הממצא חדש או נראה קודם ולא השתנה? האם בוצע מפוי עצמות?
רצוי כי האונקולוג המטפל יכוון להמשך הבירור והמעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגע ליטי קטן בחולייה C-9
שוש16/07/2010אובחן אצלי מחלת סרטן שד גרורתי, עם גרורות לכבד. בנוסף, מצאו נגע ליטי קטן, שלא מציינים את גודלו, בחוליה C-9.הנגע החדש לא הופיע ב- CT הקודם, שנה וחצי קודם לכן. בינתיים טופלתי בנבלבין והרצספטין והגרורות נעלמו לגמרי. ב - CT האחרון, הנגע מופיע ללא שינוי בגודל. האם זה חייב להיות ממאיר? איך בודקים את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
ד''ר בועז ליברמן18/07/2010אין חוליה C9 , באם בבדיקות CT עוקבות אין נשינוי בממצאים לא הייתי מבצע דבר למעט המשך מעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הריאות ושליחת גרורותעינבל23/03/2009
שלום.. אני רוצה בבקשה לדעת לפני כ8 חודשים גילינו שאבי חולה בסרטן הריאות לאחר שהוא היה במחלה שכבר הייתה אצלו במשך שנה(לאחר תאונה עבודה החל המחלה) כיום הוא עובר טיפול אנקולוגי כל שבוע שבו הוא מקבל את התרופה ואת הכל.. עכשיו אני רוצה לדעת הסרטן כבר שלח גרורות וגם על העצמות ואבי ממש נראה ומרגיש רע עד כדאי צעקות ובכי במשך היום והלילה הוא לא ישן הוא לא מסוגל לאכול כי כל דבר הוא מקיא גם לאחר 4 ימים לאחר הטיפול הוא מאוד רזה ומשבוע לשבוע זה רק מידרדר.. הוא נוטל את כל התרופות האפשריות גם מורפיום 75מג ונורופן וכל תרופה שתוכל להקל לו על הכאב שהוא בן אדם שבחחים לא שתה תרופות..ברצוני לדעת אם יש לו סיכוי לצאת מזה ועם לא מה ערך הזמן שנשאר לו.. הגושים הם די גדולים(לאחר הטיפול עשה בדיקות שנית ואמרו שלמטה-יש לו בשני אונות בצד ימין למטה ולמעלה את הגושים- שלמטה זה קצת ירד אבל למעלה לא והוא בזמן האחרון מתחיל להרגיש כאבים שנששלחים לו לכיוון יד ימין.. אודה לך על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר בועז ליברמן23/03/2009תאור המחלה שמסרת מתאים למחלה מתקדמת, אך עדיף לקבל נתונים מהאונקולוג המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צלעותמיכל20/03/2009
שלום, לאמא שלי התגלה סרטן השד לפני כשנה וחצי. היא עברה כריתה מלאה והוצאו לה כ- 30 בלוטות נגועות. היא עברה טיפולים כימותרפיים (AC וטקסול), ולאחר מכן נטלה טמוקסיפן. לצערנו, לפני כשלושה חודשים התגלו גרורות בכבד. מאז, אמי מטופלת באוואסטין ובקסלודה. בימים האחרונים אמי מתלוננת על כאבים בצלעות. בכוונתנו לפנות לרופא בהקדם, אך בכל זאת, יש לנו שאלה: האם יכול להיות שמדובר בגרורות בעצמות? יש לציין כי ניכר שהטיפול באוואסטין ובקסלודה הוביל לירידה במרקרים (בכמחצית), ואמי ממשיכה בטיפול זה גם בימים אלה (בעוד כחודש אמורה לעבור סי. טי.). האם על אף העובדה שאמי מטופלת בקסלודה, המשפיעה על התאים הסרטניים, יכול להיות שהתפתחו אצלה גרורות בעצמות? נודה לתשובתכם המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר בועז ליברמן23/03/2009באם הכאב משמעותי ומתמשך יש לבדוק את מקורו, יש לבצע מיפוי עצם (מתוך הנחה שלא בוצע לאחרונה), בדיקה זו רגישה וזמינה לגילוי גרורות בסרטן השד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרורה בחוליה c5שיר18/03/2009
בחוליה c5 נמצא נגע ליטי בלמינה עם חוסק רציפות עצם והתבלטות לכוון התעלה. זו גרורה בת 3.5 שנים שהוקרנה לפני 3.5 שנים.. הגרורה מסרטן שד שהתגלה ב1999. מטופלת בזומרה 3 שנים.. לאחרונה הוחלף טיפול הפמרה לפסלודקס. האם קיימת אופציה ניתוחית לחוליה זו??ידוע לי שהקרנה פעם שניה מסוכנת לעמוד השידרה. לאור הממצא מה תייעץ??
תשובה
ד''ר בועז ליברמן18/03/2009יש לבחון את הטיפול בהשוואה למצב הקודם של הגרורה ולתסמינים שנגרמים באם יש לחץ חדש על חוט השדרה, ניתן להקרין שוב בהתאם למינון הקרינה הקודם, ההחלטה על קרינה למול ניתוח תלקח לאחר הנתונים שפורטו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף מזון בשם ליקוגריןמוטי בראלי10/03/2009
שמעתי שתוסף מזון בשם ליקוגרין פועל טוב נגד גידולים מסוג קונדורסרקומה. האם זהו מידע מבוסס?
תשובה
ד''ר בועז ליברמן11/03/2009הנושא לא מוכר לי, אשמח לקבל מידע מבוסס אם קיים ברשותך
ד"ר ליברמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוקגין
מוטי בראלי11/03/2009לד"ר ליברמן
את המידע על ליקורגין שמעתי מגב' שוש נבון 050-4809810 שאמרה שד"ר וייצן מהשירות לסרקומה וגידולי עצם בתל השומר, ממליץ למטופליו על ליקוגרין.
בתודה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליקוגרין-לא ממליץ
ד``ר רוני וייצן19/03/2009המידע הנ"ל אינו נכון!!! אין כל המלצה למוצר המוזכר כטיפול בסרטן. אינני ממליץ עליו, לא למטופלי ולא לאף חולה סרטן וכמובן שלא אמליץ עליו לפני הוכחת יעילותו במחקר רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבמורן09/03/2009
שלום, לפני כ-4 חודשים החלו לי כאבים בכתף עד שלא יכולתי להזיז אותה. היתה לי בלוטה בכתף בגודל של 3 ס"מ. הייתי אצל האורטופד, הוא שלח אותי לצילום ואולטרסנד כתף. האורטופד אבחן זאת כגנגליון, נתן לי כדורים ופיזיותרפיה. הבלוטה אכן קטנה אך עדיין ישנה, מלווה בכאבים לעיתים. בנוסף, כבר חודשיים לערך אני סובלת מכאבי גב תחתון, כאבי בירכיים. הכאבים מלווים בדקירות ושריפות. הכאב התפשט גם לגב עליון,בנקודות מסוימות בגב. נשלחתי למיפוי עצמות, הערכה שמדובר בדלקת בגיד. לפני כשבוע הבחנתי שיש כאילו מן גוש בולט בעצם מעל המותן מקדימה. יש לי תחושה לא טובה, אנא ייעץ לי למי לפנות, מה לעשות? תודה מראש,
תשובה
ד''ר בועז ליברמן09/03/2009גנגליון הוא תהליך של פריצת נוזל מפרקי לתוך התת עור, כביטוי לתהליך דלקתי לרוב במפרק מתחת, התהליך אינו גידול ואינו יכול לההפך לכזה.
המלצתי לפנות לאחר מיפוי העצם ועם כל הצילומים הקודמים ליעוץ אורטופד המתמחה בתחום הגידולים/עמ"ש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה חשודה בכף הרגלאפרת04/03/2009
שלום. בערך לפני שבוע יצאה לי בלוטה על כף הרגל, ממש באמצע למעלה. היא הייתה כחולה וכאבה לי, ולאחר יומיים הכאב פסק, הנפיחות קצת ירדה, והכחול נעלם, אבל הבלוטה עצמה נשארה. כשאני לוחצת עליה יש קצת אי נעימות, וכשאני מזיזה את הבוהן לכאן או לכאן הבלוטה זזה, או נכנסת פנימה, או בולטת עוד החוצה. שאלתי היא מה סביר להניח שזה, האם זו ציסטה? או סתם משהו שנגרם אולי ממכה? האם ללכת להיבדק אצל רופא? קראתי על סרטן נדיר בכף הרגל, מה הסיכויים לדבר כזה והאם יש לו עוד סימפטומים? תודה דוקטור.
תשובה
ד''ר בועז ליברמן04/03/2009לאפרת
גידולים ראשוניים בכף הרגל נדירים כך שסביר יותר תופעה שפירה כגון ציסטה גנגליונית או תופעה דומה, באם התהליך אינו חולף בימים הקרובים הייתי ממליץ על בדיקת רופא
ד"ר ליברמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד וגרורות בעצמותמשה04/03/2009
שלום רב, גילו לאימי סרטן שד וגרורות בעצמות רציתי לדעת מה הסיכוי להחלים מכך ואיזה שלב של הסרטן זה? הטיפול הניתן לה הוא טיפול הורמונלי +עירוי פעם וחודש רציתי לדעת אם זה כול כך חמור אבקש לקבל הסבר על הטיפול ההורמונלי האם הוא מחסל את הסרטן בשד? תודה משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד וגרורות בעצמות
ד``ר רוני וייצן05/03/2009בדר"כ לא ניתן להחלים מסרטן שד עם גרורות לעצמות (שלב 4) אך ניתן לחיות זמן רב (שנים) באיכות חיים טובה.הטיפול ההורמונלי פועל ע"י הפחתת השפעת ההורמון הנשי, האסטרוגן, על צמיחת תאי הסרטן ובכך מעכב את התקדמות המחלה ואף יכול להביא לשיפור בה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדנוקרצינומה שלב 4רן20/02/2009
שלום, לאחי (בן 37) היה גידול בבלוטת הרוק שאובחן כלא ממאיר והוצא לפני כ- 4 שנים. לאחר כאבי גב של מספר שנים נערכה בדיקת CT ולאחריה עוד בדיקות שהביאו לאבחנה של אדנוקרצינומה שלב 4 שכנראה התחילה בבלוטת הרוק וכרגע מתבטאת בשני נגעים - אחד בגב לכיוון בית החזה והשני באגן. שניהם קשורים לעצמות. שאלותי - האם זה מהלך אופייני של התפתחות המחלה ? מהו המסלול הצפוי בהמשך ? הבנתי שהטיפול (בעיקר הקרנות) מיועד בעיקרו לצימצום ההתפתחות והארכת תוחלת ואיכות החיים. אין ממש אפשרות ריפוי. האם זו פרוגנוזה נכונה ? תודה על המידע, רן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות בעצמות מבלוטת הרוק
ד``ר רוני וייצן21/02/2009מהלך המחלה איטי.
הטיפול הוא בעיקרו קרינת ולעיתים יש צורך בתוספת כמוטרפיה. ניתן להוסיף תרופות לחזוק העצמות ממשפחת הביספוספונטים וכן לשאול את האונקולוג המטפל האם יש טיפול ניסיוני למחלה.
גם אם לא ניתן לרפא, תוחלת החיים יכולה להיות ארוכה באיכות חיים טובה ובטיפול מתאים לפי התפתחות המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!!אוהד08/02/2009
שלום רב, אני קצת מבוהל ובפאניקה,וחייב בבקשה תשובה לשאלה דחופה. מאז תק' החגים 2008, אנילוקח 150 גר' למיקטל ליום. כדור של 100 ועוד של 50 בסביבות חצות. היות ואני ער בלילה,אני לוקח את זה בחצות. לפני שבועיים בלבד,התחלתי גם לקחת כדור פרפנאן 4 מ"ג. כל התרופות בפיקוח פסיכיאטר. מאז 2007 לא עשיתי בדיקות דם בכלל. היום ספציפית,אני מרגיש שכל הזמן בא לי לישון,ויש לי כאבים ברגליים. בנוסף יש לי כאב בינוני בערך,בצד ימין למטה,נראה לי איפה הכבד או הכליות. האם למיקטל או פרפנאן יכול לגרםו נזק חמור לכליות אול כבד?ותוך כמה זמן נזק זה מתרחש? כל כמה זמן עליילעשות בדיקת דם לראות תפקודי כבד וכליות תקינים? ? אשמח לתשובה מהירה, בברכה,ובתודה מראש, אוהד
תשובה
ד''ר בועז ליברמן08/02/2009לצערי נראה כי השאלה עלתה בפורום הלא נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פרקים לאמילואידיסיהודית08/02/2009
אשמח אם תענה לי על שאלתי בהקדם האפשרי.. שלום שמי יהודית. ביתי בת ה18 נערה בריאה בדר"כ החלה להתלונן לפני כחודשיים על כאבי אוזניים ,כאבי ראש ,סחרחורות ואיבוד שיווי משקל. פנינו לרופאת המשפחה וזו הפנתה לטיפול אניביוטי מוקסיפן. לאחר מספר ימים הטיפול לא עזר והחל חום הופננו לבית החולים קפלן ושם גילו שיש סינוסיטיס והחליפו את התרופות לאוגמנטין. לאחר יומיים הילדה קמה עם כאבים בברך והתלוננה על כאב עז ולא יכלה לדרוך על רגלה. הסחרחורות ואי שיווי המשקל המשיכו עם כאבי הברך. בתקופה זו היה מידי פעם כאבי בטן ושלשול. חזרנו לרופאת א.א.ג ואמרה שהכול בסדר ושלחה אותנו לבדיקת שמיעה. ורופאת המשפחה נתנה לנו הפנייה לאולטרסאונד ברך עקב הכאבים ונפיחות קלה ללא אודם ללא חום ומגבלות בתונעת הברך. באולטרסאונד הודגמה כמות לא גדולה של נוזלים. טופלה בסוג של נבוקו (NABUCO) ו NSAIDS ע"י אורטופד. במשך 10 ימים של לקיחת הכדור לא חל שינוי במצבה. חזרנו לרופאת המשפחה והיא הפנתה אותנו לבית החולים אסף הרופא. לד"ר טאובר. לאחר התלבטות קראה לד"ר קופילוביץ' והוא התרשם כי מדובר בבעיה אורטופדית ולא בעיה ראומטולוגית והביא לנו הפנייה לבדיקת ANA מבחינה אורטופדית הומלץ על צילומי ברכיים וירכיים ואם תקינים הפנייה לפיזותרפיה. ובכך הביא לנו מרשם של נקסין 250 מ"ג פעמיים ביום למשך שבועיים וחזרה לביקורת בעוד חודש. התחלנו פיזוטרפיה במשך 10 מפגשים (נשארו עוד 2) הוקל על הילדה מבחינה תנועתית אך עדיין יש כאבים יש לציין שהכדורים נקסין עזרו למספר שעות מצומצם. עברה שוב בדיקות דם כלליות והכול תקין חוץ מאנמיה עם המוגלובין 10.6 ללא עדות לדלקת פעילה ( CRP וש"ד תקינים) ASLO בגדר תקין. עקב כאבי ראש חוזרים הופנתה לעבור בדיקת CT ראש ושם הוגדר התרשמות: ללא ממצא פתולוגי. ב1/12/08 החלו שלשולים וכאבי בטן מדי פעם.. בעקבות תופעות אלו חזרנו לרופאת המשפחה ושם נתנה שוב בדיקות דם ובדיקת צואה בדם סמוי (עדיין לא קיבלנו תשובה לגבי בדיקה זו). בין כול הבדיקות כבר עבר עוד חודש וחזרנו לביקורת באסף הרופא ושם ד"ר טאובר עברה על תשובות בדיקות הדם: מדיי דלקת תקינים, אנמיה לא ברור על איזה רקע, עם MCV יחסית גבוה. ממצא של גיד מעובה ונוזל במפרק ברך ימין, צילומים תקינים. הובחנה במצב כללי צליעה על רגל ימין. ללא נפיחות ברגל ימין, רגישות במימוש האזור שסביב הפטלה, ללא חום או אודם מקומי. ניתן להפיק יישור אקטיבי של הברך. כיפוף 90 מעלות. יציבות הברך תקינה. מלאות בפופליטאה מימין ושאר הבדיקה תקינה. תכנית הטיפול ומעקב:1.בדיקה ל-FMF 2.המשך פיזוטרפיה. 3.נקסין 250 מ"ג 4.אולטרסאונד לברך חוזר. 5.ביקורת במרפאת מפרקים ומרפאה אורטופדית בעוד חודש. 6.השלמת בירור אנמיה ברזל, ח' פולית, AGA EMA ויטמין B12.
תשובה
ד''ר בועז ליברמן08/02/2009על פי תיאורך עברתם בירור מקיף ורציני שעדיין לא הסתיים, אשמח אם תפרטי יותר את נושא השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך למיכתבי
יהודית08/02/2009המשך למיכתבי 7.להמנע מספורט עד להודעה חדשה. תולדות המשפחה: אב ואם בריאים (אב ממוצא מרוקאי ואם ממוצא הודי). סבתא מצד האב נפטרה באבחנה של עמילואידוזיס אך לא ניתנה אבחנה של FMF. הייתה מאושפזת מספר פעמים בקפלן עברה בירור שכלל ASM, AMA, בירור לצליאק שהיו שליליים. IG G נמצא ירוד. ANTIPARIETAL, רמת B12 נמוכה בדם, CEA תקין, CA גבוה. תרבית לפרזיטים הייתה שלילית. בביופסה שנילקחה מאילאום וצקום להערכתם מדובר או ב-MICROSCOPIC COLITIS או ב-IBD. היה הרושם כי מדובר במחלה רסטריקטיבית המערבת שקיעת עמילואיד. מתוך הביופסה הממצאים מתאימים למעורבות מ"ע במיאלומה. פראפרוטאין חיובי בדם. לאחר בירור נוצר רושם כי מדובר בעמילואידוזיס ראשונית. ככל הנראה על רקע מיאלומה נפוצה על סמך צביעות חוזרות של הדגימות שנלקחו בקפלן נוחכות פראפרוטאין בדם. עפ"י תוצאות אלה החולה מציגה מקרה של מיאלומה עם אמילואידוזיז משני לכך. כיום הילדה עדיין מוגבלת מבחינה תנועתית ברגל ועדיין עם חולשה מידי פעם ושלשולים וכאבי בטן וראש (מעין איבוד שיווי משקל). השאלה שלי היא מה יש לילדה? למי אני אמורה לפנות? איזה בדיקות לעשות? האם זה תורשתי? האם אפשרי לעשות ישר ביופסה? בתודה אמא נואשת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד"ר ליברמן09/02/2009במקרה זה הייתי משלים את הבירור הראומטולוגי אצל מומחה בתחום זה בילדים, ורק אם נשללה האבחנה בתחום זה, יש לשקול היופסיה לאחר הדמייה מדויקת יותר כגון MRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרורות בעצמות ובריאהרוית03/02/2009
לאימי היה פעמיים סרטן השד, לפני 10 שנים וכעת התגלו גרורות בעצמות ובריאה, קיבלה טומקסיפן, המרקרים המשיכו לעלות ל400, החליפו למשהו אחר וכעת עלו ל1000, מקבלת גם לוריד, ושוב צריך להחליף תרופה, האם צריך לחכות כל פעם 3 חודשים כדי לראות אם התרופה עוזרת?, איך נדע מה השלב שבו היא נמצאת מבחינת המחלה? קשה לה לנשום ויש נגעים קרוב לעורק ראשי בריאה, איזה טיפול מומלץ? האם יודעים כמה זמן נותר לחיות? בערך? כמה שלבים למחלה ומהו השלב לפני האחרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד וגרורות בעצמות וריאות
ד``ר רוני וייצן03/02/2009בסרטן שד גרורתי ניתן לטפל במגוון טיפולים כימיים והורמונלים לפי מצב החולה והרגישות לטיפולים לפי הפתולוגיה. אם המצב מחמיר אין צורך להמתין 3 חדשים. המחלה בשלב הגרורתי. הטיפול לקוצר הנשימה צריך להיות מכוון לגורם לפי החלטת האונקולוג (כמוטרפיה, הקרנות או טיפול הורמונלי או ביולוגי) וניתן להוסיף טיפול תומך באינהלציות להקלת תחושת המחנק. תוחלת החיים נקבעת לפי התגובה לטיפול ונמדדת בין שבועות לשנים. השלב לפני האחרון הוא החמרה בסימני המחלה עד אבדן הכרה.
לפי תאורך, נראה לי כי אפשר לשפר את מצבה של אמך בטיפול מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרורות בעצמות
רוית03/02/2009תודה על התשובה המהירה והמעודדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאות NSCLCאשתו02/02/2009
שלום בעלי בן 45 חלה לפני שנה וחצי בסרטן ראות תאים לא גדולים עם גרורה באדרנל שלב 4 עבר ניתוח להוצאת אונה שמאלית והוצאת בלוטת האדרנל לאחר מכן עבר טיפולים כימוטרפיים במאי 08 ובנוב'08 פט סיטי תקין לחלוטין לפני כיומיים החל להתלונן על כאבים חזקים ברגליים במיוחד במנוחה הבוקר גם נוספה תחושה של זרמים בכל הגוף (לפי תאור שלו) האם יש חשש לגרורות בעצמות ומה צריך לעשות? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ראות וכאבי רגלים
ד``ר רוני וייצן02/02/2009כאבים ברגלים וזרמים בכל הגוף יכולים להופיע מסיבות שונות אך קודם לכל יש לשלול גרורות. טיפולים כימיים מסוימים עלולים לגרום לתופעות כאלו אולם יש צורך בבדיקת האונקולוג בדחיפות וביצוע ברור בהתאם לממצאיו. תלונות חדשות מחייבות התיחסות מיידית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)