פורום אורתופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר בועז ליברמן
ד"ר בועז ליברמן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר בועז ליברמן ללא פרסום בפורום

• CT כפות רגליים
    ארי
    15/07/2009

לפני כחצי שנה נכנסה זכוכית בכף הרגל – הוצאה בניתוח בבה"ח .
    ומאז כאשר אני דורכת על הרגל מיד היא תתנפח ותכאב ... רוב הזמן הרגל רדומה ולפעמים מרגישה כזרם חשמל הולך בה ... וכשעומדת עליה אז היא תנמנם ....
    ולכן עשיתי CT כפות רגלים והנה התשובה : בבקשה הסבר קצר על הממצאים ואם יש בדיקות אחרות שאפשר לעשות כדי לדעת מה הולך ברגל .
    אההה , בדיקות הדם תקינות ולא מראות על תהליך זיהומי כלשהו ....
    תודה והמשך יום עים ,

הממצאים :
    שמאל :
    המבנים הגרמים והמשטחים הפרקים מודגמים תקינים .
    ללא עדות לתהליך הרסני גרמי .
    מודגמת בצקת ברקמת השומן התת עורי באספקת המידיאלי של הקרסול העוטפת את האספקט קדמי דיסטלי של גיד הטיביאליס האחורי , לא ניתן לשלול תהליך זיהומי ? דרושה קורלציה קלינית .
    אין עדות לגוף זר רדיו אופקי .
    ימין :
    המבנים הגרמים והמשטחים הפרקים מודגמים תקינים.
    מודגם מהלך תקין של הגידים .

תשובת המיפוי לפני חודשיים :
    מאגרי דם מוגברים באספקט פנימי של כף רגל שמאל . קליטה מוגברת דיפוזית בכף רגל שמאל עם מוקדים ב TMT-1 ובאיזור טארסלי פנימי . סיכום : התמונה יכולה להתאים לתהליך דלקתי/זיהומי ברקמות רכות של כף רגל שמאל כנראה עם מעורבות גרמית באיזור טארסלי באספקט פנימי . לא ניתן לשלול אוסטיומיליתיס באיזור TMT-1 או ARTHRITIS SEPTIC .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CT כפות רגליים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד''ר בועז ליברמן
    15/07/2009

ממליץ לפנות לאורטופד המתמחה בנושא כף-רגל,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בפיענוח מיפוי עצמות לחולת סרט
    ענת
    10/07/2009

השד.

אני מקוה כי תוכלו לעזור: אמי מאובחנת עם סרטן השד ( 7 ס"מ), מעורבות של כל בלוטות הלימפה, טריפל נגטיב, בוצעה כריתת שד שמאל ובשבוע הבא אמורה להתחיל טיפול ראשון של AC. אתמול בוצע CT - PET ( אחרי בקשה מפורשת של המשפחה) וכאשר נכנסתי לאתר של אסותא לבדוק אם ישנן תוצאות , ראיתי את התוצאות של מיפוי עצמות שבוצע לפני הניתוח בחודש מאי ולפי הרופא היה תקין.

לי אישית כלל לא נראה תקין ואודה אם תוכלו לעזור:
    מיפוי עצם כל גופי
    ממצאים: קיימת קליטה מוגברת בחוליות D11, D12 ( חשד לתמט).
    קיימת קליטה מוגברת בעצמות טרסוס של שתי כפות רגליים, בברכיים, ברושר כף יד ימין, ב- LT. SIJ, בחוליה L 5, בע"ש גבי עליון וצווארי, אי סדירות קשה בקליטה בע"ש.
    סיכום: קליטה מוגברת כנ"ל ככל הנראה על רקע שינוייים ניווניים או דלקתיים.
    דרוש בירור רדיולוגי של ממצאים בחוליות D11, D12.

אציין כי לא הופנינו לשום בירור.
    האם יש איזה שהוא רמז שחס וחלילה מדובר בגרורות? למה הכוונה בירור רדיולוגי ואיך מגיעים אליו?
    מה זה תמט?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות

אלי תורג'מן
    28/02/2013

ד"ר שלום אנא עזור לי להבין את הבדיקה
    תוצאות הבדיקה מיפוי עצמות כולל ספקט
    הזרקה tc-99 mdp 25 mci
    ממצאים :קיימת קליטה מוגברת בגוף חוליה d12. ב-acj דו"צ קליטה מעט מוגברת בטרסוס כף רגל ימין בברכיים במדור עליון של פרק ירך שמאל ואי סדירות בקליטה בע"ש
    סיכום: קליטה מוגברת כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים היווניים או דלקתיים
    קשה עם כל הקיצורים האלה מה זה דו"צ מה זה בע"ש ומה זה טרסוס
    תודה מראש
    אלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר בועז ליברמן
    10/07/2009

משמעות המלה תמט היא שבר קריסה של החוליה, בדיקת ה PET משלבת מיפוי ו CT ותיתן תשובה אמינה יותר בקשר למקור השינויים במיפוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרורה בעצם הפוביס מימין
    איציק
    02/07/2009

א.נ.

אני אחרי טיפולים כימוטרפים אחרי שעברתי ניתוח להסרת שלפוחית השתן + ערמונית היום נשארתי עם גרורה בעצם הפוביס בצד ימין וסטומה בצד ימין בשנת 1997 עברתי הקרנות לאזור האגן

אני מבקש לדעת כיצד ניתן לרפא בגרורה זו.

בכבוד רב
    איציק

לקביעת תור
    סגירה
    גרורה בעצם הפוביס מימין

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר בועז ליברמן
    02/07/2009

לפני טיפול צריך לדעת: האם הגרורה פעילה, האם קיימות גרורות נוספות או שהיא מוגדרת כגרורה יחידה, גודל ומידת המעורבות של העצם בתהליך, מה ההשפעה הקלינית של הגרורה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבלה קשה בגב
    גליה
    26/06/2009

שלום רב,
    אני בת 44, עם סרטן שד מפושט לעצמות. קיימת קליטה קטנה ביותר באגן ובחוליה D6
    מטופלת בטיפול אנטי הורמונולי ופונופוס.

היום, החלקתי במדרגות ונחבלתי קשות בגבי.
    אני הולכת, יושבת, עולה מדרגות. אבל מרגישה כאבים חזקים בגב עם הקרנה לצידי הבטן, מתחת לצלעות. לא נראית חבלה חיצונית על הגב.

חוות דעתכם בבקשה לגבי נחיצות ברור,
    אני לא ששה לגשת למיון ולבלות שם שעות כולל צילומי רנטגן מיותרים, אולי.
    האם לדעתכם יתכן נזק לחוליות או לעצמות?

ושאלה נוספת, האם אני יכולה להמשיך לבצע פעילות גופנית, צעידה, אם זה לא מכאיב לי מדי?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חבלה קשה בגב

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר בועז ליברמן
    26/06/2009

באם אין החמרה בכאב או בתסמינים נוספים ניתן להמתין עם המשך בירור, חבלתך מקבילה לחבלת אדם בריא תוך דגש על מצב העצם (משך המחלה וסוג הטיפול התרופתי עד כה כולל תרופות תומכות שלד)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר ליברמן,

גליה
    26/06/2009

זה לא מובן מאליו שאתה משיב על שאלות ביום שישי בערב.

אני לא מרגישה החמרה. יש אולי אפילו הטבה מסויימת במידת הכאב.

במידה וימשיך כפי שזה, האם יש טעם לבצע ברור בכל זאת?

ציינת שיש להתייחס אלי כאל אדם בריא בהקשר לחבלה ועדיין יש לי חששות,
    כגון, האם החבלה עלולה לגרום למחלה הגרורתית להתפשט יותר?

ושאלה נוספת, האם ניתן להמשיך בצעידה של כשעה שאני נוהגת לעשות בכל יום?
    או שאדיף להמתין עד שהכאבים יחלפו לגמרי?

ושוב תודה רבה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרקומה
    סבטלנה
    26/06/2009

שלום רב
    אני בת 40,עברתי ניתוח בOSTEOSARCOMA בזרוע יד שמולה לפני כ4 חודשים
    עדיין סובלת מכאבים חזקים,חולשה וסחרחורת,אני עדייןלא יכולה לתפקד,רב הזמן אני רק ישנה,לפני חודש חזרתי לעבודה אבל מתעייפת מאוד,כל הפניות שלי לרופא לגבי כאבים מקבלת תשובה סובלנות,נכון להיום אני משתמשת במדבקות פנטה 25,וארטופן 400 לפי צורך,לפעמים עד 3-4 כדורים ביום,גם רופא משפחה לא מתייחס לתלונות שלי,אני פשוט אחרי ניתוח נשארתי לבד מול בעיה שלי
    (ביקור אצל אורטופד אונקולוג פעם בחודש)ו אף פעם לא קיבלתי תשובה לגבי מצבי
    מה לעשות אני לא ידעת ,אין לי כוח,הכאבים מחלישים אותי מאוד ,פשוט אי אפשר להמשיך להיות כך
    האם יש איזה שהוא טיפול אחרי ניתוח,כדי להקל את החיים

תודה מראש סבטלנה

לקביעת תור
    סגירה
    סרקומה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר בועז ליברמן
    26/06/2009

באם את מטופלת על ידי מרכז מתמחה באורטופדיה אונקולוגית,אני בטוח כי את מקבלת את הטיפול הכוללני המתאים, ניתוחים בתחום זה כוללים לרוב כריתה רחבה עם הנכות שמגיעה לאחר ניתוח, ושחזור בהתאם למגבלות האנטומיה.
    השיקום יכול להמשך תקופה ארוכה תוך דגש על תפקוד למול טיפול שימנע את חזרת המחלה, אשמח לענות בפירוט לאחר קבלת יותר פרטים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר וייצן
    בת26
    18/06/2009

היי, רציתי לדעת בבקשה איזה בדיקות עושים בשביל לדעת אם אני נשאית של גן הגורם לסרטן שד איך זה נקרא ובאיזה גיל אפשר לעשות את הבדיקה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר וייצן

הוספת תגובה

• גן לסרטן שד

ד``ר רוני וייצן
    21/06/2009

בדיקה גנטית לסרטן שד מומלצת למי שחשודה כנשאית הפגם הגנטי הנקרא BRCA. לאישה שחלתה בגיל פחות מ 40 או שהיו במשפחתה מקרי סרטן שד או שחלה. מדובר בבדיקת דם הנעשית במסגרת בתי החולים או קופת החולים, אחרי יעוץ גנטי. בגילך אפשך לבצע את הבדיקה אך רק בתנאי שקיים חשד להיותך נשאית הפגם הגנטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה בנוגע לשבר בף הרגל
    דורית
    16/06/2009

שלום,
    קוראים לי דורית אני רקדנית בקבוצה למחול .
    לפני כשבועיים בחזרות לקראת הופעה נוצר לי סדק בבוהן הגדולה ברגל ימין.
    שבר נוצר כתוצאה מקפיצה ונחיתה לא טובה על כף הרגל.

ההופעה הינה בתחילת חודש יולי ועליי לחזור לאימונים בהקדם.
    בצילום חוזר שעשיתי עדיין רואים את השברץ השבר קטן ונמצא במפרק העיליון ביותר של האצבע הגדולה.

במידה ואני חוזרת לאימונים האם אני גורמת נזק בלתי הפיך שימנע את האיחוי המוחלט של המפרק ?
    תחושת הכאב היא המדד היחידי ? (אם כואב להפסיק ואם לא כואב זה בסדר ??)

(# אשמח לקבל המלצות אייך לשקם את האזור - האם כדאי לפנות לפיזיותרפיה ?)

אודה להתייחסותכם!
    בתודה מראש,
    דורית

לקביעת תור
    סגירה
    דילמה בנוגע לשבר בף הרגל

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר בועז ליברמן
    16/06/2009

שבר מתחבר ראשונית תוך 4-6 שבועות לכל הפחות, נזק עתידי ניתן לקבוע לפי מיקום השבר ומידת התזוזה בו לאחר ביצוע צילום רנטגן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שד שהתפשט לעצמות
    חגית
    15/06/2009

שלום רב!

בגיל 28 אובחן סרטן שד, לאחר כשנה וחצי pet ct התגלו גרורות בעצמות השלד
    מטופלת בטמוקסיפן וזומרה אחת לחודש
    בבדיקה אחרונה עליה משמעותית במרקרים אני לפני סיטי
    שאלותיי,
    עקב תת פעילות של בלוטת התריס האם כדאי לי להתעקש על mri או לעשות ct
    הכאבים בגב תחתון ובעצמות מחמירים מה עליי לעשות על מנת להקל את הכאבים?
    האם יש טיפול חדש בגרורות ? אני רוצה להגיע אליכם למחלקה בהקדם מה עליי לעשות?

תודה מראש,
    חגית

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן שד שהתפשט לעצמות

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר בועז ליברמן
    15/06/2009

בדיקת MR מוגבלת מבחינת גודל השדה הנבדק ולכן לבדיקה כל-גופית/נרחבת ה CT עדיף, ניתן לקבוע תור במכון האונקולוגי בבי"ח שיבא בטלפון 5305347 (אתי, מזכירת השרות לגידולי שריר-שלד)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בעצם הכסל השמאלית
    יוסי
    08/06/2009

נגע ליטי בעל גבולסקלרוטיבקוטר 1 עד 2 סמ.עצם כסל שמאלית קרוב למפרק הסקרואיליאקלי
    עברתי מיפוי עצם והיא נמצאה שפירה ותקינה
    יש מדי פעם כאב מציק
    חוות דעתך בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בעצם הכסל השמאלית

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר בועז ליברמן
    08/06/2009

התאור הכללי מתאים לנגע שפיר, פרטים מדויקים לאחר בדיקה ומעבר על ההדמיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות
    בת
    19/05/2009

עשיתי בדיקת מיפוי עצמות והתוצאה היא כך : בבקשה אם אפשר עזרה בהסבר קצר והאם יש משהו שצריך טיפול (יש לי בדיקת רופא אורטופיד בעוד שבועיים ) . סיכום ומסקנות : מיפוי עצמות - שלד מרכזי , גפיים תחתונות, מיפוי תלת שלבי מכון לכפותהרגליים . חומר TC-MDP. מאגרי דם מוגברים באספקט פנימי של כף רגל שמאל . קליטה מוגברת דיפוזית בכף רגל שמאל עם מוקדים ב TMT-1 ובאיזור טארסלי פנימי . סיכום : התמונה יכולה להתאים לתהליך דלקתי/זיהומי ברקמות רכות של כף רגל שמאל כנראה עם מעורבות גרמית באיזור טארסלי באספקט פנימי . לא ניתן לשלול אוסטיומיליתיס באיזור TMT-1 או ARTHRITIS SEPTIC . הבדיקה נעשתה בגלל : לפני כשלושה חודשים דרכתי על זכוכית -כף הרגל התנפחה , הזדהמה חוץ מהאודם והחום המקומי באיזור . ולכן אושפזתי בבה"ח לטיפול אינטוביוטיקי דרך הוריד(6 שבועות ) + אינטוביוטיקה בפומי . וגם כן טיפול כירורגי - עברתי ניתוח בכף הרגל שהוא הרחבת החתך פרוקסימלית ודסיטלית , הטרייה ושטיפותמ מרובות והשאירו הפצע פתוח . עכשיו הפצע נסגר אבל יש לי כאבים , נפיחות וחום מקומי ... עשיתי בדיקות דם וצילומי רנטגן שלא הראו זיהום או דלקת , האם בכל זאת יכול שכן יש זיהום ברגל ?! ואיך אפשר לדעת בוודאות ? איזה בדיקות צריכה לעשות כדי להיות בטוחה בכך ? האם יש טיפול תרופתי לכך ?! תודה ויום טוב ,

לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי עצמות

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר בועז ליברמן
    20/05/2009

החלטה על אבחנה של זיהום בעצם מתקבלת בשילוב של תמונה קלינית (מצב פצע, חום מקומי וסיסטמי), בדיקות עזר (צילומים, מיפוי וכו'), ובדיקות מעבדה (ספירת דם, שקיעת דם, CRP).
    זיהום כרוני מחייב לרוב טיפול כירורגי, לרוב יותר מפעם אחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

בת
    23/05/2009

שוב תודה לך ,
    הפצע כבר נסגר ואין סימני זיהום חיצוני ...
    בקשר לבדיקות הדם (לפני שבוע וחצי עשיתי בדיקות דם במיון כולל משכתוב למטה והיו תקינות ) . אבל האורטוביד במרפ' שבדק אותי לפני יומיים בקש לעשות עוד פעם בדיקות דם ולצערי לא יצאו כל כך תקינות והנה חלק מהיוצא מהנורמה שלדעתי שהן החשובות ... ולכן אם יש משהו , אז בבקשה ... תגיד WBC = 23.990 NEUT = 95.300 LYM % = 2.500 crp = 30 ESR = מעל מאה C-REACTIVE PROTIN = 38.38 ALPHA-1 ANTITRYPSIN =259

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר פתולוגי בירך אצל חולה סרטן
    michal
    18/05/2009

אבי בן 62 אובחן אצלו סרטן כיס השתן עם גרורות . לקראת הקרנות בירך להפחתת כאבים התגלה שבר פתולוגי ולכן לא התחילו בהקרנות והשאלה על הפרק היא האם להכניסו לניתוח של מסמור הירך או רק להמשיך את המתיחה של הירך תוך שהוא שוכב ללא תזוזה כמעט. השאלה שלי היא האם הניתוח הוא לא האופצייה היחידה למעשה על מנת להחזיר לו את מעט איכות החיים שעוד יכולה להיות לו.
    אנו בני המשפחה וגם הוא מבינים כי אין עוד הרבה סיכויים להאבק בסרטן האגרסיבי ולכן אני רוצה שיוכל את ימיו האחרונים (שאיש לא יודע כמה עוד יהיו) להעביר ללא כאבים וסבל שיתפתח כתוצאה משכיבה ממושכת ללא תזוזה של הגוף ושקרוב לוודאי יגרום לבעיות נוספות.

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    18/05/2009

שבר בירך דורש לרוב ניתוח, הטיפול בשבר מאפשר חזרה לתפקוד ושליטה על הכאב , סוג הניתוח נקבע ממיקום השבר ומידת המעורבות של העצם כאשר הבחירה לרוב היא בין קיבוע על ידי מסמר זה או אחר, או החלפה חלקית/מלאה של מפרק הירך
    שכיבה במיטה ללא טיפול אינה אפשרות סבירה, אלא אם האונקולוג המטפל סבור שאביך לא יעמוד בניתוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרורות מלנומה בריאות
    חנה
    18/05/2009

מבקשת לדעת מה פירוש האבחנה הבאה: גרורות מלנומה בריאות מסוג סרקומה.
    הגידול הראשוני היה מלנומה דסמופלסטית בקרקפת.

לקביעת תור
    סגירה
    גרורות מלנומה בריאות

הוספת תגובה

• גרורות מלנומה

ד``ר רוני וייצן
    19/05/2009

האם האבחנה לפי ביופסיה או צלום (CT)?
    אם אכן ממצאים בריאות החשודים לגרורות, מדובר קרוב לודאי במלנומה.
    סרקומה היא גדול שונה ממלנומה.
    יש אבחנה אחת המשלבת בין השניים: CLEAR CELL SARCOMA שהיא למעשה מלנומה אך זה לא המקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול סרטני בראות
    נעה
    15/05/2009

אמי בת 63 גילו לה לאחרונה גידול סרטני בראות לפני הגילוי היו לה כאבים חזקים ברגל שמאל וכעט יש לה כאבים חזקים ביד ימין היא כל הזמן חלשה וכואבת האם יש קשר בין המחלה לכאבים ביד וברגל והאם אנחנו צריכים למהר ולזרז את בדיקת הPET שאנחנו מחכים לתור

לקביעת תור
    סגירה
    גידול סרטני בראות

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר בועז ליברמן
    15/05/2009

נא לפרט על סמך מה בוצע האבחנה, ז.א ביופסיה, ברונכוסקופיה, CT, מיפוי עצם וכו'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד בנושא סרטן שד גרורתי
    שרון גיל
    12/05/2009

שלום רב,

מדבריך אני למדה כי יכול להיות מצב בו טיפול בפסלודקס (שלא נוסה עד כה), עשוי להועיל לאחר כשלון טיפול הורמונלי קודם (פמרה, ארומזין, טמוקסיפן)? או שמתחייב מעבר לטיפול כימי בשילוב הרצפטין באם יש החמרה בסימפטומים ועלייה בסמנים?

האם יש משמעות לפרקי הזמן שחלפו מאז הופעת הגידול הראשוני (בשנת 81') ועד ההשנות המקומית (95') ועד להופעת הגרורות (2007) לגבי קצב התנהלות המחלה? האם מהלך מחלה שהוגדר איטי וכרוני יכול להפוך מהיר ואגרסיבי?

האם באמצעות טיפול כימי משולב הרצפטין ניתן להשיג רמיסיה ממושכת?

ישר כח על פועלכם, על הזמן שאתם מקדישים ותשומת הלב האישית.

שרון.

לקביעת תור
    סגירה
    עוד בנושא סרטן שד גרורתי

הוספת תגובה

• סרטן שד גרורתי - בהמשך לשאלותיך

ד``ר רוני וייצן
    13/05/2009

המעבר לטיפול כימי מתנה במצבה של אמך ובמידת הפיזור הגרורתי. אם הגרורות בעצמות בלבד ומצבה הכללי טוב ללא כאבים משמעותיים, ניתן לנסות עדיין טיפול הורמונלי (יש מספר טיפולים שלא נוסו). עליה בסמנים בלבד אינה סיבה למתן כמוטרפיה.
    המחלה עלולה להפוך לאלימה יותר וקצב ההחמרה מהיר יותר לעומת התקופה הקודמת.
    טיפול כימי משולב עם הרצפטין יכול להביא לתקופה ארוכה ללא התקדמות המחלה אולם על הרופא המטפל להמליץ על הטיפול הנכון בכל שלב.
    תודה על הברכות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר וייצן היקר

שרון
    13/05/2009

קבלתי בהערכה ובתודה את תשובותיך. חייבת לציין שוב שאני מלאת הערכה לפועלכם, למסירות ולרגישות.
    לאחר התייעצות עם האונקולוג המטפל, הוחלט להתחיל בטיפול בהרצפטין + נבלבין אחת לשבוע בגלל מיקום הגרורה הפעילה והלחץ שיצרה על תעלת השדרה. אמא מרגישה טוב. יש הקלה משמעותית בכאבים לאחר סדרת ההקרנות. נקווה כי הטיפול אכן ישיג רמיסיה ממושכת תוך איכות חיים טובה.

לציין כי הגרורה בחוליה התפתחה תוך גמילה מטמוקסיפן (מס' חודשים) ולאחר שנתיים של שימוש בפמרה ואח"כ מעבר לארומזין וטמוקסיפן עם תוצאות טובות עד שחדלו להשפיע - נצפתה עלייה במרקרים (ללא סימפטומים).

האם נבלבין הינו טיפול כימי "קל" יותר שתופעות הלוואי שלו נסבלות?
    האם הטיפול המוצע ניתן לפרק זמן מסוים או כל עוד משפיע לטובה על המחלה?

יש מקום לאופטימיות?

ושוב תודה מקרב לב.
    שרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שד גרורתי
    שרון גיל
    10/05/2009

אימי בת 60. חלתה בסרטן השד לראשונה בגיל 30. השנות בשד לאחר 15 שנה. עברה הקרנות וטופלה בטמוקסיפן ללא כימוטרפיה עד כה. לפני כשנתיים וחצי, לאחר שסבלה מכאבי גב, התגלו במיפוי עצם גרורות בחוליות ובאגן. טופלה בפמרה ואח"כ בארומזין והרגישה מצוין. בחודשים האחרונים עלייה משמעותית בסמנים. ( לאור נוכחות גרורות חדשות הוחלט על מעבר לטיפול כימוטרפי משולב הרצפטין (עדיין לא הוחלט על פרוטוקול). עברה לאחרונה סדרת הקרנות בעמ"ש כתוצאה מלחץ שנוצר על חוט השדרה. כרגע מרגישה טוב. רק חלשה.

אודה למענה על מס' שאלות שמטרידות אותי:

1. האם כשלון הטיפול ההורמונלי מצביע על פעילות ייתר של המחלה והפיכתה לאגרסיבית יותר?
    2. האם טיפול כימוטרפי בשילוב הרצפטין עשוי לדכא את קצב התפתחות המחלה למשך שנים תוך איכות חיים טובה?
    3. מדוע אחרי שנים רבות כל כך של טיפול הורמונלי, המחלה לא מגיבה יותר לטיפול?
    4. האם טיפול כימי משולב הרצפטין הינו קל יותר?
    5. איך אפשר לסייע בהתמודדות עם תופעות הלוואי של הטיפול וכיצד ניתן לתמוך במערכת החיסונית בתקופה זו?

אלפי תודות,

שרון.

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן שד גרורתי

הוספת תגובה

• סראן שד גרורתי

ד``ר רוני וייצן
    10/05/2009

שרון שלום רב
    בתשובה לשאלותיך:
    1. כשלון טיפול הורמונלי מעיד על עמידות לטיפול אך לא נשללת האפשרות לתגובה לטיפול הורמונלי שלא נוסה עדיין.
    2. ישנן מטופלות החיות שנים באיכות חיים טובה, תלוי בתגובה ובסבילות לטיפול.
    3. העמידות לטיפול תלויה בשנויים גנטיים בגידול או בברירה טבעית לפיה התאים העמידים לטיפול ההורמונלי הם אלו השורדים.
    4.טיפול כימי עם הרצפטין אינו קל יותר (ממה?) אולם ניתן לטפל כך שלא יפגע משמעותית באיכות החיים.
    5. לפי סוג הטיפול הכימי ניתן למנוע או להקל בתופעות הלואי. רצוי לפנות בנושא זה לרופא המטפל.
    אין צורך בדר"כ לתמוך במערכת החיסונית בזמן הטיפול בהרצפטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה המהיר והאכפתי

שרון גיל
    11/05/2009

מדבריך אני למדה כי יכול להיות מצב בו טיפול בפסלודקס (שלא נוסה עד כה), עשוי להועיל לאחר כשלון טיפול הורמונלי קודם (פמרה, ארומזין, טמוקסיפן)? או שמתחייב מעבר לטיפול כימי בשילוב הרצפטין באם יש החמרה בסימפטומים ועלייה בסמנים?

האם יש משמעות לפרקי הזמן שחלפו מאז הופעת הגידול הראשוני (בשנת 81') ועד ההשנות המקומית (95') ועד להופעת הגרורות (2007) לגבי קצב התנהלות המחלה? האם מהלך מחלה שהוגדר איטי וכרוני יכול להפוך מהיר ואגרסיבי?

האם באמצעות טיפול כימי משולב הרצפטין ניתן להשיג רמיסיה ממושכת?

ישר כח על פועלכם, על הזמן שאתם מקדישים ותשומת הלב האישית.

שרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה