מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם חייבים לעשות ניתוח עכשיואורית13/12/2021
שלום פרופסור
אני אשה צעירה ובריאה בת 30 .שבועיים יש לי נפיחות כואבת בפנים ללא הזעות לילה וללא חום ללא גרד וללא ירידה במשקל .נטלתי אנטיביוטיקה ללא הטבה .עשיתי US ושם הודגמו מספר בלוטות לימפה היפואקאיות ובנוסף יש בלוטת לימפה היפואקואית עם קורטקס מעובה בתוך הפרוטיס .בבדיקות דם יש עליה בלימפוציטים והפרעה קלה באנזימי כבד הפטוצלולריים ALT 85 ,AST 74 ,ו LDH חזר 443 כשהנורמה הוא עד 260 .רופא אף אוזן וגרון אחד רוצה לעשות ניתוח ולהוציא בלוטת לימפה שלמה לביופסיה ורופא שני אומר שניתן להמתין ולראות המטולוג
מה דעת הפרופסור האם דווקא הלימפוציטוזיס והעליה באנזימי כבד הפטוצלולריים לא מרמזים דווקא על מחלה וירלית ואולי LDH מייצג נזק כבדי ולא לימפומה .האם אפשר להמתין עד תור להמטולוג או שצריך לעשות ביופסיה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חייבים לעשות ניתוח עכשיו
פרופ` אבירם נצר14/12/2021אורית שלום,
אני מתקשה לי לייעץ לך כיוון שלא בדקתי אותך ולא ראיתי את תוצאות הבדיקות.
לפי התרשמותי, הייתי בהחלט ממתין עם ביצוע הביופסיה עד לבדיקת ההמטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחה מהירה של גוש בפרוטיסלירן24/11/2021
שלום דוקטור
אני בן 20 .צמח לי בשבועות האחרונים [מזה חודשיים וחצי ] גוש מתחת לאוזן וקצת מקדימה .הלכתי לרופא והוא שלח אותי לביופסיה של גוש בפרטיס וחזר אבחנה של
most probably cellular pleomorphic adenoma ושדרושה קורלציה קלינית .יש לי תור לרופא אף אוזן גרון רק בעוד שבועיים .האם אפשר להמתין שבועיים .אני דואג שאולי זה מאוחר מידי בגלל הצמיחה המהירה של הגוש .קראתי באינטרנט שצמיחה מהירה פחות מאפיינת פלאומורפיק אדנומה ויכולה יותר להחשיד לסרטן ושדרוש טיפול מהיר .
שאלתי לדוקטור האם התור מאוחר מידי או שזה בסדר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחה מהירה של גוש בפרוטיס
פרופ` אבירם נצר24/11/2021לירן שלום,
תהיה רגוע. אין כל סיבה להיכנס ללחץ. מדובר, קרוב לוודאי, בגידול שפיר. תור בעוד כשבועיים הוא סביר בהחלט.
בהצלחה בניתוח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בראש הגולגולתשש22/11/2021
קראתי שלאיש המודאג מבליטה בראש המלצת להימנע מסי.טי. מוח בגלל הקרינה. אז למה לא אמ.אר.אי?
מכיר מישהו שכך התגלה לו סרטן בראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה בראש הגולגולת
פרופ` אבירם נצר23/11/2021אני ממליץ שתתייעץ עם רופא המשפחה, ואם זה יתרשם שיש מקום לכך, יפנה אותך להתייעצות נוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועת צוואר מהירה - באלכסון לכיוון הכתףניב16/11/2021
שלום,
אתמול ניסיתי לקרב את אוזן שמאל לכתף שמאל אך עשיתי זאת בתנועה מאוד מהירה שגרמה לכאב בצד השמאלי של הצוואר (הצד שהתכווץ כתוצאה מהתנועה האלכסונית - רבע מעגל - שמאלה). השאלה שלי היא האם תנועות כאלה נניח ונעשות בשגרה וגורמות לכאבים הללו עלולות לגרום לדיסקציה של עורקי הצוואר?
אציין שצד ימין של הצוואר (החלק החיצוני של תנועת רבע המעגל לא נמתח כלל ולא הורגש בו שום כאב, אלא רק התרחש כיווץ של הצד השמאלי של הצוואר - פנים ה"מעגל" כתוצאה מקירוב מהיר מאוד של אוזן שמאל לכתף שמאל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועת צוואר מהירה - באלכסון לכיוון הכתף
פרופ` אבירם נצר17/11/2021ניב שלום,
הבעיה שאתה מתאר, קשורה לבעיה אורתופדית. קרוב לוודאי לשינויים בחוליות עמוד השדרה. לא סביר שתנועה כזאת תגרום לפגיעה בעורקי הצוואר.
אם הבעיה חוזרת על עצמה. אני מציע שתתייעץ עם אורתופד, מומחה לבעיות גב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא לוואי בבלוטת התריס בmri צווארידנית15/11/2021
שלום רב,
עשיתי mri צווארי פעם שניה מזה מספר חודשים במספר מנחים
ונמצא ממצא לוואי שלא היה בmri הקודם ובו מצויין
"ממצא לוואי: הגדלת בלוטת התריס יותר מימין לקורלציה עם us"
אשמח לדעת על המשמעות של זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא לוואי בבלוטת התריס בmri צווארי
פרופ` אבירם נצר16/11/2021דנית שלום,
אין כל משמעות לממצא שאת מתארת. אני מציע שתתייעצי עם רופא המשפחה שלך. יש מקום כנראה, לאולטרה סאונד וכן לבדיקת תפקודי בלוטת התריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח US רקמות רכות ובלוטת המגןעמית סלומון04/11/2021
פרופ' נצר שלום רב,
אודה אם תוכל לתת את דעת לגבי שני הממצאים האלו בבדיקה שנערכה, כדי שנדע האם ומה נדרש לעשות:
רקמות רכות :
מצד שמאל+ימין : הדגמה תקינה של הרקמות הרכות.
בצוואר מימין באספקט העליון קדמי מספר בלוטות לימפה עד גודל 20 מ"מ בעלות קורטקס מעט מעובה, סינוס שומני שמור, יתכן
תגובתיות.
בצוואר משמאל מספר בלוטות לימפה עד גודל 20 מ"מ, בעלות מראה סונוגרפי רגיל.
בלוטת מגן :
איסטמוס – בגודל :
לא מורחב, מרקם אחיד.
אונה ימנית - בגודל :
.1TR , לא מוגדלת, מרקם אחיד, מספר קשריות היפואקוגניות זעירות, הגדולה 6 מ"מ
אונה שמאלית – בגודל :
לא מוגדלת, מרקם אחיד.
ווסקולריזציה רגילה של רקמת הבלוטה
המון המון תודה.
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח US רקמות רכות ובלוטת המגן
פרופ` אבירם נצר04/11/2021עמית שלום רב,
הדמיית הצוואר נראית תקינה. ישנן קשריות לימפה קטנות תגובתיות בצוואר, דו צדדית, לא חשודות. גם בלוטת התריס תקינה ללא קשריות חשודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ נצר על התשובה המהירה, מעריך מאוד.
עמית04/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור גוש על ידי FNA והמתנה לתשובהאיתן01/11/2021
שלום דוקטור
במהלך השבועות האחרונים שמתי לב לגוש שצמח פתאום מאחורי האוזן .נשלחתי ל US ובפיענוח בפרוטיס שמאל הודגם גוש סולידי מעט היפואקואי בגודל 17 מילימטר עם זרימת דם בתוכו .יתכן שמדובר באדנומה פליאומורפית אבל נדרש FNA
נעשה לי FNA ואני מחכה לתשובה
יש לי 3 שאלות
1.הבנתי שזרימת הדם מחשידה לתהליך סרטני .האם הבנתי נכון ?
2.מדוע לא עושים לי MRI
3 .במידה והתוצאות יחזרו שמדובר בגוש שפיר .מה השלב הבא .האם ניקור חוזר או MRI או משהו אחר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור גוש על ידי FNA והמתנה לתשובה
פרופ` אבירם נצר02/11/2021איתן שלום,
בתשובה לשאלותיך, זרימת הדם לא מחשידה לגידול ממאיר. אין הכרח בביצוע MRI רק במצבים מסוימים. במידה שיתברר שמדובר בגידול, ואפילו שפיר, יהיה צורך להסיר אותו בניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על תוצאות MRI מוחחלי06/10/2021
שלום, נראה שזה לא העלה את התשובה בתגובה הקודמת
ארשום את התוצאה -
חדרי המוח וחללי הcsf ברוחב תקין
לוקריוזיס קלה
מספר רב של מוקדי אות גבוה בחומר הלבן השטחי והעמוק בדתי ההמיספרות.
ללא עדות לדמם או דפוזיה רסריקטיבית
הטונזילים הצרבלריים בעמדה תקינה
לסיכום - שינויים אסכמיים על רקע מיקרו אנגיופטיה, ללא עדןת לאוטם חריף
ללא עדות לתהליך תופס מקום.
אשמח לחוות דעתך,הסבר על התוצאה וכיצד יש להמשיך טיפול
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת על תוצאות MRI מוח
פרופ` אבירם נצר09/10/2021חלי שלום,
זה אתר גידולי ראש וצוואר (א.א.ג.). לגבי פענוח MRI מוח, אני ממליץ שתיכנסי לפורומים של נוירולוגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חובת הקרנות וחשש מתופעות לוואימרינה13/09/2021
שלום פרופסור
בעלי אובחן עם C T3N0M0 של גלוטיס .ניתן לו כימותרפיה ציספלטין ביחד עם הקרנות 70 גריי ,אחרי זה הוא עבר salvage total laryngectomy .הוא סוכם כ stage IVa T4aN0M0 glottis SCC Recurrent .עכשיו רוצים לתת לו הקרנות בגלל חשש Stomal RECURRENCE אבל מפחידים אותושזה יכול לגרום שהוא לא יוכל לאכול רציתי לשאול האם הוא חייב הקרנות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חובת הקרנות וחשש מתופעות לוואי
פרופ` אבירם נצר14/09/2021מרינה שלום,
אני מניח שנלקחו ביופסיות מהסטומה של הקנה. אם יש הוכחה להישנות הגידול, אז אין מנוס מהקרנות חוזרות למקום ההישנות.
ברור שישנם השלכות להקרנה חוזרת, אך המחיר של הימנעות מהקרנות, לבטח גבוה יותר.
בברכת החלמה מלאה לבעלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אף אוזן גרון עם מראהדפנה10/09/2021
פרופ' שלום, יש לי שאלה ובבקשה גדולה ממך אשמח לתשובה מדוייקת אני בלחץ אטומי. הלכתי לרופא א.א.ג בגלל בעיה מסויימת והוא לקח מראה הסתכל כלפי מטה לגבי מיתרי הקול, לאחר מכן לקח מראה יותר קטנה נראה לי והסתכל למעלה וזו פעם ראשונה שנתקלתי בבדיקה עם מראה למעלה. אני ביררתי שהרופא אמור רק לתצפת ולראות, אבל, מה קורה שהרופא עם המראה למעלה נכנס פנימה ונגע בחיך ובשקד השלישי ואולי בעוד איברים שם, האם הבדיקה הפולשנית הזאת גרמה לי נזק? הגעתי לרופא ללא כאבים בכלל ולאחר הבדיקה שורף לי האף (גם לקח כמו מלקחיים ופתח כל נחיר), קשה לי לבלוע אוכל, בגרון היכן שהענבל מרגישה מן כאב אי נוחות ,מכחכחת כל הזמן, נהייתי לפתע צרודה מה שלא קרה לי לפני זה וקשה לי לדבר (יש מצב שהוא נגע עם המראה במיתרי הקול?) מה אני אמורה לעשות? מגיעה בריאה ויוצאת חולה עם נזקים זה מפחיד אם ככה בכלל להיבדק. בבקשה ממך אם תוכל לומר לי מה לעשות או שלהמתין וזה יעבור. כבר עבר 16 יום והתסמינים לא עוברים אני ממש סובלת. אני יודעת שטעויות ונזקים קורים גם ברפואה אף אחד לא חסין, האם במקרה שלי יש מצב שנגרם לי נזק? אנא תשובתך הכנה בבקשה ותודה רבה רבה ושנה טובה ומבורכת לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אף אוזן גרון עם מראה
פרופ` אבירם נצר10/09/2021דפנה שלום,
הבדיקה שביצע רופא האא"ג, היא בדיקה סטנדרטית מזה עשרות שנים. הבדיקה לא גורמת לכל נזק משמעותי! היא נועדה להדגים את האזורים אחורית לאף.
התלונות שאת מתארת, קשורות לאיזו בעיה בלוע, שבגללן ביצע הרופא את הבדיקה. אני ממליץ שתיוועצי עם הרופא לגבי הצורך בבירור נוסף וטיפול בבעיה.
בברכת שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SCC בפרינקס ובשקד השלישידבורה27/08/2021
שלום פרופסור
SCC בפרינקס ובשקד השלישי T2 N1 M0 כיצד מטופל האם בהקרנות וכימותרפיה או בניתוח או גם וגם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SCC בפרינקס ובשקד השלישי
פרופ` אבירם נצר28/08/2021דבורה שלום,
לצערי, איני יכול לתת לך המלצות ברורות, כיוון שהמידע שמסרת לי מועט ביותר. כנראה שהטיפול יתבסס על הקרנות ויתכן שיהיה מקום לשלב אותו עם ניתוח ו/או כימותרפיה.
אני ממליץ שתתייעצי עם האונקולוג המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בחלק האחורי של הראשמאיה23/08/2021
שלום,אני בת 29,בריאה בדרך כלל, מזה יומיים שאני מרגישה בלוטה בראש מאחורה בצד שמאל בסוף בגולגולת בערך.. בין העורף לסוף הגולגולת.. לא הרגשתי אותה עד שנגעתי במקרה והיא התחילה לכאוב ולגרום לכאב ראש באיזור.מיששתי את האזור בצד ימין ושם איני מרגישה שום נפיחות ושום כאב,אני קצת לחוצה,
ממה זה עלול לנבוע?
האם כדאי לפנות לבדיקה?
האם זה עלול להיות מסוכן?
אציין שאני דתייה שהולכת עם כיסוי ראש וחשבתי שאולי הכיסוי לוחץ וגורם לזה? הייתכן?
תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בחלק האחורי של הראש
פרופ` אבירם נצר24/08/2021מאיה שלום,
קרוב לוודאי שמדובר בקשרית לימפה מוגדלת, כנראה על רקע דלקת מקומית (פצע בעור, עקיצה או שפשוף עקב לחץ מקומי). אין מקום להיכנס ללחץ. תמתיני כ-10 ימים. אם עד אז הקשרית לא תיסוג, תיגשי להיבדק אצל רופא המשפחה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה הרגעת אותי מאוד
מאיה24/08/2021תודה רבה דר',הרגעת אותי ועזרת לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלום סינוסים מערות הפנים תוצאותLena26/07/2021
הצללה בבסיס של סינוס מקסילרי ימניי, ללא עדות לפלס אוויר - נוזל.
ציסטת רטנציה, קרוב לוודאי
הצללה חלקית של סינוס פרונטלי עם פלס אוויר-נוזל.
העם זה מצריך ניתוח? העם זה גורם לשיעול ברונכיטי כבד ובלתי פוסק?העם זה יכול לחזור על עצמו כל כמה שבועות אחרי הטיפול ולעלות חום עד ל 38+???.
תודה על התשובה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלום סינוסים מערות הפנים תוצאות
פרופ` אבירם נצר26/07/2021לנה שלום,
לפי תיאורך, הממצא בסינוס פרונטלי, יכול להיות משמעותי וכנראה דורש טיפול אנטיביוטי. אם הממצא חוזר על עצמו, כפי שאת מתארת, לעיתים יש צורך בהתערבות ניתוחית.
אני ממליץ שתתייעצי עם רופא האא"ג המטפל בך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי אחרי דיסקציה צוואריתממ07/07/2021
שלום רב אני כשנתיים וחצי אחרי דיסקציה צווארית בעקבות פפילארי בלוטת תריס.. סובל מאז בהגבלה בצוואר ובכתף
נשלחתי לעשות סיטי ורציתי לדעת מה זה אומר
בחלק מדיאלי ישנו סטרנו קלידו מסטואיד מצד שמאל מודגם תהליך גרמי או סקלרוטי בבממדים
של 5X2X3 מ"מ , טיבו אינו ברור.
מודד יותר מאשר עצם קורטיקלית . ממוקם בגובה גוף החוליה C4.
מ/א כריתה של בלוטת התריס. חוסר תחושה של צד שמאל של הפנים צוואר ואיזור הכתף משמאל.
EMG בעצם הפציאליס דו צדדי תקין.
בסיכום –
ממצא סקלרוטי באיזור מדיאלי לשריר הסטרנו קלידו מסטואיד השמאלי, מתאים לגוף זר יתכן סיכה ניתוחית
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיטי אחרי דיסקציה צווארית
פרופ` אבירם נצר28/07/2021כנראה שהממצא אינו חשוד, כנראה שמדובר בסיכה ששמשה לסגירת כלי דם במהלך הניתוח.
דרוש מעקב בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסקציה צווארית חוסר תחושהאני725/04/2021
שלום רב
אני שנתיים אחרי דיסקציה צווארית בעקבות פפלרי בבלוטת תריס
איבדתי את התחושה בצד של הדיסקציה וסובלת מאד מחוסר תחושה תחושת שריפה ובעיקר תחושת שחונקת
המנתח המליץ על תרופה בשם גאבפנטין שגורמת לי לבחילות ועייפות מטורפת ,עובדת עיצות מה עושים"? האם יש אופציה אחרת פרט לתרופה הזאת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסקציה צווארית חוסר תחושה
פרופ` אבירם נצר26/04/2021שלום רב,
לצערי, אני לא איש בשורות. ברגע שמבצעים חתך נרחב בעור, נחתכים גם סיומות עצבי התחושה שמפוזרים בצפיפות, בעיקר בצוואר.
כוון שחלפו רק שנתיים מהניתוח, יש עדיין סיכוי שלפחות חלק מהתחושה תשתקם. לא מוכר לי טיפול תרופתי אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)