מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נזילה מימית מהאף לאחר הקרנות כימו ופט סיטישלום21/02/2020
שלום ד״ר
שוחחתי איתך בעבר כמה פעמים כאן בפורום,
עברתי טיפולים לנאזופרינקס, סיימתי בסוף יולי 2019 את הטיפולים -
הקרנות וכימותרפיה. בחודש אוקטובר עשיתי את הפט סיטי לאחר הטיפולים
וברוך ה׳ הכל תקין.
בשבוע האחרון יש לי נזילות מימיות מהאף, מהבוקר עד 16:00 אחר הצהריים בערך
ובמהלך היום הכל מתקשה ונהיה גושים של נזלת שאותם אני מוציא
בנוסף היום החל לרדת לי קצת דם מהנחיר הימני.
האם יכול להיות קשר למה שעברתי? האם כדאי לבדוק את העניין?
אולי זה רק מזג אויר?
תודה רבה ושבת שלום לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזילה מימית מהאף
פרופ` אבירם נצר22/02/2020שלום שבת שלום,
לפי תיאורך, כנראה שהצטננת. קרוב לוודאי מדובר במחלה חריפה שתעבור תוך מס' ימים. אני מציע שתיבדק ע"י רופא המשפחה שימליץ לך על טיפול להקלת הסימפטומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאזופרינקס - התייעצות
שלום03/03/2020שלום פרופסור.
אני רוצה להתייעץ איתך שוב
כמו שרשמתי, התייעצתי איתך לאורך כל השנה האחרונה בעניין הטיפולים שעברתי
סיימתי את הטיפולים בסוף יולי 2019, באוקטובר 2019 עשיתי את הפט סיטי וברוך ה׳ הגידול הגיב לטיפול. (אני בן 63, היה לי גידול 2.7 ס״מ בנזופארינקס, עברתי הקרנות וכימותרפיה)
כיום מלבד הנזלת המימית שרשמתי בתגובה מעלה (היום זה מציק פחות), בימים האחרונים אני מכחכח, מרגיש קצת ״חנוק״, מרגיש לפעמים שהטעם בפה קצת חוזר להיות איך שהיה בזמן הטיפולים (חוסר טעם באוכל) אך חשוב לציין שהתיאבון עד כה הוא גדול, בנוסף מרגיש שריחות מסוימים מפריעים לי (משהו שגם היה בזמן הטיפולים אך בזמן האחרון לא הפריע ועכשיו חזר להפריע)
סיימתי את הטיפולים בערך במשקל 71 ק״ג וכיום אני שוקל 80 ק״ג. אוכל טוב.
חשוב לציין שאני בביקורת כל חודשיים, בתחילת חודש פברואר הייתי בביקורת אצל אף אוזן גרון מטעם בית חולים ובסוף החודש הקרוב יש לי ביקורת אצל האונקולגית. האם יש מקום לדאגה? האם אתה ממליץ על דחיפות לבדיקה כלשהי? אולי כדאי ללכת לרופא אאג על מנת שיבדוק אותי עם המצלמה דרך האף? אולי לעשות בדיקות דם..?
מודה לך שוב מכל הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאזופרינקס - התייעצות
פרופ` אבירם נצר03/03/2020שלום שלום,
לפי תיאורך, איני מוצא כל ממצא חריג. חשוב שתהיה במעקב צמוד של אא"ג + אונקולוג.
החלמה מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש חוזר בגרון ובצידי הצווארקרן14/02/2020
שלום וברכה , בת 35 ללא מחלות רקע , כבר כמה חודשים שיוצאת לי "בלוטה" מתחת ללסת ובצידי הצוואר מתחת לאוזניים פצעים בלשון ברמה שהלשון מתנפחת ושורפת ופצעים בצידי הפה מעין חתכים , טופלתי במשחת דקטרין ללא שיפור ובעצת הרופא משפחה הופנתי לרופא אא"ג ששלח מיד לאולטרסאונד ובממצאים רשם " על פי מישוש מיקום וריבוי בלוטות, בלוטות פתולוגיות? עד שהתוצאות us יגיעו אני די בלחץ ,ואשמח להבין למה התכוון הרופא. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש חוזר בגרון ובצידי הצוואר
פרופ` אבירם נצר17/02/2020קרן שלום,
מדובר קרו לוודאי בקשריות לימפה תגובתיות לזיהום/דלקת בפה או בלוע.
לא נראה לי שיש סיבה לדאגה. תשלימי את הברור והטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות אולטרסאוד
קרן19/02/2020אשמח להסבר , הבנתי שנודול זה קשרית מה הלאה ? תודה רבה וערב טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות אולטרסאוד
פרופ` אבירם נצר20/02/2020כמו ששיערתי לפני כן, התוצאות מאשרות שאין ממצא בעל משמעות קלינית.
רצוי רק מעקב חוזר אחרי הקשרית בבלוטת התריס, שלמרות שתאורה אינו חשוד, רצוי לחזור על הבדיקה בעוד כ- 6-8 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת אונה ודיסקציה - אף סתום לאחר הניתוחשולי01/02/2020
היי פרופ',
עברתי לפני 8 חודשים כריתת חצי בלוטת תריס ולפני כחודשיים ניתוח להסרת גוש גדול מתחנה 6 שבתוכו היה מוקד קטן של פוליקולר וריאנט פפילרי. הניתוח היה תקין וההחלמה טפו טפו מהירה. הבעיה שאני עדיין לא מרגישה חצי פנים מאז הניתוח הראשון ועדיין תחושת מחנק ולחץ בצוואר.
כמו כן אחרי הניתוח הראשון אני סובלת מאף סתום באופן תמידי
מה אפשר לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת אונה ודיסקציה - אף סתום לאחר הניתוח
פרופ` אבירם נצר02/02/2020שולי שלום,
התלונות שאת מתארת אכן קשורות לניתוח שעברת. במהלך בצוע החתך בעור הצוואר, נחתכו עצבים תחושתיים וזאת הסיבה לתת תחושה בפנים. יתכן שגם הרגשת האף סתום, קשורה בפגיעה העצבית המהלך הניתוח. סיכויים טובים מאוד, שהעצבים יתאוששו והתחושה תחזור, אבל זה לוקח הרבה זמן, עד שנה לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח us רקמות רכות בצווארליז26/01/2020
שלום אני בת 20 בריאה בדרכ. הופנתי לus בעקבות הרגשה של גוש בצד שמאל של הצוואר מתחת ללסת. אני מרגישה את זה כמה חודשים ואין לי שום דלקת או מחלה אחרת. מבקשת אם תוכלו לעזור לי להבין את תוצאות הבדיקה אני בלחץ!
בתחנה 2 משמאל בלוטת לימפה מוגדלת 33 מ"מ
עם קורטקס מעובה סינוס שומני שמור
זרימה מרכזית-מראה סונוגרפי תגובתי
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח us רקמות רכות בצוואר
פרופ` אבירם נצר27/01/2020ליז שלום רב,
מדובר בקשרית תגובתית לדלקת/זיהום באיזור הראש צוואר (פצע/נגע בעור הפנים, דלקת בשן, דלקת בגרון וכד'). אין כאן שום ממצא חשוד! ושום סיבה ללחץ!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקור לאחר ניתוח של כריתה של חצי אונהשמואל כהן06/01/2020
שלום פרופסור סליחה שאני פונה שוב כמו שכתבתי בניתוח של כריתת אונה ימנית של בלוטת המגן שנמצא כ גידול ממאיר נשלחתי לניקור של בלוטת לימפה חשודות בצתי ניקור פרופסור הים הבדיקה תקינה הים צריך לבצע ניתוח חוזר אני שולך קובצ של הבדיקה תודה פרופ'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקור לאחר ניתוח של כריתה של חצי אונה
פרופ` אבירם נצר08/01/2020שמואל שלום,
אני שמח שתשובת הניקור שלילית. אין ספק שצריך להמשיך לעקוב אחרי הצוואר, אך בשום אופן, אין כרגע צורך בניתוח נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי אחרי אמ אר הי מוח בגלל סחרחורות בבקשה הסבר קטן לתוצאותאבי30/12/2019
שלום פרופסור היקר בגלל סחרחורות (שהתגלה סוג של כהתקפי פאניקה ) עשו לי סיטי ראש וצוואר שיצא תקין והשתחררתי להמשך בירור לmri מוח כמשהו כללי ... אחרי שעשיתי mri זה מה שרשום בסיכום של הבדיקה : לסיכום: מוקד אות חריג קורטקלי ותת קורטקלי בקדמת האונה הטמפורלי מימין המקבל האדרה קלושה לאחר הזרקת גדוליניום.. בגדול כמו מה זה נשמע לך.. מה סיכוי שזה משהו סרטני או משהו מולד אולי ... זה שזה מקבל הדארה קלושה מה זה אומר שזה הכי מדיאג אותי בעצם אם זה גידול אז לא היום רואים כבר בסיטי שעשו עם חומר ? מצטער על כל כך הרבה שאלות פשוט התור שלי רק בעוד 5 חודשים ואני רק רוצה להבין מעט ממה שכתוב אשמח לקבל ממך תשובה אני מודה לך מראש תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אחרי אמ אר הי מוח בגלל סחרחורות בבקשה הסבר קטן לתוצאות
פרופ` אבירם נצר31/12/2019אבי שלום,
התאור שציטטת אינו מספיק, אך לפי התרשמותי, אין שום ממצא מחשיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסקציה צווארית מתי תעבור הנפיחות באזור?לילי29/11/2019
שלום רב פרופ
לפני חצי שנהעברתי דיסקציה צווארית תחנות 2-5 וכריתת אונה בלוטת תריס. לפני שבוע דיסקציה בתחנה 6 להוצאת גוש . רציתי לדעת תוך כמה זמן תעבור הנפיחות הגדולה במקום? אני מרגישה טפו טפו מצוין. הליך ניתוחי היה תקין רק שהמקום ממש נפוח. כמו גוש שהתנפח מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסקציה צווארית חוזרת
פרופ` אבירם נצר30/11/2019לילי שלום,
הנפיחות נגרמת כנראה עקב הצטברות נוזל לימפה, לאחר כריתת בלוטות הלימפה. קרוב לוודאי שהנפיחות תיסוג בהדרגה, אם כי זה יכול לקחת מס' חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיטרודה לחולי סרטן SCC בצוואר + גרורה בריאה מנועי כימותרפיהדוד ג.25/11/2019
שלום רב!
אמי אובחנה עם סרטן SCC בגרון ובצוואר. בנוסף יש גרורה בראה. היא בת 82, לאחר PTC וכריתה של בלוטת התריס וארוע PE בעבר.
בגלל מצבה, הרופאים לא ממליצים על כימותרפיה אלא על קיטורדה והקרנות.
בסל הבריאות, ההתוויה לקיטורדה לחולי סרטן צוואר SCC:
בקו טיפול מתקדם בסרטן חוזר או גרורתי של ראש צוואר מסוג תאים קשקשיים (Squamous cell head and neck carcinoma), בחולים שמחלתם התקדמה במהלך או לאחר טיפול כימותרפי שכלל תרכובת פלטינום.
כיצד אפשר לקבל את קיטורדה במצבה לאור העובדה שלא תעבור כימותרפיה?
תודה,
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיטרודה לחולי סרטן SCC בצוואר + גרורה בריאה מנועי כימותרפיה
פרופ` אבירם נצר25/11/2019דוד שלום רב,
לצערי, אין לי ניסיון במאבקים על אישור תרופות הכימוטרפיות היקרות וה הנמצאות בסל הבריאות. אני ממליץ שתתייעץ עם האונקולוג המטפל באימך, הוא לבטח מנוסה יותר כיצד ניתן לקבל אישור לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה בבקשה מיפו עצמותשי13/11/2019
חוץ מבדיקת א א ג שיש אליו תור לעוד חודשיים בינתיים הנזלת חלפה. איזה בדיקה יכולה לשלול שיש בעיה ?
קיבלתי מרופא הילדים הפניה לmri האם זה בסדר ? או שכדאי לחזור שוב על בדיקת מיפוי עצמות??או בדיקה אחרת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה בבקשה מיפו עצמות
פרופ` אבירם נצר14/11/2019לדעתי, אם אין שום תלונות, אין צורך בברור נוסף. בשום אופן, אין לחזור על המיפוי (קרינה לא לא מעטה!). גם MRI נראה לי מיותר, אך אפשר לבצעו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא במיפוי עצמות לבן 16שי13/11/2019
שלום
בני בן 16 ביצע בדיקת מיפוי עצמות עקב כאבי גב המנגיומה בסי טי גב
מיפוי העתמות בגב תקין למעט ממצא אחר שהוא מעל ארובת העין קליטה מוגברת יכולה להעיד על טראומה או תהליך תסניני גרמי
שאלתי היא מה פשר תהליך תסניני גרמי ואם יש קשר לזה שהבדיקה בוצעה כאשר הילד היה מצונן עם נזלת ??
תודה
פניתי לפורום זה עקב כך שכל בירור של המונח רומז על גידול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא במיפוי עצמות
פרופ` אבירם נצר13/11/2019שי שלום,
אתה כנראה צודק, בהחלט סביר שהקליטה במצח היא עקב דלקת באף/סינוסים. בדיקת המיפוי אינה ספציפית, וקליטה עקב דלקת נראית אותו דבר כמו קליטה עקב גידול.
כדי להיות רגוע לחלוטין, אני ממליץ שהילד ייבדק אצל אא"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בפה אחרי הקרנותנעמה10/11/2019
שלום ד"ר אני 6 חודשים אחרי35 הקרנות ו2 טיפולי כימו בגלל sccבשקד עם גרורה של בלוטת לימפה אחת לגרון אחרי פט סיטי נקי וש לי תופות לוואי של יובש בגרון חוסר חלקי של טעם האם בלוטות הטעם והרוק יחזרו לתפקד קשה לי לבלוע ולאכול חייה על מזון נוזלי אנשור ואיזי מיל. מודאגת מאוד כמה זמן לוקח להם לחזור לתפקד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בפה אחרי הקרנות
פרופ` אבירם נצר10/11/2019נעמה שלום רב,
תלונותיך אופייניות למצב לאחר הקרנות לאזור הראש- צוואר. הסיבה ליובש הנה שהקרינה פוגעת בבלוטות הרוק. התאוששות הבלוטות יכולה לקחת שנה ואף יותר, אך יש סיכוי בהחלט גבוה שהיובש יפחת משמעותית. בינתיים, יש אפשרות לתת לך תחליפי רוק מלאכותיים ואף כדורים לזירוז פעילות בלוטות הרוק.
אני ממליץ שתתייעצי עם האונקולוג המטפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש בפה
נעמה11/11/2019איזה כדורים אפשר לקבל מהרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש בפה
פרופ` אבירם נצר11/11/2019טבליות SALAGEN.
אני ממליץ שתתייעצי עם האונקולוג שמטפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נאזופרינקס- לאחר בדיקת פט סיטישלום10/11/2019
שלום
התייעצתי איתך בעבר בנושא. אני בן 62, אחרי טיפולים לנאזופרינקס כימו+הקרנות. בסוף יולי סיימתי עם הטיפולים
ב29.10 בצעתי בדיקת פט סיטי הגיעו תוצאות וברוך ה׳ הגידול הגיב לטיפולים!!
סיכום בדיקת פט סיטי- שיפור מטבולי. עיבוי בנאזופרינקס משמאל, כיום ללא קליטה פתולוגית של FDG,
האם זה שקיים עיבוי כרגע זה לגיטימי? התוצאה באופן כללי היא לגיטימית?
בנוסף, אני לא שומע טוב מרגיש שהאוזניים סתומות, יש לי ליחה שמצטברת, פצע שהולך ובא בשפתיים ומרגיש שאין לי רוק. האם לגיטימי? האם יש דרך לעכל?
מודה לך על התשובות לאורך החצי שנה האחרונה, מעריך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאזופרינקס- לאחר בדיקת פט סיטי
פרופ` אבירם נצר10/11/2019שלום שלום,
אני מרוצה מאוד שתשובת ה- PET-CT תקינה. התעבות הרירית, כנראה אינה משמעותית, אך חייבים להמשיך לעקוב אחריך בצורה הדוקה.
התלונות שלך צפויות, כי הן על רקע תופעות הלוואי של ההקרנות. היובש בריריות הנו עקב השפעת ההקרנות על בלוטות הרוק. עם הזמן, יש סיכוי גבוה שהמצב ישתפר.
לגבי האטימות באוזניים וליקוי השמיעה, אני ממליץ שתיבדק אצל א.א.ג., כולל בדיקת שמיעה. לעיתים יש צורך צורך להחדיר צינוריות איוורור לאוזניים כדי לאוורר אותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיועד לניקור בלוטת לימפה חולה גם בnf1שמואל כהן08/11/2019
שלום פרופסור בציתי שוב בדיקת אותרסן וזה הפינוח מה הכבנה לבלות תגובתיות לפני חודשיים עברתי ניתוח כריטת בלטות מגן גידול ממאיר אפשר בבקשה לדעת מה זה אומר הבדיקה של אוטרסן בלוטת תגובתיות תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיועד לניקור בלוטת לימפה חולה גם בnf1
פרופ` אבירם נצר09/11/2019שמואל שלום,
הכוונה לתגובה לתהליך זיהומי / דלקתי. בסיכוי להישנות הגידול, נמוכה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת גוש צמיג בגרון וקשיי בליעהאא01/11/2019
אני בן 34,
סובל מעל חודשיים מתחושה של גוש צמיגי בגרון וקושי בביצוע תנועות בליעת רוק (לא בעת בליעת מזון או נוזלים).
בבדיקת א.א.ג - אודם ניכר בקומיסורה אחורית של הלארינקס, הומלץ על טיפול בPPI וגסטרוסקופיה.
בגסטרוסקופיה בקע סרעפתי.
בבדיקת רופא מלפני כמה ימים נמושו בלוטות לימפה תת לסתיות דו"צ.
בשל המצב המתמשך ואופיו המציק מאוד, והיות ואין שיפור תחת PPI, ביקשתי לבצע במקום העבודה צילום של אזור הנזופרינקס, בוצע לי צילום אך אין בנמצא רדיולוג שיפענח.
הרנטגנולוגית אומרת שנראה משהו באזור בלוטת התריס.
יש לי תור לUS בסוף דצמבר. האם "נראה ממצא גס בולט"
(מצ"ב צילום + מצב נגטיב)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום נגטיב
אא01/11/2019
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושת גוש צמיג בגרון וקשיי בליעה
פרופ` אבירם נצר02/11/2019הבעיה שלך היא החזר וישטי פעיל. אין שום קשר לממצא בבלוטת התריס (אם בכלל קיים?).
אני ממליץ שתתייעץ עם רופא אא"ג לגבי המשך טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרורה במדיאסטינום מבלוטת תריסLis31/10/2019
שלום פרופ'
גרורה במדיאסטנום מסרטן בלוטת התריס. גודל הגוש מעל ז3 סמ . האם טיפול הוא ניתוחי או שיוד יכול להשמיד את הגרורה בגודל כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורה במדיאסטינום מבלוטת תריס
פרופ` אבירם נצר01/11/2019לצערי, אין לי מספיק פרטים כדי חוות דעה. אם כבר קיבלת בעבר טיפול ביוד, יכול להיות שזה בלתי אפשרי. תלוי גם במיקום הגוש בחזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)