מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלשולים חמישה ימיםגימל10/08/2011
לפני שנה אושפזתי בשל פנקריאטיטיס אקוטי.
לפי הבדיקות המצב נררה טוב.
אבל עדיין יש לי כאבים חדים במקומות מסויימים בבטן. מדי פעם יש לי שלשול.
הפעם אני משלשל חמישה ימים וזה לא נפסק.
האם יש ממה לחשוש או שזו עוד תופעה מוזרה של הדלקת הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים חמישה ימים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/08/2011אין קשר בין דלקת לבלב חריפה לפני שנה לשלשולים כעת. מרבית השלשולים קשורים לזיהום במערכת העיכול וחולפים עד שבועיים שלושה מעצמם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותיעקב10/08/2011
מה ניתן לקחת לתופעת עצירות כרונית שנמשכת כמה חודשים בעקבות נטילת סותרי חומצה ואנטביוטיקה אני מעוניין בקונסיל או נורמלקס כרגע רק לקסדין עוזר מחפש משהו טבעי...? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/08/2011שאלת שאלה קודם בפורום ולא כדאי בגילך הצעיר להתרוקן רק עם משלשלים בין אם הם טבעיים או לא. קונסיל אינו משלשל ותוכל לנסות אותו. אם זה לא עוזר תפנה לגסטרואנטרולוג להתייעצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחהמיכאלה10/08/2011
היי, בת 29, מזה מספר שבועות מתנפחת לי הבטן בשעות הצהריים ויש לי כאב קל בבטן התחתונה, בעיקר בצד שמאל. חשבתי שאולי אני אוכלת יותר מדיי אז ניסיתי לאכול פחות, ניסיתי גם לדלג על ארוחות ולא לאכול 7-8 שעות, זה לא עזר.
אני רזה, שוקלת 49 קילו, והבטן מתנפחת ממש גם ללא קשר לאכילה.
מה יכולה להיות הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן נפוחה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/08/2011לא ניתן לדעת מה הסיבה רק מהתיאור. כדאי לפנות להתייעצות עם גסטרואנטרולוג. ייתכן שיחליט שיש צורך בבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן שנפסק רק לאחר יציאה + תחושהרועי10/08/2011
לא טבעית ביציאה,כאילו פעם היה לי הרבה יותר קל ללחוץ.
כמו כן פעם בכמה ימים מרגיש מין עקצוץ מוזר בפי הטבעת.
עוד נתון הוא שהצואה לא יוצאת בחתיכה אחת כמו פעם. :\
שלום דוקטור,
אני בן 26,
האם לדעתך זה וירוס?
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן שנפסק רק לאחר יציאה + תחושה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/08/2011כדאי להיבדק, ייתכן שיש סדק בפי הטבעת שגורם לעקצוץ ולשאר התלונות. כדא לפנות לפרוקטולוג/גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליבקטוראתי09/08/2011
אני עובדת עם חינוך מיוחד ,וישנה בחורה הסובלת מהליבקטור פעם שניה,
אני בחרדה והייתי רוצה לדעת מה עליי לעשות כדי להימנע מלהידבק,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליבקטור - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/08/2011החרדה מיותרת.
אנחנו לא יודעים איך מתרחשת ההדבקה ולכן אי אפשר להימנע מכך. אם פעם תהיינה תלונות רלבנטיות ימליצו לך על בדיקה (לא מומלץ לבצע אותה בלי סיבה) ואם תהיה תוצאה חיובית תקבלי אנטיביוטיקה- מה כל כך מפחיד בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני סובלת ממאסתניה גרביס ו
אתי11/08/2011אני סובלת ממאסתניה גרביס ודלקת מפרקים ולכן אנטיביוטיקה או אנשים חולים גורמים לי לחרדה,נדרשים לי חודשים ארוכים להחלים ממחלה,רמת הזהירות שלי היא גבוהה מאחרים.ואסור לי לצרוך כל אנטיביוטיקה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני סובלת ממאסתניה גרביס ו - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/08/2011ההדבקה בחיידק נעשית לרוב בילדות ואין לנו מידע לגבי איך בדיוק ואיך ניתן להימנע. גם במיאסטניה מותר לקחת אנטיביוטיקה. חרדה לא תימנע הדבקה רק תגרום לך סבל מיותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן מזה שלושה שבועותעמית09/08/2011
שלום לכולם,
מזה שלושה שבועות כאבי בטן
ביום הראשון הקאות ושלשולים,
כמה ימים אחרי התחלתי להרגיש עצירות ואני כמעט בקושי מרגיש בצורך להיכנס לשירותים
כיום גם כשאני מרגיש צורך להיכנס לשירותים, אני ניגש לשירותים אבל בדר"כ לא יוצא כלום
הייתי אצל רופאת משפחה היא הביאה לי בהתחלה : קל בטן
אחרי זה ,חזרתי אלייה שוב (כעבור שבוע)
היא הביאה לי בדיקת צואה
ויש כבר תשובה
רציתי לדעת מה התוצאה אומרת?
ומה אפשר לעשות עם הכאבי בטן האלה?
התוצאה:
Stool culture שלילי לאנטרופטוגנים
יש לי גם בבית איזה 4 כדורים לכאבי בבטן ששמם:
LANSOPRAZOL
כדי להשתמש בהם?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/08/2011תרבית הצואה תקינה. קשה להתייחס לכאבי הבטן כי אין שום התייחסות בשאלה לאופי הכאב, למיקומו וכו'. אפשר לנסות לנזופרזול (עלול לגרום לשלשול- לשים לב).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר יהודית אסולין דיין
עמית30/08/2011שלום ד"ר
בהמשך לאשכול
עשיתי בדיקת
Helico PylorI IgG
החיידק הליקובקטר פילורי
והתשובה היא:
שם הבדיקה HELICO PYLORI IgG
תוצאה 1.92 (>1.10=POS U/ml
תוצאה לעומת טווח הנורמה 1.92 (>1.10=POS
אפשר לדעת מה אומרת התשובה?
ואם אני נגוע בחיידק הזה והוא זה שעושה לי את כל הבלאגן של הכאבי בטן??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפצה- ד"ר יהודית
עמית04/09/2011אודה לך מאוד אם תגיבי על השאלה ששאלתי
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן - תגובה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין05/09/2011התוצאה הודפסה בצואה אנכית וקשה לי לקרוא אותה. הליקובקטר לרוב גורם לכאבים ברום הבטן ולא לעצירות וכאבים כלליים. תפנה עם התוצאה שרופא שהפנה לבדיקה ואם היא "חיובית" תקבל אנטיבוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה בנוגע לעיקולאלמונית09/08/2011
שלום וצהריים טובים.אני בחו''ל שבוע שני כבר ובשבוע הבא חוזרת לארץ.הייתי בדיאטה 6 חודשים, ירדתי כ10 קג.הכול היה יחסית טוב...בזמן הדיאטה ובשמירה הרגשתי תמיד שבעה כמעט מהאוכל אפילו מלאה,ותחושת נפיחות בבטן, ואפילו גזים לצערי הרב ויציאות קשות..עכשיו,בימים האחרונים אני מרגישה אחרת...אני מרגישה שאני אוכלת- הקיבה לא מתמלאה ,היא לא מרגישה ככה כמו שהייתי מרגישה אז...אני לא מרגישה רעבה ,אבל אני גם לא מרגישה שבעה...הרגשה מאוד מוזרה..כאילו מכניסים אוכל לקיבה אבל לא יודעים אם זה הספיק ואם אני שבעה...נ.ב.ק"ג לא עולים, ירדתי עוד 200 גרם...ואני לא חושבת שהייתה סיבה לירידה,מאחר ואכלתי אפילו קצת יותר מן המותר בתפריט של שמירה, מאחר והלכתי לאורחים והכול...ולא יצא לי לשמור במאה אחוז על התפריט
(נ.ב. בימים האחרונים הבחנתי בדופק מהיר לאחר השינה,ולאחר מכן הדופק שלי במהלך השעות אפילו כמה שעות לאחר מכן, הכול מסתדר ונהיה לי דופק רגיל ונורמאלי...לא יודעת אם זה קשור או שלא להכול)-אבל אני לא יודעת מה זה,הדופק מהיר רק לאחר הלילה כשאני קמה ולאחר מכן זה מסתדר...אני גם לא נהיית רעבה מהר-כמו שהייתי בערב,האם זה יכול להיות תופעות של סטרס?חרדות?או סיבה פיזית כלשהי...מה אני צריכה לעשות?
אני גם ככה חושבת ללכת לרופא לאחר שאני חוזרת לארץ...
נ.ב.אני בת 20 וחצי,גובה 172,שוקלת סביבות 63.8 ק"ג.(אף שהמשקל אתמול הראה 63.6)-שאין לי מושג איך ירדתי לזה עוד...
אשמח לקבל תשובה והמלצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה בנוגע לעיקול - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/08/2011אין שום חשיבות לירידה של 200 גרם נוספים. יכול להיות שמדובר בחרדה וכדאי להתייעץ אם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
אלמונית11/08/2011קראתי כל מיני דברים על בלוטת התריס-ורשום שאחד הסימפטומים זה תאבון יתר ביחד עם זאת עם משקל ירוד-האם יש משקל מסוים שהאדם יורד,שממנו צריך כבר לחשוש מבלוטת התריס?(למה הכוונה שהתאבון יורד אבל ביחד עם זה, המשקל ירוד)-?
כמו כן,כל הנושא שלי- עם מערכת העיכול, זה לא משתנה בימים האחרונים,אני לא מרגישה רעבה ולא מרגישה שבעה או נפוחה,(אני חושבת שלרוב אני אוכלת ממצב נפשי שאני אוכלת משהו נוסף,כי אני לא מרגישה רעב מטורף לזה,אלא רק רצון)- אבל מרוב שקראתי דברים נבהלתי...
אשמח לקבל תשובה, ביום חמישי הבא אני אמורה ללכת לרופאת משפחה שלי,להתעייצות...אני רק חוזרת לארץ והולכת אליה...לבדוק מה יש לי ומהי הסיבה לכל הבעיות הללו
אבל אשמח לתשובתך גם לגבי בלוטת התריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשקלתי הפעם ועוד ירד
אלמונית11/08/201163.1 קג זה כבר מפחיד שזה יורד עוד..לא יודעת מה לחשוב....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב.חשוב
אלמונית11/08/2011נשקלתי היום בבוקר שקלתי איזה 63.8 ככה- ואיך אז עכשיו אחרי שאכלתי והכול (אמנם אני מתפנה הרבה וגם הולכת הרבה להתרוקן משתן...)-האם יתכן שיורד המשקל ככה?ושאני עכשיו שוקלת 63.1. רק .זה די מפחיד אותי ממש.אשמח לעצה ותגובה.תודה והמשך יום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב.חשוב - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/08/2011לא נשמע שיש קשר לבלוטת התריס, אבל בדיקת דם פשוטה תגלה זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתופן ותרופה לדילול הדם בו-זמניתניר09/08/2011
שלום רב,
אבא שלי, בן 49, מלא עם כרס גדולה! ומעשן, נוטל באופן יומיומי TEVAPIRIN לעיכוב הצמתת טסיות דם (פעמיים ביום) וסימבקסון להפחתת כמות הכולסטרול LDL. (גם פעמיים ביום). כמוכן לפעמים הוא נוטל כדורי שינה ...
לפני כמה ימים החלו להופיע אצלו כאבים עזים בברכו הימנית (בדיוק במפרק), כאבים שבאים בלי קשר למאמץ כלשהו של הברך, עדיין הרופא לא סגור מה הסיבה המדויקת לכאבי תופת אלו (לפי הגדרת אבי) אבל לפי הבדיקות במיון ואצל רופא המשפחה, מתברר שיש לו דלקת קטנה באזור ושיש לו כמות קטנה של נוזל (שלא ניתן לנקז אותה מהגוף כי היא קטנה מדי ). לכן הרופא רשם לו אתופן 400 פעמיים ביום.
בתור בוגר שנה א' לרפואה התעניינתי בתופעות הלוואי של תרופה זו. ומתברר שתרופה זו מעלה אצל מעשנים את הסיכון לייצור כיב במע' העיכול וכמוכן רשום שם במפורש בתור אחת מהאזהרות כי תרופה זו "ממשפחת הNSAIDs עלולה להעלות את הסיכון להתקף לב, לשבץ, וכמוכן עלולה לגרום לדימום בקיבה במיוחד אצל אנשים הנוטלים בו-זמנית תרופות לדילול הדם."
וכעת אני מודאג ומוטרד מאוד, ולא יודע מה צריך לעשות
אני לא מתכוון לתת לאבא שלי מחר לקחת את התרופה עד שאקבל תשובה מאיש מוסמך, האם אני פועל נכון ? מה עליי לעשות?
אשמח לתשובה מהירה, תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתופן ותרופה לדילול הדם בו-זמנית - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/08/2011גם אספירין מסכן את אביך בהיווצרות כיב. נכון הדבר שאם משלבים שתי תרופות מסוג NSAIDS הסיכון גדל. אפשרי להקטין את הסיכון אם לוקחים במקביל PPI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהן ???מ.08/08/2011
עברתי לפני כחודשיים ניתוח אפנדקטומי שהסתבך בעקבות ניקוב המעי ולאחר שהגיעה הפתולוגיה נמצאו גרנולות בחלק של המעי והתוספתן. הופניתי לרופא גסטרו והוא אמר שיש סיכוי גבוה שאני סובלת מקרוהן ונתן לי 2 סוגי אנטיביוטיקה לקחתי למשך חודשיים עד לביקור הבא - מטרוג'יל ואזניל. זאת ללא ידיעה בוודאות שאני אכן חולה במחלה זו.
רציתי לשאול זה אכן הטיפול הדרוש כרגע ואם אני באמת סובלת ממחלה זו האם היא תגביל אותי בעתיד (בעבודה וכו) כי ברצוני להיות רופאה מנתחת ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן ??? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/08/2011אם יש גרנולמות וחשד לקרון אני הייתי מבצעת קולונוסקופיה על מנת להתקדם באבחנה. לכל רופא גישה אחרת ואין כאן נכון או לא נכון. אם תהיה כזאת אבחנה תדוני במשמעות שלה מול הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת כדוריםיולי08/08/2011
שלום ...
אני סובלת מבחילות ,כאבים בקיבה, צרבות, הרופא שלי חושב שיש לי פצע ויש לי תור למומחה רק בעוד חודשיים.
יש לי מחלת ים וכל נסיעה עושה לי ממש רע , בדרך כלל אני שוברת כדורים המיועדים למחלת ים לרבעים ושותה לפני הנסיעה ( טרבמין) השאלה שלי היא אם שתיית כדורים אלה מפריעה לקיבה שלי להחלים ? ובכלל לשתות כדורים למחלות ים או משכחי כאבים עושים נזקים לקיבה?
תודה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים ??
יולי09/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת כדורים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/08/2011כדורים נגד בחילה לא מזיקים לקיבה. משככי כאבים מסוג ADVIL, נורופן אקמול פוקוס וכו' בהחלט יכולים להזיק לקיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יוני09/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפטומים של הליקובקטר חזרו לאחר שביוני08/08/2011
שלום,
לפני חודשיים אובחנתי כרגיש ללקטוז. למרות שהפסקתי לצרוך מוצרי חלב, החלו שילשולים וגזים יותר חמורים מאשר לפני הבדיקה. תחילה שיערתי שמדובר בשאריות החלב והחומר אותו שתיתי בבדיקה שעוד לא עזבו את מערכת העיכול שלי, אך לאחר כמה שבועות החלו כאבים בבטן העליונה והבנתי שכנראה נדבקתי מחברה שלי בהליקובקטר. נשלחתי לבדיקת נשיפה ואכן ההליקו תקף אותי באחוז (הגבוה נדמה לי) של 47.11 DELTA. התחלתי בטיפול המשולש למשך עשרה ימים, והמשכתי כמובן עם האומפרדקס – נותר לי עוד כשבוע. הבעיה היא, שכשבוע אחרי שסיימתי ליטול את שתי האנטיביוטיקות, חזרו לי הכאבים בבטן העליונה וגזים. יש בידי כבר הפנייה לבדיקה חוזרת של ההליקובקטר, אך הבעיה היא שעלי לעשות אותה רק חודש לאחר סיום הטיפול. איך אדע אם ההליקו חזר או שהטיפול האנטיביוטי פשוט "השקיט" בעיה אחרת למשך עשרה ימים?
השאלה העיקרית אם כך היא: האם כבר שבוע לאחר סיום הטיפול האנטיביוטי יכול ההליקו כבר לחזור? האם פשוט ללכת ולעשות את הבדיקה החוזרת כבר עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטומים של הליקובקטר חזרו לאחר שב - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין08/08/2011רוב הסיכויים שהאומפרדקס/לוסק הרגיעו את הסימפטומים ולא האנטיביוטיקה ולכן הכל נשנה עם סיום הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומפרדקס
יוני08/08/2011תודה, למרות שקצת התבלבלתי כי אני עדיין לוקח את האומפרדקס. הלכתי לרופא המשפחה היום והוא משוכנע שאני צריך לעבור בדיקה גסטרוסקופית. הוא שינה לי את האומפרדקס ל-לנטון, והפנה אותי חזרה לגסטרואנטרולוג שיהיה במרפאה רק ביום ראשון. אם הכאבים לא יחמירו אחכה עד אז.
אני באופן אישי חושב שההליקו עדין חי ובועט ועלי להמשיך לטיפול מרובע...
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומפרדקס - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/08/2011גם אם תבוצע גסטרוסקופיה- היא לא מטפלת בכאבים ובגיל שלך הסיכוי למצוא משהו מלבד הליקובקטר/רפלוקס הוא מאוד מאוד קרוב לאפס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יוני09/08/2011תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לתוצאות בדיקת הליקובקטורעומר08/08/2011
שלום
לפני כחצי שנה אובחן אצלי הליקובקטור (ערך הבדיקה 14) - סיבת הפניה הייתה כאבים ותחושת אי נעימות באזור הבטן העליונה.
ראשית ניתן לי טיפול משולש של מוקסיפן קלרידקס וסותר חומצה לשבוע.
הטיפול לא עזר (בבדיקה חוזרת ערך הבדיקה היה 20) ולכן קיבלתי טיפול נוסף של רוקסו, מטרוג'יל וסותר חומצה.
כחודש לאחר סיום הטיפול השני ביצעתי בדיקת נשיפה חוזרת שחזרה חיובית עם ערך של 50.
אבקש את דעתכם:
1. האם יש משמעות לערך המספרי ולעובדה שהוא עולה?
2. את הבדיקה האחרונה ביצעתי בעודי נוטל באופן קבוע לנטון. (פרט לבוקר הבדיקה). האם לכך יכולה להיות השלכה על תוצאת הבדיקה (False Positive)?
תודה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לתוצאות בדיקת הליקובקטור - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין08/08/2011אין ערך למספרים- זה חיובי.
אם כבר לנטון יכול לגרום לFALSE NEGATIVE ולכן צריך להפסיק אותו למשך שבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת מחנקיוסי07/08/2011
בימים האחרונים יש לי תחושה שאיזה גל עולה מהחזה עובר לפה וגורם למחנק וקושי בנשימה. רופא המשפחה שלח אותי למיון. עשו לי את כל הבדיקות כולל ct ולא נמצא שום ממצא. אחרי כמה שעות שוחררתי בלי המלצה ברורה. רק שאקח כדור טלפאס נגד אלרגיה.
הבעיה היא שהתופעה ממשיכה כבר כמה ימים. בגלים חוזרים ונשנים.
מה נראה לכם קורה איתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת מחנק - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין08/08/2011פנית לפורום מערכת העיכול. לדעתי אם התלונה העיקרית היא קושי בנשימה כדאי לפנות להתייעצות עם מומחה ראות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהןמור07/08/2011
שלום,
אני בת 22 מאובחנת בקרוהן כ3 שנים. מטופלת באימוראן ובודזון (בודזון 3 חודשים). רציתי לדעת האם יש מניעה תוך כדי שימוש בתרופות מחלישות מערכת חיסונית כמו האימוראן או תרופות ביולוגיות, לבצע הורדת שיער בלייזר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין08/08/2011לא אמורה להיות בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות...יעקב07/08/2011
אני בן 29 סובל מעצירות קשה סבלתי מהקיבה ונמצא חידק הילקובקטר טופלתי כמה פעמים בטיפול המשולב הכולל אנטביוטיקה וסותרי חומצה שעשו לי בעיות כרגע לקסדין עוזר והגוף כנראה התרגל....מה עושים כדי להיגמל ומעוניין בתרופה טבעית בשביל היציאות...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות... - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין08/08/2011אין קשר בין הליקובקטר פילורי לעצירות.
צריך לפנות לגסטרואנטרולוג לבירור עצירות. זה לא לפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)