מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת קרוהןyael19/07/2011
הי,
אני חולה במחלת קרוהן מזה 4 שנים, כשבשנתיים האחרונות אני מטופלת במטוטרקסט 12.5 מ"ג לשבוע. תפקודי כבד תקינים וללא תסמיני מחלה.
לפי העלון חל איסור מוחלט על צריכת אלכוהול במקביל לשימוש במטוטרקסט. רציתי לדעת האם הדבר תקף גם על תבשילים שבושלו עם או ביין בהנחה שאיני צורכת אלכוהול בשום צורה אחרת.
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת קרוהן - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין19/07/2011ההמלצה נובעת מחשש לנזק אפשרי לכבד ומכיוון שלא ניתן "למדוד" מהי הכמות הבטוחה לצריכה, קיימת המלצה גורפת של הימנעות. אם מדובר בצריכה בתבשיל בלבד שאני מניחה שאיננה מתרחשת על בסיס יום יומי אלא לעתים נדירות יחסית, הרי שלדעתי לא אמורה להיות בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אי סבילות ללקטוז - שתיית מיםאנט19/07/2011
שלום רב,
יש לי הזמנה לבדיקת אי-סבילות ללקטוז בנשיפה. בדף ההנחיות כתוב להיות "בצום מוחלט משעה 24:00 (12 בלילה) לפני הבדיקה, לא לאכול, לא לשתות ולא לעשן ולא ללעוס מסטיק".
רציתי לדעת אם "לא לשתות" - הכוונה גם למים.
אין לי אפשרות טכנית כרגע לברר זאת עם המכון עצמו, ועלי לדעת כיצד לנהוג.
אני יודעת שיש מקומות שמאפשרים לשתות מים אבל אין לי את המידע לגבי המכון הספציפי שהזמין אותי.
האם שתיית מים יכולה להשפיע על תוצאות הבדיקה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אי סבילות ללקטוז - שתיית מים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין19/07/2011צום מוחלט הוא צום מוחלט. כלומר לא לאכול ולא לשתות שום דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה והמועילה.
אנט19/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נשיפהחנה19/07/2011
שלום
היום קיבלתי את תוצאות בדיקת הנשיפה לגילוי חיידק ההליקובקטור והתוצאה היא 64.
מה המשמעות של המספר 64 כשהנורמה היא מקסימום 5 והאם המספר מעיד על אורך הזמן שהחיידק שהה בקיבה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת נשיפה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין19/07/2011המשמעות היא שיש חיידק. אין משמעויות נוספות לתוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטריטיס בקיבהסיגל19/07/2011
שלום רב,
קראתי שגסטריטיס היא גורם סיכון לסרטן קיבה
יש לי כמה שאלות ואשמח לעזרתכם הנושא חשוב לי מאוד
1. הייתי מאוד מעוניינת לדעת מה הסיכוי הסטטיסטי באחוזים, להתפתחות סרטן קיבה לאחר גסטריטיס ?
2. לאחר ביצוע גסטרוסקופיה וגילוי של גסטריטיס בקיבה (הליקובטור שלילי), האם יש נוהל לזמן את החולה שוב לביצוע גסטרוסקופיה לוודא שהדלקת חלפה? ואם כן תוך כמה זמן ?
3. במידה ומופיע סרטן קיבה בדיוק במקום שהחלה הגסטריטיס,
האם הגיוני להניח שהדלקת היא שגרמה לסרטן בוודאות(או כמעט בודאות), כשאין שום גורמי סיכון נוספים לסרטן ?
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטריטיס בקיבה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין19/07/2011אין נתונים סטטיסטיים ואין המלצות למעקב.
אם יש הליקובקטר יש המלצה למגר אותו וזה הדבר היחידי שהוכח בהקשר זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין המלצות למעקב?
סיגל20/07/2011פרופ' נחשב מאוד אמר לי שגסטריטיס נחשב לגורם סיכון ויש לקחת ביופסיה במהלך ביצוע בדיקת גסטרוסקופיה במידה ומתגלה גסטריטיס. הלא כן?
ובגורמים של סרטן קיבה, לפחות ממה שקראתי גסטריטיס נחשבת לאחד מגורמי הסיכון.
אז בעצם מה שאת אומרת לי שאם חולה עבר גסטרוסקופיה והתגלתה לו גסטריטיס . אין צורך לעשות כלום בהמשך .
ומה אם לחולה כעבור שנה וחצי מאז הגסטריטיס התגלה סרטן קיבה. אין קשר לדלקת שהחלה באותו מקום? זה סתם צרוף מקרים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת נשיפה למציאת הליקובקטראילי18/07/2011
בשבוע שעבר עברתי בדיקת נשיפה למציאת חיידק הליקובקטר. התוצאה מראה
35.526 DELTA C מה זה אומר האם יש חיידק או לא? לפני חודשיים סבלתי מכאבים מאוד חזקים ברום הבטן ולכן עשיתי את הבדיקה. יש לציין שכבר טופלתי 3 פעמים והחיידק חוזר שוב ושוב ופעמיים עשיתי בדיקת אנדוסקופיה וגילו גם בקע סרעפתי. האם עלי לפנות לרופא לקבלת טיפול. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בדיקת נשיפה למציאת הליקובקטר - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין19/07/2011יש חיידק.
צריך לתת טיפול שהוא שונה מהטיפולים שקיבלת עד כה. אין טעם לחזור על טיפול שלא הצליח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקסרינה18/07/2011
שלום אני בת 48 לא מעשנת ולא שותה אלכוהול כבר שלשה חדשים. בעבר עישנתי וגם מידי פעם שתיתי כוסית פה ושם. לפני כשנה וחצי חוויתי דבר שגרם לי מצוקה ריגשית נוראה ואז הרגשתי מן כיוווצים ואי נוחות בכיבה וכן חולשה. לאחר מכן התחילו לי כאבי גרון ותחושה של גוש תקוע בגרון. ניגשתי לא.א.ג. הוא טען שיש לי ריפלוקס וקיבלתי אומפרודקס בהתחלה עזר אך לאחר מכן העפסקתי והכל חזר.התחלתי לנטון ואחכ נקסיום . בין לבין התגלה חיידק הליקובקטר פילורי וקיבלתי 2 סדרות של אנטיביוטיקה. בין לבין ביקרתי אצל א.א.ג. והוא טען שזה רק ריפלוקס כך גם רופאת המשפחה. ביקשתי גסטרו אך היא טענה שאין צורך ושאני מאד חרדתית. מאז חיי אינם חיים. אני בחרדה נוראית.. יש לי בחילות קשות בבקר. כל הזמן תחושה של גוש בגרון . האוכל ממש עולה לי לתוך הגרון. היו לי גזים ורעשים נוראיים בבטן שכרגע פחות כיוון שאני לוקחת נקסיום. יש לציין שאני אדם חרד מאד וגם מבוהל מכל דבר ולא מוכנה לעשות בדיקה פולשנית. לפני כשבוע ניגשתי לרפואה משלימה ושם הרופא טען שזה שום דבר רציני ואני צריכה לעשות קצת רפלקסולוגיה ושיאצו וכן להמשיך בטיפול. מה עושים חיי אינם חיים??? האם מישהו בעבר סבל מכך?? אןם כן אנא הגיבו בפורום אני מיואשת ממש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין19/07/2011זו תלונה מאוד שכיחה ובהחלט מוחמרת בנוכחות חרדה.
לא הייתי ממהרת לבדיקה פלשנית מכיוון שלעתי לא יהיו בה ממצאים מדאיגים.
אני נוטה להסכים עם הרופא שפגשת ברפואה המשלימה.
כדאי לשקול גם טיפול בחרדה (התנהגותי/תרופתי או משלב).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןתהל17/07/2011
כבר יותר מחודש סובלת מכאבי בטן באזור הטבור (משמאלו בעיקר)
האם יכול להיות שאלו סימנים מוקדמים לאפנדציט?
איזה בדיקות מומלצות לעשות לכאבי בטן?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין19/07/2011לא נשמע מתאים לדלקת תוספתן.
מציעה לפגוש רופא שיתרשם מהסיפור הקליני ויבדוק את הבטן, אח"כ המלצה לבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום במערכת עיקול?בחורה2616/07/2011
ערב טוב,
אני בחורה בת 26. לפני 3 ימים שמתי לב לדם על הנייר טואלט לאחר יציאה. הדם הוא בכמות בינונית ולפעמים גם הצואה עצמה מכילה כתמי דם.
סבתא שלי נפטרה מסקטן המעי הגס ואני חוששת. מה יכול לגרום לדבר זה? למי עליי לפנות לבדיקה יותר מעמיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום במערכת עיקול? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין16/07/2011תפני לגסטרואנטרולוג. האפשרות הכי סבירה בגילך היא טחורים/דלקת ולא סרטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובאקטר - תוצאות הבדיקה וטיפולאנה13/07/2011
שלום,
יש לי כמה שאלות על הליקובאטקר פילורי:
1. האם יש משמעות למספר שמופיע בתור תוצאת בדיקת הנשיפה? במקרה ועושים בדיקה חוזרת האם העובדה שהמספר גדל מעידה על כך שהמצב החמיר? (אצלי בבדיקה הראשונה התוצאה הייתה 17 ובבדיקה חוזרת 58 כאשר הנורמה היא עד 5. אם זאת אני מרגישה הרבה יותר טוב וזה מוזר. )
2.מה הסיכוי לתוצאות לא מדויקות בבדיקה? האם בדיקת צואה נותנת תוצאות יותר או פחות מדויקות?
3.אם אין סימפטומים או סימפטומים הם נדירים ולא מציקים במיוחדת האם טיפול באנטיביוטיקה עדיין נחוץ אם כל הנזק שהוא גורם לפלורה של הקיבה ותופעות לווי שיכול לגרום להם? עד כמה שהבנתי אין היום דעה חד-משמעית לגבי זה שהליקובאקטר גורם לאולקוס או סרטן קיבה.
4. הבנתי גם שאפילו אם נעשה טיפול והחיידק חוסל יש סיכוי לא קטן שהחיידק יחזור אחרי תקופה מסוימת. האם זה אומר שצריך להיבדק כשיגרה פעם בת כדי לחסל את החיידק במקרה והוא חוזר? אם כן האם יש סיכוי שאותה אנטיביוטיקה לא תעזור פעם הבאה כי החיידק פיתח עמידות?
תודה ובכבוד רב
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובאקטר - תוצאות הבדיקה וטיפול - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין14/07/2011אין משמעות למספרים. גם בדיקת הנשיפה וגם בדיקת הצואה מדויקות.
הסיכוי להדבקה מחודשת קטן מאוד ולכן אין המצה להיבדק באופן שיטתי.
האם לטפל כשמרגישים טוב? זו שאלה שאין עליה תשובה חד משמעית ולאחר הסבר של הפלוסים והמינוסים ההחלטה נותרת בידי המטופל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אנה14/07/2011תודה רבה על התשובה! ומה הם הפלוסים של הטיפול במקרה ומרגישים טוב?
ועוד שאלה - למה אחרי הטיפול הסיכוי להבדק קטן? האם משהו נשאר בגוף שדוחה את החיידק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין16/07/2011לא ידוע למה ההדבקה נדירה יחסית, כנראה משום מרבית ההדבקה נעשית בילדות.
המוטיביציה לטפל נובעת מהאפשרות הנמוכה לפתח סרטן קיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיקולקס או מרוקןרם13/07/2011
האם יש מניעה לבצע הכנה לקולונוסקופיה עם פיקולקס לחולה UC עם חשש למחלות כבד שעדיין לא אותרה. (לא מסוגל לעמוד בהכנה עם מרוקן לעומת זו עם פיקולקס שורד) נאמר לי שחולים מסוגי חייבים לבצע הכנה עם מרוקן - מכיוון שהפיקולקס יכול להזיק לכבד ולמעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיקולקס או מרוקן - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין14/07/2011ברוב המקומות ממליצים על מרוקן במחלות דלקתיות של המעי.
בסה"כ אם אין בעיה בתפקוד כליות ולב הסיכון שבלקיחת פיקולקס הוא קטן מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיקולקס או מרוקן
רם14/07/2011האם הנזק הוא מצטבר? אני צריך לעשות קולונוסקופיה פעם בשנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיקולקס או מרוקן - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין16/07/2011מרבית האנשים עוברים בדיקה אחת למספר שנים ולכן אין מידע לגבי נזק מצטבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- URAMOX להסתגלות לטיול בהרים גבוהיםרם13/07/2011
אני חולה ב-UC קל ברמיסיה תמיד לוקח רפאסל, חשש ל-PSC כשכל בדיקות הדם תקינות ו-MRCP בויכוח בין המפענחים, ו-G6PD, , מתוכנן לצאת לטיול בהימליה,
האם יש מניעה בשימוש בכדורי URAMOX המסייעים להסתגלות לגובה?
גם מבחינת הכבד ה- G6PD והרפאסל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר URAMOX להסתגלות לטיול בהרים גבוהים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין13/07/2011אין מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק הליקובקטורשני כדורי12/07/2011
התחלתי לקבל את הטיפול בחיידק הליקובקטור - והכדורים עושים לי מאוד רע - צרבות, שישולים וכאבי בטן, האם יש מה לעשות? האם ניתן לקחת כדורים נגד כאבים לבטן? והאם ניתן לקחת כדורים נגד צרבת?
אודה לתשובה. שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק הליקובקטור - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין13/07/2011אכן, הטיפול "המשולש" עלול לגרום לתופעות שאת מתארת.
הטיפול כולל תרופה נגד צרבת, אבל אם יש צורך בהוספה של טמס/מלוקס, זה אפשרי. כדאי להוסיף פרוביוטיקה בכדורים ואשפרי לקחת כדור לכאבי בטן אבל לא מסוג ADVIL ודומיו, אלא אקמול/אופטלגין/פפברין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליקובקטור פילורי
רינת18/07/2011הי
ממליצה לך לפנות לקבלת טיפול טבעי. גם אני סובלת מחיידק הליקובקטור פילורי. טופלתי בתרופות סותרות חומצה ותרופות מעכבות הפרשת חומצה עם טיפול אנטיביוטי. הבעיה עם החיידק היא הנטייה לפתח העמידויות לטיפול התרופתי, כך שסבלתי מתקופות הישנות של התסמינים. אני כרגע מטופלת במרכז מומחים ד"ר דיין בטיפול טבעי אך תחת פיקוח רפואי של רופאים מומחים. הטיפול שהרכיבו לי משוןלב משינוי תזונתי, טיפול במי כסף וקוליביוגן (סוג של חלבון שמסייע בריפוי רירית הכיב). בנוסף אני מקבלת עירויי ויטמינים ומינרלים. יש שיפור משמעותי בהרגשה הכללית שלי. ממליצה לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עיכולממ11/07/2011
שלום,
תיאור המקרה: לפני 6 חודשים בעקבות תחושת "משהו" בגרון, ביצעתי גסטרוסקופיה
הממצאים היו: דלקת קלה בוושט ומס' פוליפים שנדגמו ונמצאו שפירים
ניסיתי לוסק בצורה לא סדירה ללא שיפור.
במקביל שיניתי תזונה שלאחריה גם ירדתי במשקל.
בשלב כלשהו היו לי שלשולים למשך מס' ימים והפסקתי את הלוסק.
גם שינוי התזונה לא היה סדיר (לא אוכלת הרבה מטבעי) ואכלתי עוד פחות מתמיד.
לפני חודש לאחר התייעצות עם גסטרואנטרולוגית נוספת, התחלתי לקחת לנטון
התופעה בגרון חלפה מיד.
בחודש האחרון היו לי שלושה ארועים של יציות לא סדירות:
פעם אחת-התעוררתי משנתי עם שלשולים והקאתי-ארוע חד פעמי
פעם שניה(לפני כשבועיים)-שלשולים במשך שלושה ימים, בחילות וחום-לאחר מכן עבר
פעם שלישית-ביומיים האחרונים יציאות מרובות (3-4 פעמים ביום) רכות ובהירות, בעיקר אחרי האוכל ובבוקר כשמתעוררת
אוכלת הרבה (יחסית לעצמי) שיבולת שועל, אבוקדו, לחם מכוסמין ופסטה מקמח מלא
אלו מזונות שלא אכלתי בעבר לפני תחילת הבעיה
בדיקות נוספות שעשיתי:
קולונוסקופיה ב2007-נדגם פוליפ זעיר בושט -היה תקין
בדיקות דם - תקינות
במקביל - בבדיקה אצל רופא נשים נמצאה ציסטה בשחלה-היא במעקב ובדיקת דם ודופלר אגן נמצאו תקינים
נאמר לי שאין סיבה כרגע לבצע CT בטן
שאלתי:
האם תוכלו לכוון אותי לבדיקות נוספות שעלי לבצע - כדי לא לפספס משהו?
האם יכולים אלו להיות סימנים מוקדמים לסרטן? (קיבה?שחלות?או כל דבר אחר?)
תודה למפרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עיכול - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין13/07/2011דיאטה עתירת סיבים גורמת ליותר יציאות ולכן יש אפשרות סבירה שזה קשור לשינוי התזונתי. גם לנטון עלול לגרום לשלשול. מעבר לכך, ההחלטה על בדיקות נוספות צריכה להיות לאחר התרשמות יותר מקיפה ולא על סמך הנתונים שמסרת. למרות הפירוט, אין זה תחליף לייעוץ במרפאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ושילשוליםםם!!!שלי10/07/2011
שלום יש לי כאבי בטן חזקים ושילשולים בתדירות מאוד גבוהההה
השאלה שלי אם אני יכולה לקחת פאמוטידין או פפברין הידרוכלוריד? זה יעזור לי בכאבים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן ושילשוליםםם!!! - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין13/07/2011פפברין יכול בהחלט להקל על כאבי הבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטרעתליה08/07/2011
מה מותר לי (ורצוי) לאכול וממה להימנע ? אם יש לי חיידק הליקובקטר ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין08/07/2011אין המלצות לתזונה מיוחדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר יהודית אסולין
עתליה11/07/2011הנני בת 32, מעשנת קופסה וחצי ביום. הוסבר לי שהתפתחה דלקת בבטן והחיידק -הליקובקטר- התיישב עליה. (יכול להיות כתוצאה מהעישון??).
האם זה נכון שעליי להימנע מפרות הדר ועגבניות וכל דבר חומצי ??
ומה הטיפול המומלץ מעבר ל"טיפול המשולש" שכולל מעל 3000מ"ג אנטיביוטיקה ביום?
(סנסו+מוסקוויט+קארין).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר יהודית אסולין - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין13/07/2011כמו שאמרתי אין המלצות מיוחדות.
כדאי להפסיק לעשן בגלל הרבה סיבות אבל זו לא אחת מהן.
אם רוצים להפחית תופעות לוואי של הטיפול המשולש, כדאי להוסיף תכשיר של פרוביוטיקה למשך שבועיים/חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)