מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבי בן 75 לאחרונה טוען שרואה מעורפלyy04/11/2012
כמו עשן- אבק מול העיניים. מה הבעייה? איך לטפל.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי בן 75 לאחרונה טוען שרואה מעורפל - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין04/11/2012יכולים להיות מספר גורמים לכך.
כדי לענות על שאלה זו יש להבדק על ידי רופא/ת עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקטמיכל02/11/2012
לפני 4 שנים עברתי ניתוח קטרקט בעין שמאל לפני כמה חודשים התחלתי לראות שוב גרוע הרופאה שלחה אותי לצילום oct
הצילום לא הראה שום דבר חריג בנוסף היא שלחה אותי לטיפול לייזר לקטרקט משני 0 ראתה קצת עכירות )
לפני שבועיים וחצי עברתי את הטיפול הראייה הישתפרה מבחינת חדות הראייה אבל אני רואה ערפל וסינוורים כמו שהיה בתחילת הקטרקט הראשוני
בדיקה של הרופאה לא הראתה כלום ואני בדילמה
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין02/11/2012על פי תאורך, קיבלת טיפול טוב והערכה נכונה.
נותר לי רק להציע לך להבדק שוב ולהיות במעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיכל05/11/2012לראיה לא השתפרה לגמרי יש עדיין עכירות
מה זה יכול להיות האם אולי צריך לעשות טיפול לייזר נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין05/11/2012כדי לענות על שאלה זו יש לעבור בדיקת עיניים מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקטרקט
דורין02/12/2012גם סבתי עשתה ניתוח קטרקט אצל ד"ר אודרי קפלן מומחית לניתוחי קטרקט.
תוצאות נפלאות, היא מאושרת היום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשתית העיןאסנת31/10/2012
לפני יומיים הרגשתי בעין ימין (עין בריאה, השניה עצלה שלא טופלה)מין ריצוד של אור לבן שקוף במשך כמעט שעה .
היום נבדקתי ,עם הרחבת אישונים ונאמר לי שיש קרום על העין אך אין קרע .הטיפול לא להרים דברים כבדים. אני די מוטרדת מה חשוב ואיך לשמור על העין?
תודה אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ממליץ לך על טיפול בריפוי עצמי
טום01/11/2012אני ממליץ לך ללכת ולבדוק את הבעיה ע"י ריפוי עצמי בשיטת בייטס. אחותי סבלה קשות מאותה בעיה כמו שלך והיא טופלה ע"י שרית טהורי דבח (המרכז לשיפור וקידום הראייה)
התוצאות היו פשוט מדהימות...
ממליץ לך לנסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשתית העין - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין01/11/2012במידה ויש היפרדות זגוגית, חשוב לשים לב לסימפטומים הבאים:
הופעת מסך, וילון, גשם מול העין, תחושה שרואים עכביש או זבוב,
או הבזקים בעלי אופי אחר.
אם מופיע אחד מהנ״ל יש לפנות מיידית לבדיקת עיניים, בכל שרות רפואי זמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונח רפואי בבעיות רשתיתישראל31/10/2012
בעקבות ירידה בראיה בבדיקת אופטומטריסט וחשד להתחלת קטרקט הופנתי לרופאת עיניים.
בפירוט הבדיקה : עצב ראייה - תקין
רשתית - תקין ו: PEDמרכזי.
אודה מאד לקבלת מענה מה זה ה: PED הנ"ל ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונח רפואי בבעיות רשתית - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין31/10/2012PED זה ראשי תיבות של pigment epithelial detachment .
במצב זה יש אזור מוגדר של נוזלים מתחת לרשתית.
עליך לפנות עם בדיקה זו לרופא/ת העיניים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקות ראיהאוה31/10/2012
שלום,
רציתי לשאול איך זה יכול להיות שאנשים סבלו מלקות ראיה מסוימת נגיד לא ראו מרחוק ופתאום בגיל 50 זה מתחלף והם לא רואים מקרוב וצריכים להרחיק את הדף?
תודה על ההסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקות ראיה - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין31/10/2012בעין יש עדשה תוך עינית המשנה את מידת הקימור שלה בהתאם לפוקוס הנדרש בכדי למקד את קרני האור על הרשתית. (ניתן לדמות את הרשתית לפילם של מצלמה). הקימור עולה כאשר מסתכלים לקרוב ויורד כאשר מסתכלים לרחוק. משקפי ראייה בגיל צעיר ממקדים את קרני האור על הרשתית, בעיניים בהם האור אינו ממוקד על הרשתית באופן טבעי.
עם הגיל העדשה מאבדת מגמישותה, ואנשים חווים קושי בראייה לקרוב. הפתרון לכך הוא משקפי ראייה לקרוב. ירידה בגמישות העדשה היא תופעה הקשורה לגיל, ומתרחשת גם באנשים שנזקקו קודם לכן למשקפי ראייה, וגם באלו שלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמץ פיזיגדי23/10/2012
שלום קראתי מחקר שאומר שמאמץ של החזה בשילוב עם החזקת אויר (לדוגמה בהרמת משקולות בשכיבה) מעלה לחץ תוך עיני.
רציתי לדעת האם גם מצבים בחיי היום-יום כמו הרמה של משהו כבד/משיכה חזקה או כל פעולה אחרת שמשלבת מאמץ של שרירי החזה (בשילוב עם זה שלא נושפים כמו שעושים באימון כושר) עלול להעלות את הלחץ התוך עיני ועלול לגרום נזק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמץ פיזי - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין23/10/2012אין עדויות שמאמצים כפי שתארת מזיקים לעין באנשים בריאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לבעיה ברשתיתמיכל21/10/2012
לפני 4 שנים עברתי ניתוח קטרקט לפני כמה חודשים התחלתי לראות לא טוב הרופאה שלחה אותי ל OCT ונמצא תקין מאחר והיה לי גם קטרקט משני עברתי לפני שבוע את הלייזר לקטרקט משני . היום הרופא בדק ואמר שנקי
\הראיה שלי לא תקינה עדיין 6/8 ולכן שלח אותי לצילום קרקעית העין
מה רואים בצילום הזה שלא רואים ב OCT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לבעיה ברשתית - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין23/10/2012האם הרופא שלח אותך לצילום רגיל או לאנגיוגרפיית פלורסין ( עם הזרקת חומר לוריד)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקוטומהרינה19/10/2012
שלום רב
בת 60 ,בבדיקות שדה ראיה -24-2 התוצאה :בעין ימין סקוטומה בקשת התחתונה
ובעין שמאל התוצאה:ירידה ברגישות ללא נזק
בבדיקה של מקולרי אדום לבן: בשתי העיניים שדה תקין
ברקע יש לי גלאוקומה ומקבלת טיפות קוסופט
מה דעתך? אנא הסבר לי בבקשה מה הבעיה שלי ,ומה ניתן לעשות במקרה שלי,האם זה יכול להחמיר עם הזמן?
בתודה מראש לתשובתך
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקוטומה - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין21/10/2012שלום רחלי, לכאורה שדה הראייה מעיד על נזק מגלאוקומה, אולם כדי לקבוע זאת בוודאות, יש לראות את השדה עצמו, להשוות לשדות קודמים, ולבחון את מראה עצב הראייה.
הטיפול בגלאוקומה נועד כדי להאט ואף למנוע את הנזק בשדה הראייה.
עליך לפנות לרופא המטפל, לראות אם הלחץ התוך עיני עומד ביעד שנקבע, ואם לא יש להוסיף טיפול. בכל מקרה כדאי לעשות שוב בדיקת שדה ראייה בעוד שלושה חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בסקוטומה
אדם עיסא07/07/2014האם יש טיפול לסקוטומה
או כאילו לשמור על שאר. השדה ראיה הטוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקוטומה - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין08/07/2014על פי שדה הראייה שתארת לי, יש נזק בשדה הראייה מגלאוקומה.
ניתן למנוע את ההחמרה על ידי טיפות להורדת לחץ, כפי שאת נוטלת.
יש להיות במעקב קבוע אצל רופא עיניים מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלאוקומהתמר16/10/2012
שלום,
אני בת 30 בריאה בד"כ
בפעם האחרונה שהלכתי לרופא עיניים בגלל משהו הוא אמר לי להגיע פעם בשנה לבדיקת גלאוקומה. האם זה באמת נחוץ לעשות את הבדיקה בגילי פעם בשנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלאוקומה - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין17/10/2012בהנחה שהבדיקה תקינה, אין גורמי סיכון, ואין סיפור משפחתי, ניתן להבדק החל מגיל ארבעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנותאדווה04/10/2012
שלום, אני סובלת ממגרנות כבר יותר מ-10 שנים
המגרנות תמיד מתרכזות אצלי מאחורי עין שמאל
האם זה יכול לגרום לפגיעה בראיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנות - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין10/10/2012אם כוונתך שהכאב מתרכז באזור העין, ואין לך תופעות נוספות כמו אבוד חלק משדה הראייה בזמן המיגרנה, אז אין סכנה לראייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ על הרקהגדי21/09/2012
האם לחיצה חזקה עם האצבע על הרקה יכולה לעשות איזשהו נזק לעיניים?
(נדמה לי שזה נקרא רקה, מעין שקע ליד הגבה בצד הראש, שלוחצים עליו בכל מיני שיטות עיסוי וזה אמור לשחרר מתחים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ על הרקה - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין23/09/2012לחץ כפי שתיארת אינו אמור לגרום לנזק כל שהוא לעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על ראיה לקוייהפאי19/09/2012
אני בת 30 בעלת מספר ראיה מאוד גבוה. לא רואה כלום מרחוק ללא משקפיים או עדשות
המספר שלי נעצר בשנים האחרונות אבל האם הוא ידרדר עוד יותר לעת זקנה? האם יש סיכוי שאאבד את ראייתי לגמרי?
נכון לעכשיו המספר עומד על -6 -4 וצילינדר 3 בשתי העיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על ראיה לקוייה - תגובה
ד''ר חיה מורורי כץ20/09/2012לעיתים קרובות מעל גיל 60 כשמתחיל להתפתח קטרקט , יכול להיות שינוי במספר , עד אז בדר"כ לא צפוי שינוי במספר.
אין סיבה שתאבדי את הראייה לגמרי , אלא אם חלילה יופיעו בעיות ברשתית או בעיות אחרות , כמו אצל כל אדם אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות עינייםגדי05/09/2012
קיבלתי מרשם מהרופא לטיפות בלפאמיד פעמיים ביום למשך שבוע ב-2 העיניים, כשניסיתי לשים את הטיפות, אז העין דמעה והוציאה את הטיפה ופעם אחרת הטיפה לא פגעה בדיוק בעין, אז שמתי שוב, השאלה אם יש בעיה אם שמים במקום טיפה אחת, 2-3 טיפות, זה מזיק/מסוכן?
קראתי שיש בטיפות האלה סטרואידים אז זה קצת מפחיד אותי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין שהחלטתי להוסיף את הטיפה
גדי05/09/2012לאחר כמה דקות מהטיפה הקודמת, כשחשבתי שיכול להיות שהטיפה הקודמת לא נקלטה, ולא שמתי כמה טיפות אחת אחרי השניה זאת אומרת שיכול להיות שהטיפה הקודמת בעצם כן נקלטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפות עיניים - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין05/09/2012אם לדעתך הטיפה לא נכנסה אז ניתן לנסות שוב. העין אינה מכילה את כל הטיפה ולכן אתנה דומע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא התכוונתי לזה אלא
גדי05/09/2012התכוונתי לכך שיכול להיות שהעין דמעה כי היא פשוט קלטה מה שהיא יכולה והוציאה את השאר ואני הבנתי מזה שהיא לא נקלטה ולכן, לאחר מספר דקות שמתי עוד טיפה
השאלה אם 2 טיפות (או 3) שנקלטות עלולות להזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא התכוונתי לזה אלא - תגובה
ד''ר חיה מורורי כץ06/09/2012אם טפטפת יותר מטיפה אחת זה לא יכול להזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ על העיניים לאחר ניתוחגדי04/09/2012
שלום, עשיתי ניתוח כלזיון ב-2 העיניים, ולאחר הניתוח הניחו לי העיניים 2 גזות, עליהן שקיות עם אפונה קפואה, קיבעו אותם לעיניים באמצעות מעין רשת שחיברו לראש, אמרו שזה אמור להפחית את הנפחיות, נשארתי איתם כרבע שעה, 2 שאלות:
1. בלי קשר לניתוח, האם זה שהניחו לי את האפונה (ששוקלת משקל מסוים) והצמידו אותה באמצעות הרשת שהידקה אותם לעיניים, לא מזיק לעיניים כי יש לחץ שמופעל על העיניים?
2. בהקשר של ניתוח, יש הרי חתכים בעפעפיים, זה לא עלול לפתוח אותם או להזיק בכל צורה שהיא בגלל הפעולות הניתוחיות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ על העיניים לאחר ניתוח - תגובה
ד''ר חיה מורורי כץ04/09/2012הנחת השקיות לא גורמת לעליה של הלחץ התוך עיני , ואיננה גורמת לכל נזק אחר כולל פתיחה של חתכים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי וכיצד כדאי לשטוף את העיניים
גדי04/09/2012אוקי וכיצד כדאי לשטוף את העיניים בימים הראשונים שלאחר הניתוח?
אם כיוונתי את טוש המקלחת לכיוון העיניים זה בסדר? או שזה חזק מדי? (ניסיתי לשים בעצמה המינימלית האפשרית לפני שזרם המים עבר לברז התחתון)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי וכיצד כדאי לשטוף את העיניים - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין05/09/2012הנך יכול לנהוג כרגיל ללא חשש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח octסימה31/08/2012
קבלתי תשובה של oct . רציתי לדעת מה משמעותה:
עין ימין:
ישור ה pit ע"ר erm מעובה המציגה תבנית שיני מסור.
אין הפרעה ברצף הפוטורצפטורים.
ללא עדות לפתולוגיה גסה ב pre
אין משיכה ויטראלית
עובי מרכזי 306 מיקרון .
עין שמאל:
קונטור פובאלי שמור
ללא עדות לפתלוגיה גסה ברמת הpr-rpe
ללא עדות לנוזל תת או תוך רשתי
עובי רשתית מרכזית cmt מודד 268 מיקרון
לא נצפית משיכה ויטראלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח oct - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין04/09/2012משמעות הOCT:
בעין ימין ישנו קרום על גבי הרשתית. קרום זה מושך את מרכז הרשתית האחראי על חדות הראייה, ומעוות את המבנה התקין.
לגבי אופציות הטיפול: תלוי בחדות הראייה ובבדיקה הקלינית.
הבדיקה בעין שמאל תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)