אבחון אלצהיימר בגיל צעיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון אלצהיימר בגיל צעיר
    צעיר
    20/08/2011

שלום רב,

אני בן 22, ובשנה האחרון היכולות זכרון שלי לטווח הקצר והארוך פחתו משמעותית, בנוסף היכולות המוטוריות-קוגנטיביות שלי נחלשו מאוד.

אני מודע לכך שאני צעיר, אבל אין סיבה לשלול סיכוי למחלה או התפתחות בעייה כלשהיא בגלל גילי הצעיר.

סבתי חולת אלצהיימר וכן כל אחיה ואחיותי.

הגעתי למצב שאני לא מצליח לסיים משפטים כמו שצריך, אני מתחיל משפט ומאבד את עצמי לקראת סופו (כשבעבר הייתי נחשב לאחד האנשים היותר חריפים וחדים לשונית), אני בעצם יודע מה אני רוצה להגיד בתחילת המשפט או שלפחות בונה אותו תוך כדי, אבל בחודשים האחרונים אני לא מצליח לסיים את המשפט (מבחינה רעיונית או מבחינה לשונית-תחבירית, אני פשוט שוכח מילים שחשובות לרצף המשפט).

אני לא מצליח לזכור שמות, פרצופים, מחירים, מילים וביטויים שאני מכיר והכרתי, אני הרבה פעמים מוצא את עצמי שוכח 2-3 מילים ואני פשוט המום מכך, אני יודע שזה קורה לאנשים, אבל זה קורה לי בתדירות ממש גבוהה, קשה לי לתאר ולהסביר דברים ורעיונות או לבטא את עצמי בצורה קולחת כבעבר, התחלתי לשכוח מילים משירים שהכרתי בע"פ וחוט המחשבה שלי נקטע מהר מאוד.

אני לא זוכר דברים שקראתי כמה דק' אחרי שסיימתי לקרוא כשבעבר הייתי משנן טקסטים ארוכים מאוד לבחינות (ואני קורא ומנסה לשנן באותה תצורה, זה פשוט לא נקלט לי כבעבר).

קורים הרבה מצבים שתוך כדי דיבור אני שואל שאלה, ממשיך לדבר וחוזר על אותה השאלה בדיוק בלי לזכור שהרגע שאלתי (וגם קיבלתי תשובה), קרה לי לא מעט פעמים כאלו ואנשים בסביבתי כבר החלו להסב את תשומת ליבי לעניין.

אני לקראת סוף השירות הצבאי שלי וקשה לי להאמין שאני אקבל מענה לבעיה הזו בצבא.

איך ניתן לאבחן משהו בגיל כמו שלי ולקבל ייחס רציני? אני ככה"נ אעבור מבחני זכרון לחולי אצהיימר שכן הם עוברים את המבחנים בשלבים יחסית מתקדמים של המחלה.

הבנתי שקיימת בדיקת דם שיכולה לאבחן את החלבון האחראי על המחלה, איך אוכל לעבור אותה? תוכלו להגיד מה הייתם ממליצים למישהו במצבי?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון אלצהיימר בגיל צעיר

הוספת תגובה

• אבחון אלצהיימר בגיל צעיר - תגובה

ד``ר ירחמיאל ברבר
    21/08/2011

שלום רב
    אנימבין את דאגתך ,אך ניראה לי כי מדובר במתח ואו בבעיות בריכוז ,
    המלצתי כי תפנה לרופא היחידה ותבקש הפנייה לנורולוג ותספר את האמור במייל זה ,
    אין אבחון בדם ,יש בדקה בנוזל חוט השדרה לחלבון מסוים שניקרא" טאו",
    שנותן אינדקציה מסויימת למחלת אלצהיימר ,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו