מודאגת ממצבה של אימי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאגת ממצבה של אימי
    יעל
    09/10/2011

לפני כחודשיים השתחרר אבי מבית החולים לאחר אישפוז ממושך לטיפול במחלת הסרטן. אימי, שגם ככה הייתי מגדירה כאישה מתוחה, חרדה ולא רגועה, היתה עוד יותר כזו במשך כל תקופת האישפוז, ישנה מעט מאד ונטלה כדורי הרגעה. עם זאת, היא תיפקדה מצויין מבחינה קוגנטיבית ומוטורית. ממש ביום בו שוחרר אבי (לאחר 3 חודשי טיפול אינטנסיביים באונקולוגית), אימי הפכה לאדם אחר. ראשית, רמת התיפקוד של ידה השמאלית ירדה בצורה דרסטית וכיום היא גוררת אותה ועושה כמעט את כל הפעולות ביד ימין . בנוסף, היא הפכה מאישה חדה ופעילה לחסרת מוטיבציה, מבולבלת, ושכחנית יחסית לעצמה. נראה שהיא איבדה חשק לעשות כל פעילות, הן בתוך הבית והן מחוצה לו. דברים שהיא אהבה לעשות קודם לכן, כגון לבשל ולאפות , היא עושה רק אם היא מוכרחה וגם אז, היא לעיתים שוכחת מרכיב כזה או אחר בתבשיל. עם חברים היא לא מעוניינת להיפגש ובאופן כללי, מעדיפה לשחק במחשב רוב שעות היום. אני ובני משפחתי הסבנו את תשומת ליבה אך היא מכחישה או מבטלת במילים"זה שום דבר, תניחו לי" וכמובן שמסרבת להיבדק בכל תוקף. אנחנו מודאגים. אין לנו ספק שמשהו עובר עליה (אימה, סבתי, סבלה מדימנציה). אשמח לעצת מומחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת ממצבה של אימי

הוספת תגובה

• מודאגת ממצבה של אימי - תגובה

ד``ר דורון מזא``ה
    09/10/2011

אמך צריכה להיבדק על ידי פסיכיאטר ו נוירולוג. יתכן ועברה מה שנקרא - ארוע מוחי ולכן יש לה בעיה מוטורית. ארוע כזה יכול להיות מלווה בסימנים נפשיים וירידה קוגניטיבית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו