אלצהיימר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלצהיימר
    אני
    20/06/2012

שלום לכולם. אני מטפלת בבעלי שאובחן כבר לפני מספר שנים במחלה הקשה הזאת. הוא ניצול שואה שכל ימיו לא דיבר ולא סיפר. לא יכול היה להתמודד עם עברו. למרות זאת עשה קרירה מאד גדולה ועבד שעות רבות ביום עם אחריות רבה. (כיוום הוא בן 84). לאחרונה כשמצבו כבר הדרדר, והא אינו זוכר את עברו, ואינו זוכר מי היה, (מה שגורם לי לכאבי לב נוראים ואפילו לכאבים פיזיים). לאחרונה הוא מרבה להזכיר את רצח הוריו ורצח אחיו, אף כי אינו זוכר את שמם. הוא שריד יחיד ממשפחתו הענפה, וזה כיום מציק לו מאד. בזמן האחרון מאבד הרבה מאוצר המלים, מרבה להזות ולראות דברים שאינם. אני כמובן מאד אומללה ועושה כמיטב יכולתי. הוא צמוד אלי 24 שעות, אינו מוכן להשאר בלעדי. הוא מטופל בנורבסק, אספירין ורמיניל 24 האם יש טעם להמשיך ברמיניל, אף כי איני רואה הטבה, והאם יש תוחלת בדבר. אודה על התיחסותכם. אני אגב מאד עצבנית, מרימה את קולי, מה שלא עשיתי אף פעם, יש לו מטפלת אך הוא לא קושר אתה שום קשר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלצהיימר

הוספת תגובה

• אלצהיימר - תגובה

ד``ר דורון מזא``ה
    20/06/2012

קשה להגיד אם יש טעם בהמשך השימוש בתרופה על פי האינפורמציה שמסרת. רופא צריך לבדוק ולהשוות את מצבו היום למצבו בעת התחלת השימוש בתרופה ולהחליט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלצהיימר

אני
    20/06/2012

תודה על מהירות התגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרדרות

אני
    28/07/2012

בהמשך לשאלתי הקודמת. בזמן האחרון הוא מרבה לשכב במיטה, אינו רוצה לקום, חולם הרבה, ובלילות הוא מסתובב בבית. פותח וסוגר את הדלת. לקחתי את מפתח הבית על מנת שלא יוכל לפתוח את הדלת, ואז הוא מחפש את המפתח ואינו מרפה. אני מאד חוששת שיצא מהבית, ואני מרגישה שהוא אובססיבי בענין המפתח. מה עלי לעשות. במילה אחת, אני אומללה. לחשוב על איש מקסים שאין לו עבר ואין לו הווה, ועל עתיד אין מה לדבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טפלי בעצמך!!!!!

ירושלמית
    02/08/2012

ממה שאני מבינה, את נמצאת עם בעלך האהוב 24 שעות ביממה. אינני רופאה או מומחית - רק אדם פרטי שהיה עד להתדרדרדותה הנפשית של אימי מכיון שלקחה על עצמה את הטיפול הבלעדי באבי חולה האלצהיימר. היא הגיע בעצמה למצבים נפשיים קשים מאד בשל כך . א. אם אין לך עזרה, דאגי - אם זה אפשרי לקבל כזאת - מטפל/ת לפי שעות או עזרה מביטוח לאומי בענין זה או באופן פרטי - עד כמה שאת יכולה להרשות לעצמך. לאימי לא היה מושג למשל שאפשר. בזמנו - לפני כשלושים שנה גם היתה הרבה פחות מודעות לבעיה. ב. מצאי קבוצת תמיכה למטפלים בחולי אלצהיימר באזור מגורייך - כדי לחלק "חוויות" וכל מיני אינפו חשובים. ג. יש גם פעילויות יום לחולי אלצהיימר - מטעם בתי חולים וכו. אם הוא עדיין מסוגל - כדאי מאד! משחרר אותך לבוקר שלם כל יום או כמה פעמים בשבוע. בררי במשרד הרווחה, למשל. בהצלחה - והרבה כח - שמרי על עצמך!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלצהיימר

אני
    19/09/2012

ירושלמית יקרה,תודה שמצאת זמן ורצון לכתוב לי את הדברים הנבונים שכתבת. לצערי בעלי בשום אופן אינו מוכן להצטרף למועדון יום, מה גם שבזמן האחרון מצבו החמיר, והוא אינו מכיר איש חוץ מלבדי, וכמו כן איבד הרבה מכושר הדיבור שלו. הוא מאבד מלים וזה נורא מציק לו, הוא מודע למצבו ועל כך הוא מתלונן כל הזמן. באשר לעובדת, אכן יש לי עובדת זרה, אך ללא הועיל, הוא לא קושר איתה קשר, והוא אומלל כשאני יוצאת לשעה. הדבר היחיד שאני זועקת בלבי הו ה צ י ל ו!!! תודה לך יקירתי, ושנה טובה לך ולמשפחתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלצהיימר - תגובה - תגובה

ד``ר ירחמיאל ברבר
    30/07/2012

אני מצטרף לתגובתו של ד מאזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו