השפעה של כולסטרול גבוה על זכרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעה של כולסטרול גבוה על זכרון
    מ
    19/02/2013

אבא שלי, כבן 64, לוקח שנים רבות כדורים להורדת כולסטרול (יש לו רמה גבוהה מאוד). הוא הפסיק לקחת את הכדורים מזה מס' חודשים, על דעתו.
    כרקע אני אוסיף שאביו נפטר כאשר הוא סובל מאלצהיימר מגיל יחסית צעיר (60+). לאחרונה אנו עדים ל"קפיצות" קטנות בתחושת הזמן, לעקשנות יתר ולשכחה של דברים שנאמרו. לא משהו משמעותי, שאדם זר היה שם לב אליו.
    אני עם היד על הדופק גם בגלל הנושא התורשתי וגם בגלל הידיעה שלי שאבחון מוקדם של אלצהיימר הוא קריטי.
    שאלתי היא, האם יכול להיות שמה שאני רואה/ מרגישה הוא תוצאה של עלייה ברמת הכולסטרול, וברגע שיחזור לקחת את הכדורים (הוא התחיל שוב, לפני יומיים) התופעה תעלם? האם יש טעם לחכות להסדרת ערכי הכולסטרול או לקבוע תור לאבחון נוירולוגי כי אין קשר בין השניים?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• השפעה של כולסטרול גבוה על זכרון - תגובה

ד``ר דורון מזא``ה
    20/02/2013

אין קשר מיידי בין רמת כולסטרול לזיכרון. תמיד יש להקפיד על דיאטה מתאימה וטיפול תרופתי ברמות כולסטרול גבוהות ואם קיים חשש להפרעה משמעותית בזיכרון יש לפנות לרופא מומחה בתחום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו