שלב מוקדם בהתפתחות שכחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלב מוקדם בהתפתחות שכחה
    דורי
    01/06/2013

שלום רב,
    אשמח לחוות דעת נרחבת בנושא.
    אמי כבר מבוגרת בסביבות גיל ה80+ אך עד לאחרונה תפקדה בסדר גמור, גם מבחינת שכחה וגם מוטורית. אומנם הייתה צריכה להיעזר במישהו ללכת איתו, אבל הסתדרה. כעת, מבחינה מוטורית היא מתקשה ללכת והולכת באיטיות כאילו וכאילו גוררת את רגליה. טוענת גם שכואבות לה הידיים.
    אולי זה לא קשור לשכחה, אבל רציתי לציין גם זאת.
    לנושא:
    אחותי ז"ל נפטרה ממחלת הסרטן לפני מספר חודשים, לאחר שנים של טיפולים, סבל רב ומאבק ממושך אולי מותה השאיר על אמי הלם רב כך שזה גרם לה למחלה. אם המחלה יכולה להיגרם מאבל או דיכאון.
    לאחרונה מדי פעם היא לא זוכרת דברים ומדברת איתי בגוף שלישי עלי. אתן דוגמאות:
    אתמול בבוקר הבאתי לה חלה ובערב כששאלתי אותה מי הביא היא אומרת שהיא לא יודעת או אומרת "דויד" (כשלא קוראים לי דויד בכלל). לאחר כמה דקות ששאלתי שוב, היא אמרה שהיא לא יודעת, התחילה לפרט לי שכולם במשפחתה מתו (הוריה, אחיה, ואחותי ז"ל) חוץ ממני ואז שזה יכול להיות רק אח שלי, אבל אין לי אח. הייתה לי אחות והיא נפטרה.
    או למשל שהיא אומרת שמישהו הגיע במכונית שלי, אבל זה בעצם הייתי אני.
    מצד שני, היא זכרה כל מיני דברים מהעבר (לא כ"כ רחוק אבל גם לא ממש קרוב) כשהיא נכחה בעת קניית נעליים אצל הבן שלי או שהוא הראה לה את המכשיר הסוללרי החדש שלה בפסח שהיה.
    לא מדובר בבעיות שכחה זקנה "רגילות". יש לציין שאחיה, שנפטר גם הוא כאמור, סבל מהמחלה בצורה יותר חמורה כשלא ידע היכן הוא נמצא וכו'.
    אני חושש שכעת גם לאמי זה מתחיל להתפתח. השאלה היא עד כמה ניתן לטפל בצורה יעילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלב מוקדם בהתפתחות שכחה

הוספת תגובה

• שלב מוקדם בהתפתחות שכחה - תגובה

ד``ר ירחמיאל ברבר
    02/06/2013

לפי מה שאתה מתאר יש לפנות לאבחון אצל פסכאטר כדי לבדק אם אין התחלה של מחלת דמנציה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו