מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנושא אלצהיימר ואיבוד חוש הריחאלגרו16/05/2015
לד"ר שלום רב,
אני בן 61. ברקע לחץ דם קצת גבוה אך מטופל בכדורים ומאוזן, וכן לוקח תרופות נגד כולסטרול- סימבסטטין 10 מ"ג - שלוש פעמים בשבוע ,וכן נגד חרדה clonex 0.5 מ"ג כדור אחד ליום, וכדור maronil 25 מ"ג בגלל מצב של חרדה ומצב רוח ירוד לאחר שאימי ז"ל נפטרה לפני שנה. עליי לציין שאני מתפקד כרגיל ועובד באופן מסודר.
לפני בערך 8 חודשים התחילה ירידה חדה בחוש הריח. עליי לציין שאני סובל מנזלת כרונית כבר עשרות שנים. רופא אף-אוזן גרון שבדק אותי מצא בצקת וקיבלתי AVAMYS ספריי למשך שלושה חודשים. המצב לא השתנה ומאז יש לי אותו המצב-כולל פגיעה בחוש הטעם.
הרופא א א ג טען שבמידה וחוש הריח לא ישוב להיות כפי שהיה -זה סימן ראשון למחלת אלצהיימר.
בדיקה נוירולוגית אצל מומחה לנוירולוגיה מצאה רעד ראשוני ביד ימין אך ללא צורך בטיפול כלשהו. הנוירולוג שלח אותי לבדיקת MRI מוח על מנת לגלות האם יש גידול או דבר אחר הנוגע לחוש הריח. הבדיקה יצאה תקינה לחלוטין ללא שום ממצא פתולוגי. הנוירולוג טוען שייתכן שבעוד 10 שנים אהיה חולה בפרקינסון, בגלל EESENTIAL TREMOR ובגלל העובדה שסבתי מצד אמא שלי ז"ל הייתה חולת פרקינסון.הוא שלל את התיאוריה בנושא האלצהיימר.
שאלותיי:
1--- מי מבין שני הרופאים צודק, האם הנוירולוג או הרופא אאג, כלומר האם מדובר בפרקינסון או באלצהיימר ?
2- האם יש בכלל טעם להמשיך לברר את הסיבה לירידה בחוש הריח?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא אלצהיימר ואיבוד חוש הריח - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר21/05/2015מציע לךלהרגע קודם כל ,אבוד חוש ריח יכול להיות כתוצאה מגידול וכו
ואם הכל בסדר אין לךל מה להלחץ ,
רעד משפחתי אינו מצביע על פרקינסון זה שני דברים שונים
לגבי חוש ריח ואבוד חוש ריח תהייה במעקב נורולוגי לגבי סמפטומים נוספים שאני מקווה שלא יהיו לך ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התחלת דימנציה וירידה קוגנטיבית
rTMS בשימוש ביתי קבוע של 24/7
מחלת דמנציה וגלי חום- בירור
מאסטר מיינד לחרדות- התייעצות
איך מתבצע תהליך האבחון של אלצהיימר ומה הוא כולל?
האם הטיפול עוזר גם בדמנציה וסקולרית?
MCI- איך לארגן את החיים מפה?
מכחיש שיש לו בעיית זיכרון
כדור אסנטה 5 mg למשך שבוע
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)