מאיזה גיל כדאי להתחיל?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מאיזה גיל כדאי להתחיל?
    דור
    17/07/2018

בן 33, אלצהיימר עובר בתורשה מגיל צעיר, אבא שלי עוד לא בן 70 וכבר במוסד ואין עם מי לדבר... אני יודע שזה העתיד הצפוי גם לי והבנתי שבגרייה מוחית אפשר לעכב את התפתחות המחלה. באיזה גיל כדאי לי להתחיל את הטיפולים לאור העובדה שזה יגיע במוקדם או במאוחר? האם תהיה לזה תועלת כבר עכשיו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מאיזה גיל כדאי להתחיל?

הוספת תגובה

תמונה

• תשובה

ד``ר דורון תודר
    21/07/2018

שלום רב
    להערכתי הבעיה העיקרית ממנה אתה סובל היא חרדה...
    באופן עקרוני אם אלצהיימר התפתח אצל אביך בגיל צעיר מ 65 אזי ייתכן (ולא בטוח !!!) שיש לך את הנטיה הגנטית לפתח מחלה זו.
    ברוב המקרים כאשר אדם מפתח אלצהיימר (מעל 90%) הרי אין מדובר בצורה המשפחתית של המחלה ואז הסיכון לך הרבה יותר נמוך...
    בכל מקרה אין טיפול הולם כיום לבעיה ולא הייתי מציע לך להיכנס היום לטיפולים מיוחדים בכדי למנוע את המחלה.
    כפי הנראה הדבר הנכון מצידך לעשות (כמו כל אדם סביר) הוא לשמור על המשקל, לבצע פעילות גופנית מסודרת, להימנע מסכרת או מיתר לחץ דם, לא לעשן ולא להרבות באלכוהול.
    אם אביך סובל מהצורה המשפחתית של המחלה אזי כדאי לבצע בדיקות גנטיות מתאימות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו