תמיכה באבא עם דמנציה קשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תמיכה באבא עם דמנציה קשה
    רינת
    04/08/2018

שלום רב.
    לאבא שלי יש דמנציה קשה אימא שלי מתמודדת לבד עם אבא שלי ועם המחלה של אבא שלי ואני תומכת מאוד אבל מאוד קשה לי לראות את אבא שלי במצב כזה אני גרה איתם אבא שלי מזהה אותנו אבל הוא מתחיל לדבר דברים שהיו בעבר עם אני מבינה שזו המחלה בחיים לא הכרתי אף אחד עם דמנציה בגלל זה אני כותבת לך את מה שאני רואה לגבי אבא שלי הוא פתאום מתחיל לדבר איתה על העבר על דברים שקרו לפני חמישים שנה מתנהג שונה אף פעם לא ראיתי את אבא שלי ככה יש לי שאלה מצד אחד הוא מזהה וכן מתפקד ומצד שני הוא מדבר דברים גם מבולבלים הוא מקבל כדורים אבל רציתי לשאול בכללי האם מיום ליום זה מתחיל עוד יותר להידרדר? ושאלה כללית שממש אני מפחדת ממנה ואני מאוד מפחדת לאבד את אבא שלי חס וחלילה ובאמת קשה לי מאוד עם המחלה של אבא שלי אבל שאלה כללית כמה זמן בן אדם חי עם דמנציה? זה הפחד שלי לאבד את אבא שלי אני לא מפסיקה לחשוב שחס וחלילה מה יקרה עם יקרה הנורא מכל? אני מנסה להיות חזקה ולתמוך אבל בתוך תוכי אני במשבר גדול לא מפסיקה לחשוב על זה והכי מפחיד אותי מה יהיה עם יקרה הנורא מכל? אני גם שמעתי שיש אנשים לצערי ובכאב אני אומרת את זה שהם אלימים במחלה הזאת ואני מפחדת מזה מה עושים במצב כזה באופן עצמאי בלי טיפול לעצמי אני מדברת,איך למרות הקושי להיות חזקה ולהמשיך לתמוך? והשאלה הכללית כמה זמן אדם חי עם דמנציה? אבא שלי מגיע לגיל 90 מאוד חשוב לי לדעת אגב יש תמיכה מהרופאת משפחה יש לי שתי אחיות שלא גרות איתנו גם קשה להם אבל הם לא באות הם כן תומכות באימא שלי בטלפון ומסבירות לה מה לעשות אבל בכללי אשמח עם תוכל להציע לי איך לא להיות אובססיבית ולחשוב על זה כל הזמן ולהיות חזקה באופן עצמאי? ובכללי כמה זמן חיים עם המחלה הארורה הזאת? אני פשוט פעם ראשונה נתקלת בדבר כזה ועוד באבא שלי שהוא יקר לי מכל. אני מאוד מודה לך שתהיה לך שבת נפלאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תמיכה באבא עם דמנציה קשה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דורון תודר
    04/08/2018

שלום רב
    התמודדות עם דמנציה היא תמיד מורכבת ומפילה עומס רגשי רב על בני המשפחה המטפלים.
    הסטטיסטיקה מלמדת שתוחלת החיים היא כ 10 שנים מתחילת קיום המחלה. עם זאת מדובר בנתון סטטיסטי בלבד.
    גם אם יהיו שינויים התנהגותיים הם מגיבים היטב לטיפול התרופתי.
    בנוסף הייתי מציע לך לברר אם יש בקופת החולים שלך תמיכה רגשית והדרכה לכם. יש מקומות שבהם קיים שירות כזה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רינת
    04/08/2018

אבא שלי התחיל להיות אלים כלפי בלי שום סיבה אני לא יודעת איך להתנהג במצב כזה המשפחה שלי אמרה לי לא לפנות לאף אחד אני גרה עם ההורים ואין לי אפשרות לגור במקום אחר איך אני אמורה להתנהג במצב כזה אני לא ממש מכירה את המחלה ואני אמרתי לו שאני לא רוצה לדבר איתו אשמח להסבר מה לעשות במצב כזה אני פשוט פעם ראשונה נתקלת במחלה כזאת ועוד מאבא שלי שוב המשפחה לא רוצה שאפנה לשום מקום אלא לסגור את הדלת בחדר אבל אני הגבתי לו במילים מה עלי לעשות? איך להגיב במצב כזה לאבא שלי על ההתנהגות כלפי? אגב אני פניתי לרופאה היא יודעת מהכל אשמח לדעת מה לעשות שזה קורה. ממש ממש תודה זה חשוב לי סליחה על ריבוי השאלות אני מודה לך זו שאלה אחרונה שבוע נפלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דורון תודר
    05/08/2018

שלום רב
    קשה לענות על שאלה כזו בלי בדיקה של האדם. יש דמנציות שבהן כחלק מהמחלה יש פגיעה ביכולת האינהיביציה והופעת אלימות.
    אין זה אומר כלום על אופיו של האדם. המחלה פוגעת בתפקוד של איזורי המוח שאחראים לשליטה העצמית.
    הטיפול להתנהגויות אלא הוא תרופתי. כדאי לפנות לרופא מתאים
    חשוב להבין שכרגע הסבל שלכם מגיע בעיקרו בשל הבושה והסטיגמה. אנא, שיקלו לקבל עזרה בהתמודדות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו