שאלה כללית על אלצהיימר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה כללית על אלצהיימר
    ורד
    14/08/2018

לא יודעת אם קשור בהכרח לפורום הזה אבל אשמח לקבל מענה. סבא שלי היה חולה באלצהיימר, גם אבא שלי חולה אלצהיימר - התפרץ אצלו בגיל צעיר יחסית, התחיל כשהיה בן 62. האם זה עובר רק לגברים או גם לנשים (דודה שלי לא חולה נכון לעכשיו)? וגם, אם יש סיכוי שכן יש דרך שאפשר למנוע את זה לי ולאחים שלי? אני בת 35 ויש לי אח גדול ואח ואחות קטנים ממני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה כללית על אלצהיימר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דורון תודר
    15/08/2018

שלום רב
    יש משפחות שיש להם רגישות גנטית שמביאה אותם לסיכון גבוה לפתח אלצהיימר. מצב זה הוא יחסית נדיר...
    בשאר המצבים אכן ריבוי חולים במשפחה מעלה סיכון לפתח את המחלה אך לא במידה כזו שנכון לחיות תחת איומה עשרות שנים.
    בכל מקרה הדרכים להקטין את הסיכון לפתח את המחלה מוכרים היטב: אורח חיים בריא, ספורט וכ"ו. יש מחלות שמגדילות את הסיכון לפתח דמנציה כגון סכרת, עודף שומנים, עישון ועוד. כדאי לוודא שאם מתפתחים מחלות כלאה הן מטופלות כיאות (או עדיף לחיות כך שמראש הסיכויי להם יקטן).
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו