אשמח לתשובות, בעיות דמנציה, זכרון בעיות שיום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לתשובות, בעיות דמנציה, זכרון בעיות שיום
    אלי
    22/10/2018

היייי,
    אני בן 36 , בריא בדרך כלל.
    מאז ומתמיד הייתי שוכח דברים.
    לאחרונה שמתי לב כי כשאני מדבר אני לפעמים מתבלבל במשפט בחלק מהמילים, לרוב אני אומר מילה אחרת שקשורה אכשיהו במשפט, ישר אחרי שאמרתי את המילה אני מתקן את עצמי , לפעמים אפילו לפני שאני מסיים את המילה.

הדבר גורם לי לחרדה רבה.
    בנוסף קרה לי לפני שבוע מקרה בו ראיתי תמונה של חיה מסויימת ושאלו אותי מה החיה ואמרתי חיה אחרת בטעות כמה וכמה פעמים חזרתי על החיה הלא נכונה. רק לאחר שאמרו לי הבנתי שטעיתי וברור שזו לא החיה.

שלושה שבועות מהמקרה הזה, כיוונתי את שעון היד שלי בצורה הפוכה. רציתי לכוון לשעה 3 וכיוונתי ל9. אחרי חצי שעה שמתי לב כי השעה לא מתקדמת כרצוי, כיוונתי שוב הפוך.
    רק לאחר שהסתכלתי שוב על השעון קלטתי שכיוונתי הפוך. אני פשוט לא מבין איך יכול להיות שטעיתי ככה, זה נראה לי ממש חמור ומוזר,

ממה זה יכול להיגרם??
    איזה בדיקות כדאי לעשות?

הייתי אצל נורולוג , הוא שלח אותי לmri.
    מה mri יכול להראות?

הייתי אצל נורולו נוסף, והוא אמר לי כי אני מדבר ומשוחח איתו בלי טעויות, ואם הייתה בעיה אז גם איתו הייתי מדבר עם טעויות או מתבלבל, וזה לא יכול לפעמיים להופיע ולפעמים לא, האם זה נכון??

הבנתי שאין בדיקות לגילוי אלצהיימר, אבל גם הבנתי שאפשר לעשות ביופסיה!?
    מה הכי מומלץ

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דורון תודר
    23/10/2018

שלום רב
    כיוון שנבדקת על ידי שני נוריולוגים שנתנו תשובות סבירות אזי הייתי מציע להמתין לתוצאות ה MRI.
    לא סביר שיש לך דמנציה בגיל כזה. זה לא נראה ככה...
    הכי סביר שמדובר במצב לא פאטולוגי.
    בדיקת ה MRI אמורה להוכיח זאת.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתגובה

שימי
    23/10/2018

תודה על התשובה.
    האם את mri מומלץ לעשות עם חומר ניגוד, או אפשרי בלי לאור הממצאים האחרונים של משרדי הבריאות בעולם בכל המוגע לחומר הניגוד שנשמר בגוף ולא מתנקה במלואו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דורון תודר
    26/10/2018

שלום רב
    אין טעם בבדיקה שתשאיר אותך בסימני שאלה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו