מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשמח לתשובות, בעיות דמנציה, זכרון בעיות שיוםאלי22/10/2018
היייי,
אני בן 36 , בריא בדרך כלל.
מאז ומתמיד הייתי שוכח דברים.
לאחרונה שמתי לב כי כשאני מדבר אני לפעמים מתבלבל במשפט בחלק מהמילים, לרוב אני אומר מילה אחרת שקשורה אכשיהו במשפט, ישר אחרי שאמרתי את המילה אני מתקן את עצמי , לפעמים אפילו לפני שאני מסיים את המילה.
הדבר גורם לי לחרדה רבה.
בנוסף קרה לי לפני שבוע מקרה בו ראיתי תמונה של חיה מסויימת ושאלו אותי מה החיה ואמרתי חיה אחרת בטעות כמה וכמה פעמים חזרתי על החיה הלא נכונה. רק לאחר שאמרו לי הבנתי שטעיתי וברור שזו לא החיה.
שלושה שבועות מהמקרה הזה, כיוונתי את שעון היד שלי בצורה הפוכה. רציתי לכוון לשעה 3 וכיוונתי ל9. אחרי חצי שעה שמתי לב כי השעה לא מתקדמת כרצוי, כיוונתי שוב הפוך.
רק לאחר שהסתכלתי שוב על השעון קלטתי שכיוונתי הפוך. אני פשוט לא מבין איך יכול להיות שטעיתי ככה, זה נראה לי ממש חמור ומוזר,
ממה זה יכול להיגרם??
איזה בדיקות כדאי לעשות?
הייתי אצל נורולוג , הוא שלח אותי לmri.
מה mri יכול להראות?
הייתי אצל נורולו נוסף, והוא אמר לי כי אני מדבר ומשוחח איתו בלי טעויות, ואם הייתה בעיה אז גם איתו הייתי מדבר עם טעויות או מתבלבל, וזה לא יכול לפעמיים להופיע ולפעמים לא, האם זה נכון??
הבנתי שאין בדיקות לגילוי אלצהיימר, אבל גם הבנתי שאפשר לעשות ביופסיה!?
מה הכי מומלץ
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר23/10/2018שלום רב
כיוון שנבדקת על ידי שני נוריולוגים שנתנו תשובות סבירות אזי הייתי מציע להמתין לתוצאות ה MRI.
לא סביר שיש לך דמנציה בגיל כזה. זה לא נראה ככה...
הכי סביר שמדובר במצב לא פאטולוגי.
בדיקת ה MRI אמורה להוכיח זאת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתגובה
שימי23/10/2018תודה על התשובה.
האם את mri מומלץ לעשות עם חומר ניגוד, או אפשרי בלי לאור הממצאים האחרונים של משרדי הבריאות בעולם בכל המוגע לחומר הניגוד שנשמר בגוף ולא מתנקה במלואו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דורון תודר26/10/2018שלום רב
אין טעם בבדיקה שתשאיר אותך בסימני שאלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התחלת דימנציה וירידה קוגנטיבית
rTMS בשימוש ביתי קבוע של 24/7
מחלת דמנציה וגלי חום- בירור
מאסטר מיינד לחרדות- התייעצות
איך מתבצע תהליך האבחון של אלצהיימר ומה הוא כולל?
האם הטיפול עוזר גם בדמנציה וסקולרית?
MCI- איך לארגן את החיים מפה?
מכחיש שיש לו בעיית זיכרון
כדור אסנטה 5 mg למשך שבוע
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)