אמא שכחנית וחשדנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא שכחנית וחשדנית
    רוני
    26/07/2009

שלום ,שמי רוני (31) ו אני פונה בשאלה לפורום לשם קבלת הכוונה לאופן טיפול למקרה הבא :
    אנו 7 אחים להורים בני 73-75 בריאים ומתפקדים כראוי .
    מאז היותי קטן אני זוכר שאמא ואבא רבו על כל מיני שטויות , אבל בשנים האחרונות אמא מאשימה את אבא על כך שהוא מעביר כספים מחשבונם לטובת אחיו ואחיותיו ובעצם באופן אלגנטי מעלים את כספי ירושת הבנים לטובת הדודים . כמובן שלא ייחסנו חשיבות לתלונות הללו אבל ככל שהזמן עבר זה העסיק אותה יותר ויותר והאשמות כלפיי אבי הלכו והתרבו עד כדי שכל המשפחה שמעה על החשד הזה , כמובן שהחשד נבדק ואין בסיס לכך , הבעיה העיקרית שאבי שסובל מסכרת לא יכול לסבול יותר את החשדנות , וכמה שמסביר לה , נשבע לה , היא ממשיכה בצעקות וקללות כלפיו , ורמות הסוכר אצלו מתפסות ועולות , לכן לקח קצת ממטלטליו ועבר לגור בדירה שבחצר ביתם .
    אנחנו כל הזמן אומרים לה שזה לא נכון , שזה נבדק , שתעזוב את השטויות הללו ושזה לא נעים .. זה עוזר אולי ליומיים וחוזר שוב .. כך כבר כמה שנים .
    בהרבה מקרים אחרים נוצרים אצלה עובדות של היו קיימות כלל כך למשל : החזירה לי מכנסים עם מכפלת שלא מסרתי לה בכלל , היא מחפשת 20 סירי בישול של אחת הכלות שהושארו אצלה וטוענת שאותה כלה מחפשת אותם-אין צורך לציין שזה הזוי .. , כשנפרדים ממנה לשלום שוכחת שנישקנו אותה לשלום ואז נעלבת ..
    ראוי לציין , שהיא מתפקדת כראוי מבשלת , מכבסת , עורכת קניות , אמא למופת , אוהבת מנחמת ואין לה שום בעיות / מריבות עם אחרים (שכנים/ילדים/משפחה) .

ברצוני לדעת מה ניתן לעשות ? כיצד ניתן להסביר לה שהאשמות שלה חסרות בסיס ? חשבנו לקחת אותה לטיפול פסיכולוגי , אך היא מסרבת בתוקף !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא שכחנית וחשדנית

הוספת תגובה

• אמא שכחנית וחשדנית

ד``ר ירחמיאל ברבר
    26/07/2009

שלום ,
    לפי הסיפור יש לבדק את אמא בהקדם כי כנראה מדובר במחשבות פרנואדליות יתכן על רקע של דמנציה ,יש לבדק את אמא ויש טיפול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו