אלצהיימר בגיל צעיר , האם אפשרי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלצהיימר בגיל צעיר , האם אפשרי?
    גלי
    19/08/2009

שלום רב,

אני בת 30 במשך רוב שנות חיי קראתי המון פתרתי תשבצים והצטיינתי בזכרון מצויין עד לכדי פרטים קטנים . הייתי מסוגלת ללמוד טקסטים שלמים בע"פ.

בשנים האחרונות אינני קוראת כמעט בכלל (בהשוואה לכמות שהייתי קוראת בעבר) וצופה בעיקר בטלויזיה , בשנה האחרונה אני נמצאת בתק' מאוד לחוצה בחיי , מעיין צומת דרכים שבה אני צריכה להחליט מה יהיה , דבר הגורם לי לשינה פחותה וטורדנית משהו.

שמתי לב שבשנה האחרונה אני חזרת ריכוז ונוטה לשכוח דברים הווה אומר : איפה שמתי מפתחות, אם למשל אומרים לי משהו בעבודה ואני מרוכזת במשהו אחר אני שוכחת מה אמרו לי לפני 5 דק'..
    לעיתים שיכחה של שמות של אנשים מוכרים מהתקשורת.בנהיגה זה מתבטא לפעמים בצורה כזאת שמחוסר ריכוז (אני יודעת לאן אני צריכה להגיע) אני פונה בטעות לכיוון אחר ומיד שמה לב שטעיתי .
    גם בשאר הדברים אני נזכרת אחרי מס' דקות .

אני יודעת ומרגישה שאני בתק' לחוצה ואני מרגישה גם חסרת ריכוז וסובלנות מאשר הייתי בעבר רק שלאחרונה סבתי בת 75 החלה לשכוח דברים אבל בצורה יותר קריטית וחוששים שהיא סובלת מאלצהיימר . דוגמא : היא לא זוכרת איך מכינים מרק (כל חייה היתה עקרת בית) , לעיתים לא מזהה מי מדבר איתה . סבתי טרם אובחנה כחולת אלצהיימר וייתכן שזה לא אלצהיימר.

ברצוני לשאול מספרים דברים ואשמח אם תוכלו להשיב לכל שאלותיי מאחר ואני חוששת.

1. האם אלצהיימר עובר בתורשה?
    2. האם עליי לדאוג וללכת להיבדק? או שמא השכחה שלי היא טבעית וקוראת במצבי לחץ ומתח נפשי?
    3.מהי הסבירות שאלצהיימר יבוא לידי ביטוי בגילי ?
    4. האם יש ודאות שבגלל סבתי גם לי יהיה בעתיד?

אשמח אם תוכלו לסייע לי להפיג מעט מחששותיי.

תודה,
    גלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אלצהיימר בגיל צעיר

ד``ר ירחמיאל ברבר
    19/08/2009

שלום רב ,
    אלצהיימר בגיל 30 דבר נדיר ביותר ,נכון שבשנים האחרונות יש דיווחים על ירדה בגיל של האלצהיימר ,,אך רואים יותר את זה בגילאים 60 -65 ,
    בנוסף אם את סובלת ממצבי חרדה ודכאון זה יכול להסבר את הירדה ברכוז ובזכרון ,
    אני מציע כי תפגשי ע פסכאטר לאבחון מצבך ויש טיפול למצב שלך ,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו