תסמינים קוגניטיביים מדאיגים בגיל 50

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמינים קוגניטיביים מדאיגים בגיל 50
    ענבר
    12/03/2010

אני בת 53 ואמי לוקה בדמנציה על רקע אלצהיימר מראשית שנות השבעים שלה.

בשנתיים האחרונות אני חווה שיכחה ובלבול מסוגים שלא התנסיתי בהם בעבר, אבל כן איפיינו את הירידה הקוגניטיבית אצל אמי: אני לא רק שוכחת מילים והיכן מיקמתי חפצים, אלא גם 'מאבדת' פרקי זמן קצרים בעבר הקרוב וטועה בתחשיבים כספיים (למשל שוכחת להמיר מטבעות), בהבחנה בין אנשים שונים (בינתיים רק מכרים רחוקים) ובזכירת שעות (למשל מתבלבלת בין 15 לחמש).

אני חולה במחלות נוספות וצריכה לקבל כרגע החלטה שקולה לגבי טיפולים מאריכי חיים.
    היכן אוכל להיבדק כדי לברר מה מצבי הקוגניטיבי ומה הצפי להתפתחותו?
    האם מעבירים את תוצאות האבחון (באופן אוטומטי) לגורמים נוספים, כגון רופא מטפל בקופ"ח?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שיכחה

ד``ר דורון מזא``ה
    12/03/2010

ייתכן מאד שמה שאת חווה נובע מסיבות שונות מדמנציה. דמנציה לא מתחילה בדרך כלל בגיל כה צעיר. בכל אפן ניתן לפנות לאחת ממרפאות הזכרון ולבקש להיבדק. הם יעבירו את תוצאות האבחון כפי שתבקשי וכפי שמקובל בקופת החולים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענבר

ד``ר ירחמיאל ברבר
    13/03/2010

שלום ,גם ני חושב כי בעייתך לא קשורה לדמנציה אולי חרדה דכאון?
    יש להבדק במירפאת זכרון לבירור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו