מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבקשת עצה/המלצהנורית04/09/2010
אבי אובחן כחולה דמנציה לפני כ-4 שנים היום בין 75 ,פיזית הינו בריא למעט ל"ד גבוה
מוטורית מתפקד לחלוטין באופן עצמאי אבל מבולבל מאוד ושוכח דברים לא זוכר דברים ,הרבה פעמים איבד את דרכו והצלחנו די מהר לאתר אותו. בחצי השנה האחרונה הלך לאיבוד פעמיים למשך יותר מ-12 שעות ונמצא בעזרת משטרה, מתנדבים ורבה מזל. ניסיתי לשכנע אותו להכנס למועדון מלב'ב בירושלים סירב טוען שכולם שם זקנים , מסרב גם לליווי של המט"ב. כלל אינו מודע למצבו חושב שהינו בריא לחלוטין. לפני שבועיים אושפז באשפוז כפוי בכפר שאול בירושלים לאחר שהלך לאיבוד ושוב נמצא בעזרת המשטרה בכפר ערבי סמוך לירושלים , לקחנו אותו למיון כאשר נמצא בגלל הזיות ומחשבות שווא שליוו אותו בחודש האחרון ובגללם גם חש צורך לצאת מהבית והלך לאיבוד. במיון טענו שהוא מסוכן לעצמו חייב השגחה של 24 שעות וטיפול לאיזון מצבו.
ראשית אשמח להבין באיזה שלב אבי נמצא כרגע ? בזמן האישפוז החלה בעיה של חוסר שליטה בשתן שלא היתה קיימת בעבר.
המקום בו הוא נמצא כרגע כלל לא מתאים לו ואני צריכה להחליט מה לעשות עימו, להביא לבית עם מטפל זר נוסף מעט בעייתית מבחינה כלכלית שאני מעריכה שנוכל לטפל בה אבל הבעיה שאינו מודע למצבו ולכן אינו משת'פ ולא יסכים לליווי ועזרת העובד מביע התנגדות גם באופן פיזי . להכניסו למסגרת של מוסד לתשושי נפש גם בעייתי בגלל מצבו הגופני שהינו חזק ופעיל למרות שישנה ירידה מעטה בתפקוד המוטורי אבל עדיין עצמאי וירצה כל הזמן לברוח כמו שעושה היום במקום בו נמצא
אשמח לשמוע עצה , המלצה מה לעשות ?
אימי גם לאחרונה מצבה הקוגנטיבי אינו טוב ואני בתהליך לקיחת אפוטרופסות על שניהם אני בת יחידה ואין לנו משפחה מורחבת ולכן אין לי עם מי להתייעץ ולקבל החלטות.
תודה
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת עצה/המלצה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר28/10/2012שלום ניראה שאביך סובל מדמנציה עם תופעות פסיכולוגיות ,
לגבי השאלות -אפוטרופסות וכו יש להתייעץ עם עו"ס שמתחה בנושא ועם פסכאטר של הזקנה (פסכגראטר),* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולה דמנציה
ד``ר דורון מזא``ה05/09/2010אביך זקוק להשגחה וטיפול לאורך כל היממה במוסד לתשושי נפש או בביתו באמצעות מטפל. אם אין ברירה והוא לא משתף פעולה יתכן והאפשרות היחידה היא מוסד סגור לתשושי נפש שמסוגל יהיה להתמודד איתו. לפעמים האפשרות הזו שנראית הקשה ביותר היא בסופו של דבר המתאימה ביותר ויתכן ששם ירגיש הכי נוח. לא מכיר אפשרות אחרת. חלק מהבעיות שציינת יכולות להיות מוקלות באמצעות טיפול תרופתי מתאים. את יכולה להעיזר בשירותי הרווחה במקום בו הם גרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון ראשית כל וטיפול תרופתי
נאווה13/12/2010אולי כדאי להעביר את הוריך איבחון שנעשה במרפאת זכרון(כגון איכילוב בתל אביב) כדי לוודע שאכן מדובר במחלת האלצהיימר.(מבדק מיני-מנטל למשל) אין דמנציה סתם כך ובוודאי לא בגיל צעיר יחסית שכזה ובכאלו עוצמות,ובאם מדובר במחלת האלצהיימר שאכן פנים רבות לה,זו מחלה ככל המחלות ולה תרופות משלה המאיטות את קצב התקדמותה וכן תרופות פסיכיאטריות התנהגותיות (כגון רספירדל) במינונים נמוכים המקלים על התופעות ההתנהגותיות של הלוקים המחלה זו. בוודאי שאין לכלוא אדם הלוקה באלצהיימר בבית חולים פסיכיאטרי אלא להיפך יש לדאוג לו לסביבה ביתית חמה אוהבת ותומכת וסדר יום קבוע. אינני רופאה,אלא שעברתי מספר שנים לא מבוטל עם אימי שלקתה במחלה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי להגיב
כנרת23/10/2010שלום , קראתי ורציתי להגיב, גם אני הייתי במצבך ואני הייתי ממליצה לך להביא קודם עובד זר להשגחה של 24 שעות , את יכולה לפנות לביטוח לאומי והם שולחים אחות שבודקת את מצבו הרפואי של אביך , כל ניירת על אישפוז, איבחון פסיכגיאטר יעזור לך לאחר כשבועים מביקור האחות תקבלי תשובה כמה אחוזי סיעוד יש לאביך ובכך בעצם הביטוח עוזר לך כספית ואת רק משלמת את ההפרש.
ולמה קודם עובד זר כמו שפתחתי , כי לדעתי לחולה אלצהיימר יש ביטחון יותר במקום שהוא מכיר ועדיין זוכר , לגבי היתנהגות , קחי אותו לייעוץ פסיכיגיאטר ותאזני אותו תרופתית , מראש אני אומר לך זה לא פשוט אבל לבית אבות ולמחלקת תשושי נפש לדעתי זו האופציה האחרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמוני כמוך
פרידה04/11/2010תיארת בדיוק!!!!!!!!!!!!!!!!את אשר קורה אצלי כולל היותי בת יחידה. לא היה מנוס.נמצא במוסד לתשושי נפש.באמצעות תרופות לעיתים רגוע. רוצה כל הזמן לחזור הבייתה .אך לא הייתה ברירה שכן סיכן עצמו ואותנו בבית אך בהגדרה מצוי בשלב ההתחלתי דל המחלה. אין מנוס. בבית לא היה נותן למטפל ללוותו והמוסד :סוג של פיתרון.קשה מאוד קשה. מחזקת אותך...ואת עצמי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3 מצמח המרווה המרושתת.
אלי ארד28/11/2010יש לי מטופלת בת 94 שלפני חודשיים וחצי סבלה מדמנציה. "לאחר מאמץ" שיכנועי הסכימה לקחת 2 קפסולות של אומגה 3. לאחר חודש מצבה השתפר קלות והסכימה לקחת מינון כפול של 4 ביום (במקום 6). מצבה השתפר מאד. רזתה, נעמדה, הלכה קצת החלה לדבר לעניין והשתתפה בחתונת הנכד.... אשמח לספק עוד נתונים והסבר כנדרש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרווה
ליאור21/09/2012צור איתי קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי,
חנה02/10/2012האם אתה משווק את הכדורים| אשמח לקבל פרטים נוספים. תודה חנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחג שמח
חנה03/10/2012אני מבקשת לדעת האם אתה מפיץ את האומגה הנ"ל , ובכלל יותר פרטים בהקשר. תודה חנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התחלת דימנציה וירידה קוגנטיבית
rTMS בשימוש ביתי קבוע של 24/7
מחלת דמנציה וגלי חום- בירור
מאסטר מיינד לחרדות- התייעצות
איך מתבצע תהליך האבחון של אלצהיימר ומה הוא כולל?
האם הטיפול עוזר גם בדמנציה וסקולרית?
MCI- איך לארגן את החיים מפה?
מכחיש שיש לו בעיית זיכרון
כדור אסנטה 5 mg למשך שבוע
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)