אלצהיימר- דמנציה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלצהיימר- דמנציה
    מאיה
    20/12/2010

שלום רב, אימי בת 63 והיא מאובחנת כחולת דימנציה אלצהיימר והיא מטופלת באסנטה מזה כשנתיים. הבעיה הגדולה החלה לפני כשלושה חודשים כאשר פיטרו אותה מהעבודה בטענה של "צימצומים" אך ברור כי היא פוטרה בגלל מצבה הבריאותי ומאחר והתיפקוד שלה התדרדר משמעותית. כרגע היא נמצאת לבד כל היום בבית. הרופאה אסרה עליה לעבוד וכמובן שאינה ניידת. המצב חמור עוד יותר מאחר ואמא שלי נמצאת במצב של הכחשה ולא מבינה למה היא לא יכולה לעבוד יותר. מבחינתה מצבה הבריאותי תקין לגמרי ואין לה שום בעיה אלא שהיא "בוחרת" שלא לזכור. חשוב לציין כי היא מתנגדת כל פעם מחדש ללכת לרופאה לביקור תקופתי ומאשימה אותי שאני רוצה להכניס אותה לבית אבות ולקחת לה את הכסף שיש לה. ניסיתי לפנות למלבב למרכז יום אך כרגע זו בכלל לא אופציה. אימי סירבה בכל תוקף להכנס לשם ואפילו ברחה כשבאנו להפגש עם העובדת סוציאלית. גם העובדת הסוציאלית במלבב אמרה כי כרגע היא לא מתאימה למרכזי יום בעיקר בגלל איך שהיא תופסת ורואה את עצמה. אמא שלי משתגעת כל היום בבית . היא לבד כל שעות הבוקר ואחר הצהריים למעט כמה פעמים שאבא שלי קופץ לראות מה שלומה. ברור לנו גם שזה לא מצב אידיאלי להשאיר אותה לבד כל היום במיוחד לאור זה שהיא לא זוכרת מה היא עשתה או אכלה והחשש שמא יקרה משהו והיא לא תדע או תזכור להתקשר . אנחנו נמצאים כרגע במצב של חוסר אונים ולא יודעים מה לעשות. חשבתי אולי על מסגרת התנדבותית כלשהי או על עבודה ללא שכר אך גם זה יכול להיות בעייתי בגלל בעיית הזיכרון. מה אפשר לעשות במצב כזה? אשמח לכל עצה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלצהיימר- דמנציה

הוספת תגובה

• אלצהיימר- דמנציה - תגובה

ד``ר ירחמיאל ברבר
    21/12/2010

שלום רב
    ניתן גם להתאים טיפול הרגעתי אם לא מקבלת עדיין ,לך אני מציע לפנוות גםלעזרה בעמותת אלצהיימר ,הם נותנים שם הדרכה לבעיות שכאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לטיפול התרופתי

מאיה
    21/12/2010

תודה רבה.
    אני בהחלט חושבת שיש מקום לתת לה טיפול תרופתי להרגעה. רק שגם כאן יש לנו בעיה - כיצד לקחת את אמא שלי לפסיכוגריאטר. ז"א מה אומרים לה?
    מן הסתם נגם צטרך להציג את הבעיה בפני הרופא- מה עושים אז? הרי אמא שלי חושבת שהכל בסדר איתה. וגם אם נעבור את השלב הזה- איך גורמים לאמא שלי לקחת את הכדורי הרגעה?
    מעבר לטיפול התרופתי שהוא חשוב מאוד אני עדיין חייבת למצוא לה מסגרת למשך היום. מעבר לבעיה שלא ניתן להשאיר את אמא שלי כל היום לבד בבית היא גם לאט לאט מאבדת את דעתה משיעמום. האם יש מסגרת אחרת עבורה? עבודה התנדבותית שכן יכולה להיות רלוונטית לה?

תודה,
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו