מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה תנאי הקבלה לרפאה בתל אביב אעבריתXXX14713/11/2012
שלום דר משה כהן.
אני עוד' מעט בן 20
ואני רוצה ללמוד רפואה בארץ בדגש על העברית או תל אביב עכשיו הסיפור שלי די ארוך וכנראה יקשה עלי למוד רפואה לפחות בארץ אבל עדין החלום הוא ללמוד בארץ.
אני מוגדר כלקוי למדיה בכתיבה ובארגון וסבול מהפרעות קשב וריכוז ותסומנת אספפגר אוזטזים בתפקוד גבוה מבחינה שכלית אין לי כלל בעיה ואני מוגדר גם כהרבה מעל הממוצע והגודרתי כילד בעל זכרון פמאונלי אני זוכר הרבה מאוד עמודים בעל פה לתקופות של שבועים שלוש ואף חודש ויותר בעבר יכלתי לזכור לעוד הרבה יותר זמן השאלה היא בתור אחד שעבר את האם הזיכרון יכול לעזור לי בלימודי רפואה עצמם?
או שלמודי רפואה דרוש יותר מיכולת שינון מרשיה וזכירהבעל פה וגם להבין?
עוד מהוא עם הסתומנת אספגר תפריע לי להתקבל בארץ? כי כעם כן זה מאוד יעצר אותי שבגלל המגבלות שלי אני לא היה מתאים לרפואה בארץ ואיך זה בחול?
בנוגע למטמטיקה אני היתי תלמיד מצטין במטמטיקה וגם בכלי ממוצע 98-95 בין כיתה ז עד ט וכיתה יא א היתי תלמיד מאוד טוב אבל עשיתי טעות ובכיתה יב לא השקעתי במחנים וקבלתי ציוניום ממוצעים לגמרי וי צורך בשיפור הציוניום דחוף+השלמה. אני עצמי היתי צריך לעשות תאור במטמטיקה קודם כול לגשת ל5 יחידיות ולקבל ציון כגבוה 95-100 ואז לתאור ועשיתי טעות ולא הלכתי גם בגלל שלא רציתי להשקיע וגם בגלל שרציתי לבשאר במזגרת רגילה אני בכללי לא למדתי עד כיתה ז כלום למדתי לקרוא ולכתוב בכיתה ד אחרי חודשים אז יכלות יש לי אני כמובן חושב לא בטוח אבל הבעיה האם זה שאני מטופל עצל פסכיטרית שאמרה שהיא יכולה לתת לי המלצה עם היא תראה שהיכלות החברתיות שלי משתפרות והיא יותר משתמח כי היא אה שיפור השאלה האחרונה היא מה התנאי קבלה לרפואה בעברית? לפי מה שאני יודע היא נחשבת לאחת האנברסיטות הטבות בעולם מקום 57 ונחשבת לאנברוסיטה הטובה בארץ האם תל אבייב נחשבת גם טובה?
ומה תנאי הקבלה איני שמעתי מסטודנטים שעם 750 ו110 בגרות לא קיבלו זימון ושצריך לפחות 111-112 ופסיכו 760 זה ככה? ועוד שאלה במידה ואני לא יתקבל בארץ מה התנאי למודי באנגליה למשל? אני יודע שבשאר ארופה התנאם הם בגרות מלאה+ מקצעות מדעים וראיון באנגלית או בשפה מקומית איפה בכללי כדי ללמוד בחול ואיפה אתה למדתה? והאם יתחסו עלי שונה עם למדתי מחול פחות מסרות טובות וכולי?
תודה מראש בברכה מתן וסליחה על השגאיות כתיב וחסרון באמת מצטער מקוו ה שתבין אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה תנאי הקבלה לרפאה בתל אביב אעברית - תגובה
ד''ר משה כהן04/12/2012שלום
תנאי הסף ללימודי רפואה משתנים משנה לשנה ורצוי לברר זאת מול האוניברסיטאות עצמן
לגבי הזיכרון שלך- אין אח ורע לזיכרון טוב על מנת להצליח בלימודי הרפואה.
אני בטוח לחלוטין שהדבר ישמש אותך ויתרום רבות להצלחתך
בהצלחה
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)