מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאב שהופיע לי בזמן לעיסהנעמה10/09/2017
יש לי פתאום כאב בלעיסה שיש עליה כתר זמני וכאב מציק ומטריד ולוחץ גם לא רק בלעיסה אבל בלעיסה חזק הכי והאם יכול להיות זה ואולי בגלל השחיקות שלי עשיתי נזק ואם כן אם זה שכואב בלעיסה וכואב אפילו חזק יש כאב גם בחניכיים יש פתרון מקווה שלא עשיתי נזק בשן שיצריך עקירה איזה נזק יהול להיות שעשיתי מה מתאים לסימפטומים שרשמתי ובאלו בדיקות יוכלו לאבחן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב בזמן לעיסה
ד''ר ניצן שלזינגר10/09/2017נעמה שלום,
קשה לתת חוות דעת על סמך התיאור שלך בלבד.
יתכן והכתר הזמני נסדק או שהדבק שלו נשטף.
כמו כן יתכן והשורש של השן עצמה נסדק.
ממליץ להבדק אצל הרופא המטפל.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב שהופיע לי בזמן לעיסה
נעמה10/09/2017אם השורש של השן נסדק יראו בצילום /בבדיקה והאם זה בר טיפול אונכברהרק עקירה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זיהוי סדק
ד''ר ניצן שלזינגר12/09/2017שלום נעמה,
מאוד קשה לזהות סדק ברנטגן - בד"כ הוא מזוהה על פי הסימפטומים- של כאב בלעיסה ןלעיתים נפיחות -
ברנגן בשלבים מתקדמים ניתן לזהות ספיגה של העצם ( לא בהכרח רואים סדק)
במידה ומדובר בסדק בשורש - יש לבצע עקירה . אין טיפול אחר
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש בעקבות הורדת כתרשירה06/09/2017
הולכים להוריד לי כתר קבוע שהוא עם דבק אחר בשביל טיפול אחר ומקווה שיילך בקלות . אם יילך לא יילך בקלות האם יצטרכו חוץ מהכתר הזמני לעשות שוב גם טיפול שורש , גם מבנה וגם כתר זמני אציין שוב שאין בעיה חוץ מהעובדה שחייבים בשביל טיפול אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חידוש טיפול שורש בעקבות הסרת כתר
ד''ר ניצן שלזינגר10/09/2017שירה שלום,
השאלה שלך לא ברורה.
אני מניח כי הכוונה למצב בו יש צורך להוריד כתר משן עם טיפול שורש קיים מבנה וכתר . מאחר וקיימת דלקת בחוד השורש מתחת לטיפול השורש קיים , יש צורך לבצע חידוש טיפול שורש.
אילמלא הצורך בהחלפת הכתר , הרי שלא היו מבצעים את חידוש טיפול השורש אלא במצב בו הדלקת גורמת לכאבים.
הרציונאל במקרה הזה הוא- שבמידה ולא היו מחליפים את הכתר הרי שניתן לעקוב ורק במקרה הצורך יבוצע חידוש טיפול השורש . אבל במקרה הנדון , מאחר ויש להחליף את הכתר עבור טיפול אחר , הרי שעדיף לבצע את חידוש טיפול השורש לפני שמבצעים את הכתר החדש על מנת שלא יווצר מצב בו השן קיבלה כתר חדש ( שאני מניח שהוא חלק מגשר ארוך יותר ) ולאחר תקופה קצרה יש להסירו ולבצע חידוש טיפול שורש ושוב כתר חדש ( או את כל הגשר הארוך מחדש ).
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת כותרת בשן טוחנת תחתונהליאת05/09/2017
שלום אמרו לי שהניתוח מסובך יותר בשן טוחנת תחתונה במיוחד כמו אצלי האחרונה כלומר טוחנת שניה , כי אין לי בינה כבר והאם זה שיש לידה כתר אמרו לי אולי כדאי להוציא את הכתר ולעשות חדש כדי שיוכל לעשות לי את הניתוח בלי בעיה האטם הדבר נכון רוב הסיכויים שתהיה פגיעה וגם כדאי למנוע את זה ועוד שאלה אולי אצטרך גם הכי למעלה טוחנת שניה וגם שם יש כתר למעלה גם שם יהיה כדאי להוריד או הבעיה בדרך כלל מורגשת יותר באיזור למטה למעלה פחות בעיה ודבר שני אם באמת אצטרך את 2 המקומות לעשות ניתוחים האם אפשר את שתיהם ביחד או שזה לא כדאי וקצת מסוכן כי צריך ב-2 המקומות לשים חומר הרדמה ועושה את זה מסובך במיוחד ש-2 השיניים טוחנות , תודה.
הארכת כותרת
ד''ר ניצן שלזינגר05/09/2017ליאת שלום,
ביצוע הארכת כותר עליונה או תחתונה - אינה שונה מבחינת הקושי או הסיבוך-
אין כל מניעה לבצע גם בלסת עליונה או תחתונה בימין או בשמאל או שיניים טוחנות או חותכות בו זמנית.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה בלבד ללא כתר לאחר טיפול שורש בשן טוחנתיעל04/09/2017
היי, לאחר טיפול שורש בשן טוחנת אחרונה. הרופא ביצע רק מבנה וטוען שלא צריך כתר. קראתי קצת באינטרנט והבנתי שכתר נועד לעזור לשן שמוחלשת מהשורש להתמודד עם הלחץ ולשמור עלייה יותר טוב. מה עליי לעשות?
כתר על שן לאחר טיפול שורש ומבנה
ד''ר ניצן שלזינגר05/09/2017יעל שךום,
התפקיד של הכתר הוא לחבוק את הכותרת של השן ובדומה לחישוק של חבית - לשמור על הכותרת שלא תסדק.
ברוב המקרים כשר שן מגיעה לצורך בטיפול שורש - לא נשאר הרבה מן הכותרת ולכן מתקינים כתר אשר שומר על השן וגם נותן מראה אסתטי ויפה.
ישנם מרקים בהם רוב הכותרת קיימת והשן אינה מועדת לעומס גדול - במקרה כזה ניתן לשקול להשאיר את השן עם מבנה בלבד.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר בשן טוחנת 47, האם זה משנה כלפי התשובה שכתבת? כמו כן
יעל06/09/2017האם נתקלת בשן טוחנת לאחר טיפול שורש שלא עשו בה כתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שן עם טיפול שורש ללא כתר
ד''ר ניצן שלזינגר10/09/2017שלום יעל,
כפי שציינתי ישנם מקרים בהם כותרת השן כמעט שלמה ואז גם במקרה של שן טוחנת אין צורך לבצע כתר - כאמור מצב די נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום על שתלים איזה סוג כדאימירב31/08/2017
רציתי לשאול מה ההבדל בין כתר מוברג או מודבק על שתל בין העבודה והמדידות שעושים לבין התוצאה ולמה כדאי אחד על משנוהו?
כתר מוברג או מודבק על שתל?
ד''ר ניצן שלזינגר05/09/2017מירב שלום,
על מנת לשקם שתלים ניתן לבצע כתרים מודבקים על גבי מבנים או להבריג את הכתר ישירות לשתל.
כתר מודבק:
צריך להתקין עבורו מבנה.
יתרונות:
אסתטי יותר שכן אין לו חור בתוכו , קריטי בעיקר כאשר החור נמצא בחלק החיצוני של הכתר והוא נראה לעין.
חסרונות :
מודבק עם דבק אשר יכול לגרום לדלקת באזור החניכיים במידה ולא מנקים את שאריות הדבק.
כתר מוברג:
יתרונות:
ניתן לשקם גם כאשר אין מספיק גובה סגרי .
אין צורך בדבק.
ניתן לחבר בצורה הדוקה וטובה מספר שתלים ע"י גשר מתברג- חשוב בעיקר כאשר מתקינים כתרים מיידית לאחר ההשתלה.
חסרונות:
קיים חור בכתר עצמו לצורך ההברגה שלו. את החור הזה סןתמים עם חומר של סתימה לבנה.
יש לשקול כל מקרה לגופו ולבדוק יתרונות מול חסרונות.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום כתרים והארכת כותרתאדוה31/08/2017
יש לי כתר זמני , ששן בינה לידו אשתה בעיה עקרו , ובמקביל לכתר הזמני במקביל גמרתי את ההחלמה ועוברת לשיקום השתל , הרופאה המשקמת אמרה שמקווה שיסתדר אבל יכול להיות בעקבות העקירה של השן הבינה יצטרכו אולי הארכת כותרת מקווה שלא מנסים בכל זאת עם כתר זירקונה כי גם ככה המקום הוא בעייתי ושן ממש קטנה שעושה בעיות לפני העקירות וקצת גם אחרי העקירות לא כמו קודם , אבל האם יכול להיות בעיה לשיקום של הכתר בעקבות עקירת שן הבינה וכן יצטרכו לעשות הארכת כותרת בגלל שזו ממש שן לידה , יכול להיות לזה השפעה במיוחד שנפל לפני העקירה של שן הבינה המון הכתר הזמני , יש לכך סיכוי גדול לזה ומתי יודעים בוודאות אם אצטרך הארכת כותרת האם בשלב המדידות הראשוניות אחרי המדידות הראשוניות או רק אחרי קבלת החרסינה במקרה שלי כי זה כתר זירקוניה והאם שזה כתר זירקוניה סיכוי גדול יותר שיבטל את הצורך בניתוח. והאם יכול להיות לזה השפעה גם על השיקום של השתל למעלה במקביל גם אם אין לי שום שן בינה למעלה?
מתי יש צורך בהארכת כותרת?
ד''ר ניצן שלזינגר05/09/2017אדווה שלום,
השאלה שלך קצת מבולבלת, אני מקווה שאענה לשאלתך.
הצורך בהארכת כותרת נוצר כאשר העששת יורדת מתחת לגובה החניכיים ולאחר הסילוק שלה מבצעים מבנה עד לאותו הגובה , את הכתר יש לבצע עמוק מעט יותר על מנת לחבוק את השן עצמה מעבר למבנה.
במידה והמבנה מצוי מתחת לגובה החניכיים - אם לא נוריד את הגובה של החניכיים ליותר נמוך, הרי שתהיה במקום דלקת עד לנסיגה של החניכיים מן המקום הזה ( בשפה המקצועית קוראים למרווח שנוצר - "רוחב ביולוגי").
הארכת כותרת - היא הפרוצידורה של הורדת הגובה היחסי של החניכיים מתחת לגובההמבנה והתכר העתידי.
לכן ניתן לדעת האם צריך הארכת כותרת כבר בהכנה של השן לכתר הזמני.
מקווה שהייתי לעזר :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר עקירת שן-שתל+מבנה או שתל+כתרלין ואט30/08/2017
עקרתי את השן לפני שנה ועכשיו רוצים לעשות לי שתל חדש ועליו כתר. לא הבנתי מה ההבדל בין כתר על שתל או מבנה על שתל? מתי עושים מה?
והאם כתר על שתל מספיק ללא מבנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה ההבדל בין שתל + מבנה או שתל + כתר?
ד''ר ניצן שלזינגר05/09/2017לין שלום,
על מנת להסביר זאת , יש להבין מה זה כל חלק.
שתל - הינו מעין "דיבל" מתכתי העשוי מטיטניום אשר מוחדר אל העצם ועצם מתחברת אליו- השתל הינו החלופה של שורש השן. ראש השתל מגיע עד גובה העצם של הלסת.
מבנה- הינו העמוד עליון מדבקים את הכתר - הוא מתחבר אל השתל בהברגה.
כתר - הינו החלק הסופי בעל מראה של שן והוא מותקן על גבי המבנה שמוברג לשתל.
עלי לציין שהדבר דומה לשן שעברה טיפול שורש , על טיפול השורש מתקינים מבנה ועליו מתקינים כתר.
ישנם מקרים בהם הכתר מוברג ישירות אל השתל ללא צורך במבנה אבל אז יהיה חור בכתר דרכו מברגים את הבורג שמהדק אותו אל השתל.
ישנם שיקולים לכאן ןלכאן מתי מבצעים כתר על מבנה ומתי כתר מוברג.
לעיתים בגלל שאין מספיק מקום לכתר מבצעים כתר בהברגה.
מקווה שהייתי לעזר :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שיניים וקנאביס רפואיannie27/08/2017
שלום, אני אמורה לעבור הרמת סינוסים סגורה והשתלת שיניים בקרוב. הבנתי שעישון אחרי ההשתלה יכול לפגוע בתהליך קליטת השתל. אני כמעט ולא מעשנת טבק, אך מטופלת בקנאביס רפואי בעישון. האם יהיה עלי להפסיק? לכמה זמן? האם מעבר לאידוי קנאביס במקום עישון יפתור את הבעיה?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתלת שיניים וקנביס רפואי
ד''ר ניצן שלזינגר05/09/2017שלום annie,
איני מכיר מספיק את ההשפעה של עישון קנביס על שתלים והרמת סינוס .
רוב הנזק שנגרם מעישון טבק נובע מן הנקוטין אשר מכווץ את כלי הדם ולכן מאט את קצב הריפוי ואז הסיכוי לזיהום גדל.
אני מניח שאידוי יתן מענה מספיק טוב שכן אז תוכלי לשאוף את האדים דרך האף ולא הפה , כך שגם אם יש לקנביס השפעה מזיקה , הרי שהוא לא יעבור בחלל הפה .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקוש לשיננית במרפאת שינייםשיננית22/08/2017
שלום, רציתי לשאול שאלה כללית לגבי שיננית, האם יש חוק שמחייב שבכל מרפאת שיניים תהיה שיננית?
מעבר לזה, קיים ביקוש רב לשינניות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה: שיננית במרפאת שיניים
ד''ר ניצן שלזינגר23/08/2017שלום
אין חובה שבכל מרפאה תהיה שיננית, ישנם מקרים בהם רופא השנייים מבצע את ניקוי האבן אי שהוא מפנה לניקוי אצל שיננית.
לגבי האם יש ביקוש לשינניות ? הרי שיש הרבה שינניות . אבל תמעד צריך לזכור שתמיד יהיה ביקוש לשיננית מצויינת ( כמו בכל תחום שהוא)
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בוער צד של השתליםאליאן09/08/2017
עשיתי השתלה ב2011
צד שמאל תחתון
בסביבות 2014
התחיל כאב בוער שורף בעיקר בלילה
בצד של השתלים כאילו צוואר מושך לאוזן.
עשיתי צילומים
הייתי במרפאה שהשתילו
אמרו הכל תקין אולי אפשר גילוי כותרת של שתל אחד באיזור השן בינה .
לא עשיתי זאת
ועד היום עוד רופאת שיניים וסיטי
אומרים הכל תקין.
אינני יודעת מה זה
אבל חיה עם הכאב הזה
בעיקר בלילה
ויש ימים שאני אוכלת משהו קשה יותר בוער גם ביום.
עשיתי סד חשבנו אולי שחיקה
אולי שמעתם או ידוע לכם על מקרה כזה? ומה זה יכול להיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב בוער בצד של השתלים
ד''ר ניצן שלזינגר10/08/2017אילאן שלום,
צר לי על התחושות שלך.
בכל מקרה קשה לתת יעוץ מבלי לבדוק צילומים ובדיקה קלינית
מאחל רפואה שלמה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלים לברר זמן מקסימליתמיר07/08/2017
כמה זמן מקסימלי אפשר להשאיר כתרים זמניים עד שמביאים לי כתרים קבועים לשתלים? אשמח לדעת.
כמה זמן אפשר להיות עם כתרים זמניים על שתלים?
ד''ר ניצן שלזינגר10/08/2017תמיר שלום,
במידה והכתרים טובים ואין דחיסת מזון , הרי שניתן השאר איתם זמן רב יחסית.
אבל צריך לזכור כי כתר זמני עשוי מאקריל ( סוג של פלסטיק ) ולכן נשחק בקלות והשיניים הנגדיות עלולות לעבור בקיעת יתר( כלומר ככל שהכת נשחק כך הן בוקעות -לקבלת מגע)- דבר שיגרום בהמשך לבעיה סגרי.
כ מו כן החניכיים פחות אוהבים פלסטיק.
לכן באופון עקרוני ניתן להשאיר זמן רב עם גשר זמני אבל רצוי להחליפו בהקדם.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן זזה לאחר טיפול שורשמוטי26/07/2017
שלום , שן שטופלה בטיפול שורש , לאחר כמה שנים נראה בצילום כי הבורג שמחזיק את השן זז מהתעלה שלו ויצר מוגלה , הרופא אומר שהשן מתה וצריך לעקור. האם חייבים לעקור או שניתן לטפל ? ( עדיפות לטיפול כמובן )
מצרף קובץ צילום
מדובר על שן 14 ( אם אני לא טועה )
שן זזה לאחר טיפול שורש
ד''ר ניצן שלזינגר30/07/2017מוטי שלום,
ניתן להתרשם כי הבורג של המבנה לא נמצא בהמשך טיפול השורש ולכן נראה מחוץ לתעלה , מאחר ונראה שהכתר נמצא במקומו , הרי שלא מדובר בתוזזה של הבורג אלא הבורג נמצא כמו ששמו אותו .
במידה ויש הפרשת מוגלה מן השורש הרי שיתכן ונוצר במקום סדק .
במידה ואכן יש במקום סדק , סביר שהשן תגיע לעקירה .
ממליץ להבדק ע"י הרופא ולקבל את ההמלצה שלו ( קשה לתת יעוץ מדוייק על סמך צילום בלבד.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל חשוף לאחר שלושה שבועותיוני24/07/2017
שלום רב
עברתי לפני כ3 שבועות שתל בלסת תחתונה שן 46 כאשר לא היה צריך השתלת עצם
השתל הוא חשוף והמנתח שם עליו כיפת ריפוי
אני מרגיש שכיפת הריפוי מתנדדת
יכול להיות שהשתל נדחה ?
והוא זה שמתנדד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתל חשוף לאחר 3 שבועות
ד''ר ניצן שלזינגר25/07/2017יוני שלום,
ישנם מקרים בהם השתל עובר חשיפה ספונטנית לאחר ההשתלה.
הרופא המטפל עשה נכון כאשר התקין את כיפת הריפוי.
לגבי הנדנוד - כפי שציינת יתכן ונובע מהתנתקות של כיפת הריפוי או שהשתל עצמו לא נקלט.
עליך להגיע לרופא המטפל והוא יחזק את כיפת הריפוי או יוציא את השתל.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כתר על טיפול שורש ישן ובדיקות MRIנטלי18/07/2017
ד"ר שלום רב,
לפני 10 שנים עברתי טיפול שורש שנסגר בסתימה בלבד. החנכיים והשן מציקות לי לפעמים. כעת רופא השיניים המליץ לפתוח את הסתימה ולעשות כתר חרסינה עם מבנה ובורג. אני עוברת בדיקות MRI תקופתיות. רציתי לשאול ממה עשוי הבורג והמבנה, האם זה תמיד או חומר. או לא איזה חומר הוא עדיף לשימוש? והאם כתר מסוג זה יגורם לאיזשיהם בעיות בביצוע בדיקות הMRI או פיענוחה? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתר ובדקית MRI
ד''ר ניצן שלזינגר22/07/2017נטלי שלום,
אין כל בעיה במבנים ובכתרים בביצוע MRI-
המבנים יכולים להיות עשויים ממתכות שונות - עדיין ללא כל בעיה.
רפואה שלמה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפת שתל ותופעות לוואישירה14/07/2017
רציתי לשאול האם בחשיפת שן לשן טוחנת עליונה בדרך כלל עושים תפרים למרות שזאת שן בודדת? ומה לגבי תופעות לאחר מה יכול לקרות ?
חשיפת שתל ותופעות הלואי
ד''ר ניצן שלזינגר22/07/2017חשיפת שתל הינו הליך בו יוצרים חתך מעל לשתל שהושתל ומתקינים עליו כיפת ריפוי על מנת שהחניכיים יתארגנו סביבו כך שניתן יה לקחת מידה ובהמשך להתקין מבנה וכתר.
בד"כ חשיפה של שתל בודד הינו קטנה ולעיתים דורשת תפר ולעיתים לא - ( במקרים בהם מזיזים את החניכיים על מנת קבל חניכים רחבים יותר - הרי שאז הריפוי איטי יותר).
לעיתים המקום רגיש ולעיתים לא - מאוד אינדבידואלי.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)